ale jeszcze większą miałem niespodziankę kiedy po raz pierwszy po około 20 latach zobaczyłem świetlika , malutkie stworzonko , latające i świecące odwłoczkiem.....
Mój ogród od początku...
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród od początku...
kiedy go pierwszy raz zobaczyłem 3-4 lata temu też tak pomyśleliśmy , chociaż trudno było w to uwierzyć ....
ale jeszcze większą miałem niespodziankę kiedy po raz pierwszy po około 20 latach zobaczyłem świetlika , malutkie stworzonko , latające i świecące odwłoczkiem.....
po prostu szok
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marku super wyglądają te pigwy, co masz zamiar z nich zrobić?
Zastanawiam się czy posadzić pigwę, podobno zimą do herbatki dobra.
Zastanawiam się czy posadzić pigwę, podobno zimą do herbatki dobra.
- markonix

Kasiu to dopiero pierwszy raz , myśląc od herbatce ........to mam na myśli nalewkę

- markonix

niestety nie , i obawiam się że ten rok będę miał stracony ,
co do rokitnika to przymierzałem się jesienią 2009 , ale brakło czasu , było go wielki pole , ale jak budowali drogę to wszystko wyrwali pługami i już nie ma nic ....innych stanowisk niestety nie znam
nie mam winka bo nie było z czego ,a winogron znów nie mam , z brzoskwiń mam jeszcze 30 litrów z zeszłego roku a jak poszperam w piwnicy to może jeszcze coś znajdę ...
ostatnio znalazłem 5 litrów nalewki wiśniowej sprzed 3-4 lat , kompletnie zapomniałem o niej 
co do rokitnika to przymierzałem się jesienią 2009 , ale brakło czasu , było go wielki pole , ale jak budowali drogę to wszystko wyrwali pługami i już nie ma nic ....innych stanowisk niestety nie znam
nie mam winka bo nie było z czego ,a winogron znów nie mam , z brzoskwiń mam jeszcze 30 litrów z zeszłego roku a jak poszperam w piwnicy to może jeszcze coś znajdę ...
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
koledzy wpiszcie przepis na nalewkę z pigwy bo mi się już herbatki na starość znudziły potrzeba mi mocniejszych wrażeń
ogród u stop klasztoru
sprzedam sadzonki-alinak
ogród u stop klasztoru
sprzedam sadzonki-alinak
- markonix

- markonix

- markonix

stracony sezon dla tykw , małe i nieliczne , ale cóż na pogodę nie ma mocnych ...

aby tradycji stało się zadość troszkę jesiennych zakupów
trawa red baron , dwukolorowa jukka i gratisik od Aliny jukka zielona...

znów nie mogłem się oprzeć i dokupiłem.....

dodatkowo jeszcze szczęśliwie dotarły : Acnistus Australis , Psianka Słodkogórz , Solanum rantonetti i malutka tiarella....

wiosną mam coś na podsypkę , piękną mieloną korę i przygarnięte podczas podróży kamyczki

aby tradycji stało się zadość troszkę jesiennych zakupów
trawa red baron , dwukolorowa jukka i gratisik od Aliny jukka zielona...

znów nie mogłem się oprzeć i dokupiłem.....

dodatkowo jeszcze szczęśliwie dotarły : Acnistus Australis , Psianka Słodkogórz , Solanum rantonetti i malutka tiarella....

wiosną mam coś na podsypkę , piękną mieloną korę i przygarnięte podczas podróży kamyczki

-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Marku wsadź - razem białą i fioletową bez żółtej - widziałam taką kompozycję w jakimś ogródku w Niemczech- efekt niesamowity próbowałam kiedyś u siebie ale miałam odmiany co nie kwitły w jednym terminie i nic z tego nie wyszło
Jeszcze letnio, ale już i jesiennie...No cóż...Pięknie w każdym razie...Ale wrzosów to sobie nie żałowałeś! Teraz już będzie całkiem jesiennie! Ale widzę, że przygotowania do wiosny też zostały poczynione, tyle worów ziemi! Zdradza to ambitne plany przyszłoroczne
Tykwy Twoje wspaniałe, muszę, muszę w przyszłym roku nie zapomnieć i posiać!
A ta dwukolorowa juka to Bright Edge, tak dodam, chociaż nie pytałeś
Tykwy Twoje wspaniałe, muszę, muszę w przyszłym roku nie zapomnieć i posiać!
A ta dwukolorowa juka to Bright Edge, tak dodam, chociaż nie pytałeś
- markonix

Beatko spróbuję tak zrobić wiosną , kiedy je podzielę i posadzę wtedy dwa kolory nie zaszkodzi spróbować !!!!
Marto wrzosy kupiłem po 2,5 , moje stare też mam z tego samego źródła więc mam nadzieję że będą rosły
, kora niestety szybko się kompostuje z ziemi więc muszę dokupywać co jakiś czas ,
Andrzeju ja dziabnąłem te kamienie z osuwiska, czekałem na okazję i czaiłem się przy drodze ......ale są tego warte
Marto wrzosy kupiłem po 2,5 , moje stare też mam z tego samego źródła więc mam nadzieję że będą rosły
Andrzeju ja dziabnąłem te kamienie z osuwiska, czekałem na okazję i czaiłem się przy drodze ......ale są tego warte
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Marku, 2,5 za sztukę to bardzo dobra cena za takie okazałe wrzosy, u nas sa po 3,50
ale i tak się skusiłam
Piękne barwy lata pokazałeś
i trochę jesieni tylko.
Piękne barwy lata pokazałeś
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
marku nie wiem czy dobrze widzę ale chyba za blisko posadziłeś te jukki kolo siebie i trawę też,proponuje rozstaw ok.1 m.
od siebie .potem będziesz się męczył. ale być może się mylę .zrobiłeś porządne zakupy .tak myślę co napisałeś o posadzeniu razem tych budlei .miałam kłopot jak ich skomponować i wiesz ,wymyśliłam rabatę z traw a w środku 2 budleje ale twój pomysł może być fajny ,tylko czy nie będą konkurować
od siebie .potem będziesz się męczył. ale być może się mylę .zrobiłeś porządne zakupy .tak myślę co napisałeś o posadzeniu razem tych budlei .miałam kłopot jak ich skomponować i wiesz ,wymyśliłam rabatę z traw a w środku 2 budleje ale twój pomysł może być fajny ,tylko czy nie będą konkurować
Witam
Kochani kupujecie rośliny na allegro????
Ja dotąd obawiałam się kupować tam rośliny .
Proszę powiedzieć czy warto tam kupować rośliny ?????
pozdrawiam Gosia
Kochani kupujecie rośliny na allegro????
Ja dotąd obawiałam się kupować tam rośliny .
Proszę powiedzieć czy warto tam kupować rośliny ?????
pozdrawiam Gosia
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Jeśli chodzi o kwestie budlei to jak masz czas to sobie przejrzyj wątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... do%C5%82ka