Aniu, poprawiłamAmlos pisze:Taaak ? A ja muszę długą chwilę przewijać z lewej do prawej, żeby wszystkie obejrzeć
.
Jeżeli jeszcze możesz tam wejść, to popraw, a jeśli nie, to poproś moderka
Kwiaty polne
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty polne
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
To właśnie o tych mimozach, czyli nawłociach, śpiewał niezapomniany Czesław Niemen
Pamiętacie ?
http://www.youtube.com/watch?v=4P8bwoCyRzc
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pamiętam dobrze słowa tej pięknej piosenki " Mimozami jesień się zaczyna " ...
W ub roku rozpoczynałam swój pierwszy wątek sezonem jesiennych kolorów i właśnie słowami tej piosenki zaczęłam go tworzyć i dalej poszło jak z płatka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27881//
Na opuszczonych działkach niedaleko nas aż żółto od nawłoci. Nikt jej nie pomaga i ma sie w najlepsze bo ziemia żyzna.
Jesień zbliża sia małymi kroczkami ale póki co cieszmy się każdą chwila aby mieć piękne wspomnienia w długie zimowe wieczory.
Pozdrawiam
W ub roku rozpoczynałam swój pierwszy wątek sezonem jesiennych kolorów i właśnie słowami tej piosenki zaczęłam go tworzyć i dalej poszło jak z płatka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27881//
Na opuszczonych działkach niedaleko nas aż żółto od nawłoci. Nikt jej nie pomaga i ma sie w najlepsze bo ziemia żyzna.
Jesień zbliża sia małymi kroczkami ale póki co cieszmy się każdą chwila aby mieć piękne wspomnienia w długie zimowe wieczory.
Pozdrawiam
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoda , że przy większości zdjęć nie podajecie nazw roślin .
Przykro mi Ambo, że popełniasz tak szkolne błędyamba19 pisze:Wyka płotowa na płocie![]()
Piękna wyka siatkowa! 
A i siatka niebrzydka
W moim ulubionym miedzianym kolorze 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Przedstawiam Wam żmijowca zwyczajnego. Jest to roślina dwuletnia, blisko spokrewniona z ogórecznikiem. Liście ma wydłużone, kolczaste. Łodyga często czerwononakrapina. Z różowych pączków, od wczesnego lata do jesieni, rozwijają się niebieskofioletowe kwiaty.

żmijowiec albinos

duet biało niebieski

żmijowiec na działce

żmijowiec przy drodze

żmijowiec jesienią

żmijowiec zimą

żmijowiec albinos

duet biało niebieski

żmijowiec na działce

żmijowiec przy drodze

żmijowiec jesienią

żmijowiec zimą

- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lusiu - pięknie przedstawiłaś żmijowca
A ten albinos - to sobie tak kwitł obok zwyczajnych niebieskich? Ja jak żyję to białego nie widziałam...
Aaaa ... i chciałam ci powiedzieć, że taka forma przedstawienia wizytówki ze zdjęciami i informacjami o roślinie - jest po prostu SUPER!
Aaaa ... i chciałam ci powiedzieć, że taka forma przedstawienia wizytówki ze zdjęciami i informacjami o roślinie - jest po prostu SUPER!