Grażynko, u mnie w sumie też pogoda jesienna

Mokro i zimno. Dzisiaj cały dzień padało, albo mżyło. Ja staram się widzieć dobre strony takiej sytuacji i kopię, sadzę i przesadzam, ciesząc się, że roślinki łatwo się przyjmują, choć jestem zmęczona i cała wytytłana w błocie
Ewelinko, nasion, w sprzyjającej sytuacji pogodowej, jest całe mnóstwo i oczywiście chętnie się z Tobą nimi podzielę :P Jeśli masz jakieś słoneczne miejsce i pasuje Ci koncepcyjnie gąszcz drzew jak w brazylijskiej dżungli, to na pewno warto spróbować

Nie ma osoby, która nie zwróciłaby uwagi na tę wspaniałą, nieco egzotyczną roślinę.

Tutaj widać to wyraźnie - każda taka kolczasta kuleczka to jedno nasionko.
Ewo, o tej porze krzaczorki ogników pięknie ozdobione koralikami w ciepłych kolorach są widoczne z daleka w ogrodzie i ślicznie go zdobią
Igo, ja klękam przed Plantagineą kilka razy dziennie - tak mi się podoba zapach jej kwiatów, nazywanych przez niektórych lilią sierpniową.
Marto, jesień w ogrodzie potrafi być przepiękna! Niech no tylko wrócą cieplejsze dni, to te wszystkie żółcie, pomarańcze, czerwienie zabłysną w promieniach jesiennego słońca
Słuchajcie, jest nadzieja! Podobno weekend ma być ładny. Może wróci jeszcze spokojna, ciepła, słoneczna pogoda.Babie lato.