czyli jest jeszcze nadzieja, że mój notocactus ottonis otworzy ostatniego pąka
pozdrawiam
Ania

Także postaram się jeszcze dziś pokazać co tam u mnie słychać ( u nowości i tych stałych już domowników ;) ).
 Także postaram się jeszcze dziś pokazać co tam u mnie słychać ( u nowości i tych stałych już domowników ;) ).
Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stroniek-arolka pisze:Jeszcze raz nie dziekuje za paczuszke:d nie mgoe sie napatrzec na nowosci. jutro wsadze je do doniczek to sie pochwale:D:D
-- Śr 15 wrz 2010 20:19 --
różowe epi;(;( bzoe ja sie zaplacze;(
 Na wiosnę znów będzie dostawa
 Na wiosnę znów będzie dostawa 

uff... okazało się, że to tylko strzępek papierueba pisze:Kasiu, obejrzyj dokładnie tego pierwszego NN. Dostrzegłam na nim białawy punkcik, oby to nie był wełnowiec...
 ale lepiej być przezornym ;)
 ale lepiej być przezornym ;)

kupiony jako zwykły Echinopsis - był calutki zielony. Potem zaczął jaśnieć mu naskórek, myślałam, że gnije od środka. A gdy słonko zaczęło już na dobre grzać wybarwił się i został już taki
 kupiony jako zwykły Echinopsis - był calutki zielony. Potem zaczął jaśnieć mu naskórek, myślałam, że gnije od środka. A gdy słonko zaczęło już na dobre grzać wybarwił się i został już taki  

Echinopsis świetny, teraz tylko trzymać kciuki żeby i odrosty były tak kolorowe
  Echinopsis świetny, teraz tylko trzymać kciuki żeby i odrosty były tak kolorowe 

i właśnie tu Was zaskoczędarekcn42 pisze:Chyba wiem od kogo ta Echinopsis. Mam takiego
 ani nie allleegrooo ani ebay itp. Kupiłam go na niedzielnym bazarku w Poznaniu
 ani nie allleegrooo ani ebay itp. Kupiłam go na niedzielnym bazarku w Poznaniu  

. Tylko interesuje mnie czy jakikolwiek odrost odziedziczy tę cechę.
. Tylko interesuje mnie czy jakikolwiek odrost odziedziczy tę cechę.

dziękuję za odpowiedźdarekcn42 pisze:Wydaje mi się, że co drugie pokolenie odrostów odziedziczy tą cechę. O to najlepiej zapytać Tomka blabla, albo Licznerskiego...

jeszcze w tym roku planowałam się u niego stawić. No i z wielką chęcią poczekam na opinię Tomka
 jeszcze w tym roku planowałam się u niego stawić. No i z wielką chęcią poczekam na opinię Tomka