Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Grzesiu skalniaczek faktycznie zarósł błyskawicznie :D w zeszłym roku robiony,a już musiałam zmniejszać niektóre roślinki, bo za mocno sie rozpełzły 8-) :lol:

Joluś dziękuję , bardzo się cieszę, że się podobają :D

Aguś no fakt, trawa jest teraz przepiękna, tu na fotkach taka trochę....nieuczesana, ale już ślicznie skoszona :D
Latem naprawdę się martwiłam, bo słońce bardzo ją spaliło i było brązowe klepisko, ale dzięki deszczom wspaniale się zregenerowała i teraz sama się nią zachwycam :D

Lucy, no faktycznie trawniczka coraz mniej i teraz znów się kurczy, bo robię nową rabatę po południowej stronie tarasu :D
Chciałaś fotki mojeg skalniaka, w tej chwili mam takie, oto one :D

Skalniak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A tak miałam nadzieję trafić, a tu popołudnie zajęte i już druga strona :roll: Jestem, chociaż z drobnym opóźnieniem :uszy
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Skalniaczek śliczny :D Ja cały czas ubolewam nad tym ,że nie mam :(
A roślin skalnych mam sporo tylko rosną sobie na normalnej rabacie :lol:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wczoraj Cię znalazłam, ale w domu mam jakić błąd i nie moge wysyłać postów, tylko sobie popatrzałam!
Rzeczywiście, trawa teraz jest wyjątkowo soczysta. Wygląda pięknie, jak w Irlandii! A skalniak - cudo! Tyle roślin i tak ładnie. Ja mam taki 100x80cm i pielę go widelcem, bo wiecznie wyrastają pierwiosnki lekarskie i skrzyp!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

No proszę.. Twoje skalniaczki w ogóle nie zauważają zbliżającej się jesieni ..
ciągle soczyście zielone i ukwiecone..

Podziwiam za cierpliwość .. ja bym połowę wypieliła bo myślałabym ze to chwast :)
jakoś z bylinami nie przypadłyśmy sobie do gustu.. nie umiemy się zaprzyjaźnić tak, jak z różami ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

No, rzeczywiście śliczny ten skalnik. Bardzo ładnie wygląda hosta przytulona do niego. Pomyślę nad tym u siebie (ale u mnie jest patelnia choc moze coś się da zrobić) Twój widzę ma sporo cienia , a może to złudzenie?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Agnieszko w nowym wątku...i ja dołączę do zachwytów skalniakowych,aż dziw ze rok temu go przerabiałaś a teraz jest w idealnym stanie...faktem jest ze rośliny skalniakowe szybko się rozrastają i trzeba je trzymać w ryzach żeby taki piękny skalniak jak Twój mieć...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ AGNIESZKO!
Jaki cudowny skalniak ;:138. Wygląda tak wiosennie. U mnie niestety jeden szczawik.
Masa roślin wygniła. Nie da się nic robić bo prawie codziennie pada.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, skalniaczek cudo ;:138 ;:4 taki jeszcze bardzo zielony i kwitnący. Gdzie ta jesień o której mówisz ? Jeszcze trzeba poczekać ;:65
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko ślicznie wygląda taki skalniaczek ja też muszę juz swój troszkę przerzedzić bo zbyt mocno roślinki się rozrosły , ale to zrobię wiosną .

Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, witaj w nowym wątku :D
Skalniak prezentuje się wspaniale!!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Grzegorz B

Post »

Wspaniały, taki jak lubię ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu i jak nie udało się z grzybkami przez deszcz :?:

Bożenko u mnie musi być skalniak , bo ja kocham i rośliny skalne i kamienie, to praktycznie pierwsze miejsce, które powstało w moim ogrodzie, tylko przechodzi ciągłe zmiany i wciąż się rozrasta :D

Miłko ja czasami nawet żałuję, że moje pierwiosnki nie wysiewają się, ale ja zaraz po przekwitnięciu obcinam gałązki.
Z tym widelcem to świetny pomysł, trzeba skopiować, bo pazurki często niewygodne pomiędzy kamieniami :D

Izuniu na razie faktycznie nie widać jesieni w ogrodzie, jest tak bardziej letnio :D jeśli oczywiście przymknąć oko na kwitnące zimowity i rozchodniki- traktując je jak kwiaty późnego lata :lol:

Lucy u mnie przez większą część dnia też jest patelnia na skalniaku. A wcześniej rosły na nim hosty i były piękne 8-) :lol:
Ale lata są coraz bardziej gorące i już w tym roku moje hosty są takie podżółcone.

Marylu skalniaczek faktycznie zarósł błyskawicznie, już nawet niektóre roślinki przerywałam, bo za bardzo się zagęściły i wchodziły na sąsiednie :D

Krysieńko
u mnie też niestety pojawił się szczawik, ale na szczęście nie na skalniaku, ale na rabacie kwiatowej. To prawdziwe okropieństwo, wcale nie mogę z tym wygrać, zostanie malutkie kłącze gdzieś w ziemi i zaraz znów się pojawia. A jeszcze te paskudne deszcze i robota stoi.....

Wiesiu jesień powolutku zbliża się, ale jeszcze faktycznie zieloniutko :D

Geniu roślinki na skalniaczku faktycznie błyskawicznie się rozrastają, trzeba bardzo pilnować, bo zaraz się przemieszają ze sobą i powstaje chaos :roll:

Witaj Moniś dziękuję ;:196 Skalniak niby skończony, ale ciągle nanoszę jakieś poprawki, a to łączę roślinki, bo okazuje się, że kilka jest takich samych, a to dzielę, a to wyrzucam, bo coś mi się nie podoba, a to coś dosadzam :lol:

Grzesiu dziękuję bardzo, cieszę się, że podoba Ci się :D Powiem szczerze, że bardzo bym chciała żeby mój skalniak był dużo większy niż jest, ale niestety nie da się już go powiększyć, z każdej strony została już tylko wąska ścieżka trawnika na szerokość kosiarki :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Agniesiu przybiegłam do Ciebie z rewizytą ;:65 ;:65
I już mi się podoba. Piękny kolorowy skalniaczek, ogrodowe śliczne. Już mi Twój wątek nie zginie :P
Byłam też w `doniczkowym`- równie pięknie. W wolnej chwili zasiądę w nim na dłużej ;:132
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Martuś, bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogródek i podoba Ci się :D :wit
W wątku z doniczkowcami skromniutko, w storczykowym znacznie lepiej, ale też dawno już nic nie pokazywałam :oops: tak mnie zajmuje ogrodowy, że na nic innego już nie starcza czasu i ochoty :oops:

Pokażę zbiór grzybków mojego braciszka, mi niestety nie udało się pojechać do lasu ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”