Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

Rybko to się pośpieszyłaś w zakupie tujek ...Smętowice bardzo drogie , tak jak piszesz Castorama tańsza ...sama Barabanty brałam i jestem bardzo zadowolona . No i na kiermaszu na wałach można dostać też tańsze ale trzeba dotrzeć z samego rana . Wycieczkę do Barzkowic odradzam ...nie ma po co no chyba żeby się tylko przejechać i pooglądać maszyny rolnicze :lol: :lol:
Musze pozazdrościć pięknego kawałka ziemi ...no i te sosenki / znajomy teren czasem tam przejeżdżam /
...powodzenia w dalszych pracach ogrodowych i mnóstwo wytrwałości .
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej Evastyl-Dzięki za odwiedzinki-no człowiek uczy sie na błędach :( plus zakupów moich to taki ,że w casto bym nie dostała tych thuj 4rever a zalezało mi na dobraniu tej samej wysokosci i o tym samym w miare tempie wzrostu

a wytrwałość potrzebna jak diabli-pogoda sie zepsuła i boję sie o te thuje kopane-niby mam czas do tygodnia na wsadzenie ale lepiej wczesniej niż za późno-daje chyba spokój z wojazami na targi aby wiecej nic nie kupić :D (w Barzkowicach rosliny były 2 lata temu)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rybko witaj.
Jeśli mogę swoje trzy grosze wtrącić, to także uważam, że drzewa, krzewy i pnącza stanowią prawdziwy szkielet ogrodu, byliny są jego wspaniałym dodatkiem.
Ogród bez drzew i krzewów nie jest prawdziwym ogrodem , tylko kolekcją kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tajko-dzięki za te 3 grosiki wiedzy :D -na razie nieudolnie mi to idzie i na pewno bedę nie raz roslinki przesadzała,tym bardziej ,ze to tworzenie sporo potrwa,licze sie ze stratami-bo ile roslinka wytrzyma przenosiny kiedy w końcu bedzie ok :D

trawki i pierwszy raz Chopin pokazał swój urok ale niestety mączniak go atakuje a inne 5 plamistość-pryskam ,obrywam liscie i kicha
ObrazekObrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybko

nie ma co tam się martwić...tuje szybko urosną co to jest 20cm do wieczności :lol: :lol: masz dobre krzaki i to jest najważniejsze...w Smętowicach jak kupowałam dostałam 20% rabatu...stad Ci mówiłam żebyś rabat egzekwowała...przywożono mi wsio do domu i nawet korę pięknie układano w worach pod garażem,widać się już pozmieniało... :roll:
na pocieszenie Ci napiszę że ja wsadzałam coś koło 140 tuj.... :? :? pózniej kładłam agrowłókninę i tony kory...ale co tam efekt widać....
Moje róże też mają plamistość...ale przyznam się nie robię już z tym nic, oprócz skubania i wybierania opadłych liści, w przyszłym roku na 100% popryskam wszystko miedzianem( udało mi się kupić w płynie nie w proszku)...jak dwa lata temu pryskałam nic nie chorowało....
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

o rany :shock: Tess140 thuj-jak brałaś to u nich na 1 raz i do tego kore to żadna łaska te 20 % rabatu-oni dają 5%za zakupy od 500zł ,10-powyzej 1tyś a że szmaragdy w promocji to za te drugie dostałam 5 % a kora juz nie handlują chyba,bo nie widziałąm a kiedyś mieli drogą
ja wiem ,że kora pod iglaki najlepsza ale mój m chce( bo bardziej mu sie podoba ) żwir na opaski pod te thuje i co ja mam bidna zrobić?
a ten miedzian to z konkretnej firmy?
x-T-s
---

Post »

Rybka

ten zwir to kicha,bedzie każdy syfek widać :lol:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

przekonałam m do kory pod thuje :D

ja to nawet nie mogę z domu sie ruszyc-pojechałam do selgrosa tylko po żarełko i cos na urodziny syna a wróciłam z hortensją ogrodową ale nie pisze jaka toObrazek

i przyszły cebule coś 200 parę szt-dobrze ,ze panowie od ogrodzenia przyjeżdżają na 6 rano to dzień mam długi :D -tylko to wstawanie masakra
x-T-s
---

Post »

Rybka

Zamawiałaś gdzieś cebule???
Ja na dziś mam koniec nie wiem czy jutro ruszę ręką... :oops: :oops: ale pogoda super jest chociaż duża wilgotność...
Hortensja ładna - kupiłaś w selgrosie? czy w tej szkółce po drodze?
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

przed wejsciem do selgrosa jest taki mały kramik z kwiatami i babka lubi mieć czasem ładne ciekawe rosliny-była fajna hortensja niebieska ale juz nie szalałam
cebule brałam od B.Królika z netu-mam cebule lilii,szafirków,narcyzy,czosnki,tulipany,krokusy,zawilce,frezje,zimowity,cebulice,irysy,oraz jaskier,pustynnik,liliowiec,psiząb,piwonia-dokładnie 244 szt wszystkiego :shock:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Rybko podziwiam przestrzeń twojego ogrodu, też chciałabym taką mieć. Widzę, że urządzasz go i kupujesz dużo różnych krzewów oraz kwiatów, te rośliny, które wymieniasz są wszystkie piękne, należy je tylko odpowiednio rozmieścić, myślę, że z tym sobie poradzisz, masz w sobie tyle pasji i serca, że wszystkie trudności pokonasz. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

oj Irenko z tym kupowaniem to przesadzam i zdaje sobie z tego sprawę
pojechałam do castoramy po wkretarke z reklamacji i ziemie do iglaków i wyszłam z 8 różami w kartonikach :D -na obrazkach piekne sa i za 7 zł z groszem, nie załowałam sobie a co!

a dzisiaj troszke rano popieliłam i cały czas pada :( a mam tyle roboty w ogrodzie cholercia
x-T-s
---

Post »

Rybko

dziś w ogrodzie??? u mnie do teraz padało, teraz wyszło nawet słoneczko, generalnie to jestem pokręcona przez pracę w ogrodzie,miałam problem biegi w aucie zmieniać :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rybko witaj.
Zakupy robisz na wielką skalę, hortensja śliczna, może ktoś rozpozna odmianę.
Chopin ładnie Ci kwitnie, zauważyłam, że róże u mnie obecnie są zdrowsze, jak latem, już im tak listki nie żółkną. :)
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-mam od 6 rana pracusiów do ogrodzenia,o 9 poszłam pielić a przed 11 zaczeło padać :evil:
a jednak cie pokręciło :D nie zazdroszczę-ale na ten sezon masz chyba koniec z grubą robota?
Tajko-jakiś diabeł kusi do zakupów :D róże faktycznie kapryśne i trudne ale na razie sie nie zrażam,z czasem wiecej sie naumiem je pielegnowac i mam nadzieje miec ładną różankę
a teraz kwitna mi rózyczki-nie patrzcie na chwasty-dzisiaj rano opieliłam koło nich a fotki z wczoraj :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

słabe te fotki z komórki-nie ma komu cyfrówki do naprawy zanieść :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”