Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2
Ale olbrzymie rączniki 
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu u ciebie ślicznie jak zwykle rącznik to prawie drzewo
Piękne widoki twojego ogrodu nawet wpadłam na pomysł żeby coś odgapić bardzo mi się podobają tuje i właśnie takie nasadzenie

-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To jest widoczek , który lubię najbardziej.
Tu widać różnicę w ogrodach, bo rośliny to mamy takie same, a ogrody już nie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś cudne kolorowe widoki jak zawsze u Ciebie. Jabłuszka wyglądają bardzo smakowicie i ta fotka gdzie gałęzie jabłoneczki tworzą baldachim jest wspaniałe
Piękny jest również duet hortensji z hibiskusem, cudownie....
Piękny jest również duet hortensji z hibiskusem, cudownie....
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witaj Daluś, piekny wcześniejesienny ogród. Każdy zakatek uroczy i każdy inny. Okragła rabatka hostowo liliowcowa pod jabłonką zrobiła się prześliczna
w różnych kolorach zieleni. A Twój nietuzinkowy stoliczek zawsze przyciaga wzrok tak jak i tunezyjskie kafelki. Wszystko dobrane ze smakiem jak to u Ciebie
Widzę na zdjęciu te ozdobne ciemnoliściowe śliwki o których rozmawiałyśmy na wiosne jak kwitły. Mają duzo uroku jako tło dla zieleni.
Buziaczki
w różnych kolorach zieleni. A Twój nietuzinkowy stoliczek zawsze przyciaga wzrok tak jak i tunezyjskie kafelki. Wszystko dobrane ze smakiem jak to u Ciebie
Widzę na zdjęciu te ozdobne ciemnoliściowe śliwki o których rozmawiałyśmy na wiosne jak kwitły. Mają duzo uroku jako tło dla zieleni.
Buziaczki
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Też bardzo lubię zdjęcia z perspektywą. Można sobie wtedy wyobrazić jak to wszystko wygląda, co się z czym ładnie komponuje a z czym nie. Można coś podpatrzeć i przenieść do siebie jakiś element.
Dalu ostatni widoczek super.
Dalu ostatni widoczek super.
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Widoczek super, jak zresztą wszystkie w Twoim ogrodzie. 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Daluniu śliczne widoczki z ogrodu.
Bardzo mi się podoba Twój słoneczny kącik wypoczynkowy, ten cienisty także, nie widać u Ciebie zbliżającej się jesieni.
W moim ogrodzie masowo zaczęły spadać liście z jesionu.
Bardzo mi się podoba Twój słoneczny kącik wypoczynkowy, ten cienisty także, nie widać u Ciebie zbliżającej się jesieni.
W moim ogrodzie masowo zaczęły spadać liście z jesionu.
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Daluś , jak zwykle ślicznie u Ciebie.
Czuć już tą zbliżającą się jesień po kościach , dreszcze jakieś idą jak sobie pomyślę , że za nią drepce zima!
A ja chcę jeszcze słońca , zieleni i kwiatów!

Czuć już tą zbliżającą się jesień po kościach , dreszcze jakieś idą jak sobie pomyślę , że za nią drepce zima!
A ja chcę jeszcze słońca , zieleni i kwiatów!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dalu mam swoje jabłka, ale w tym roku niestety nic nie będzie.
Wszystko tak zmarniało i opadło wiosną, ze w tym zmuszona jestem kupować - niestety.
Wszystko tak zmarniało i opadło wiosną, ze w tym zmuszona jestem kupować - niestety.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj Dalu!
U nas ostatnie dwa dni ciepłe i przyjemne. Nareszcie można wyjść do ogrodu popracowac i pooddychać. Coraz więcej liści opada, czerwienieje i widać już nadchodzącą jesień. Lubię jesień, ale myśl, że to oznacza różwież zbiżajacą się zimę mi już nie pasuje
Też zaczynam robić zakupy cebulowe. Postawiłam w tym roku na róże i fiolety. Mam zamiar zakupić tez trochę narcyzów różnych gatunków. U mnie też czerwone tulipany "wędrują" po całym ogrodzie i one mają sie najlepiej
Sadżmy cebule, wiosną będzie pięknie
Ostatnie zdjęcia prześliczne. Te ciemne drzewa stanowią doskonałe tło dla zieleni
U nas ostatnie dwa dni ciepłe i przyjemne. Nareszcie można wyjść do ogrodu popracowac i pooddychać. Coraz więcej liści opada, czerwienieje i widać już nadchodzącą jesień. Lubię jesień, ale myśl, że to oznacza różwież zbiżajacą się zimę mi już nie pasuje
Też zaczynam robić zakupy cebulowe. Postawiłam w tym roku na róże i fiolety. Mam zamiar zakupić tez trochę narcyzów różnych gatunków. U mnie też czerwone tulipany "wędrują" po całym ogrodzie i one mają sie najlepiej
Ostatnie zdjęcia prześliczne. Te ciemne drzewa stanowią doskonałe tło dla zieleni
Daluś,
poczytałam sobie właśnie co tam ciekawego się u Ciebie dzieje i widzę sporo zmian
Nowe rabatki, plany... z tym obsadzeniem kranu fajny pomysł...u mnie też by się coś takiego przydało bo krany brzydkie a mam ich kilka i ciężko się przy nich kosi... ale to może kiedyś bo ja póki co odpoczywam...tzn leniuchuje bo przerobiłam się ogrodniczo w wakacje i teraz mam awers... nie mówiąc o ostatnich 2 tygodniach kiedy prawie non stop padało... póki co odkładam wszystko do wiosny ;)
A słoneczny kącik prawdziwie Ci się udał, bo ten żwirek, meble i egzotycznie wyglądające rośliny powodują że na prawdę myśli uciekają do ciepłych krajów
I podziwiam Cię, że tak odmładzasz rabatki, wszystko wykopujesz, nawozisz kompostu....u mnie by to trzeba było zrobić z irysami bo tylko chorują...i coraz gorsze są... powinnam je odmłodzić, podlać ziemią bioczosem i dodać kompostu... ale już chyba za późno, bo irysy bródkowe chyba nie lubią jak późno dzielenia?
poczytałam sobie właśnie co tam ciekawego się u Ciebie dzieje i widzę sporo zmian
A słoneczny kącik prawdziwie Ci się udał, bo ten żwirek, meble i egzotycznie wyglądające rośliny powodują że na prawdę myśli uciekają do ciepłych krajów
I podziwiam Cię, że tak odmładzasz rabatki, wszystko wykopujesz, nawozisz kompostu....u mnie by to trzeba było zrobić z irysami bo tylko chorują...i coraz gorsze są... powinnam je odmłodzić, podlać ziemią bioczosem i dodać kompostu... ale już chyba za późno, bo irysy bródkowe chyba nie lubią jak późno dzielenia?
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Dalu ! To dobra wiadomość,że róże radzą sobie w sąsiedztwie kwaśnolubnych...Zdjęcia tej Twojej rabaty są najlepszym potwierdzeniem !
Pisałaś, że "doganiasz króliczka" na rabacie pod jabłonką...a nie chodzi o to "by gonić go"...?
Dalu, wspominałaś kiedyś, że swój dom kupiłaś i że znalazłas w nim różne "skarby" . Nie pamiętam, co pisałaś wtedy o ogrodzie, czy był jakiś wokół domu ? Przypomnij historię swego ogrodu...
Dziś mi się zebrało na pytania ...Jakie masz odmiany jabłoni ? Planuję zasadzić jedną - nie chcę, oczywiście, pryskać - więc musi być zdrowa, a Twoje takie są. Polecisz mi jakąś odmianę ?
I bardzo bym prosiła o przepis na te pieczone jabłuszka, tak smakowicie je opisałaś...
Pisałaś, że "doganiasz króliczka" na rabacie pod jabłonką...a nie chodzi o to "by gonić go"...?
Dalu, wspominałaś kiedyś, że swój dom kupiłaś i że znalazłas w nim różne "skarby" . Nie pamiętam, co pisałaś wtedy o ogrodzie, czy był jakiś wokół domu ? Przypomnij historię swego ogrodu...
Dziś mi się zebrało na pytania ...Jakie masz odmiany jabłoni ? Planuję zasadzić jedną - nie chcę, oczywiście, pryskać - więc musi być zdrowa, a Twoje takie są. Polecisz mi jakąś odmianę ?
I bardzo bym prosiła o przepis na te pieczone jabłuszka, tak smakowicie je opisałaś...