Swoja drogą, dlaczego Francuz nazwał różę po niemiecku?
Ogródeczek An-ki cz.3
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.3
Aniu, mnie właśnie o miejsce zakupu chodziło, nie o kraj pochodzenia
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aniu, piękna ta Ulrich Brunner Fils
Kolor baaardzo energetyzujacy
Kolor baaardzo energetyzujacy
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU Ulrich fajny a czy również pachnie ,bo w takim rozkwicie śliczny . U mnie jedynie Gloria trzyma fason reszta to takie ,,,,,,sobie a niektóre dopiero się budzą do kwitnienia a ze zdrowością to najlepiej radzi sobie Gloria i De Gaule no i moje badylki oczywiście 
Aniu- dziękuję 
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżeli mogę dorzucić swoje trzy grosze...to poleciłabym Ci różę Westerland,zdrowa ,pachnąca i krzaczasta,Lavender Lassie ,która pomimo wszechobecnej naokoło plamistości trzyma się wyjątkowo zdrowo i obecnie ma jeszcze mnóstwo pąków ,a zaczęła dopiero pierwszy sezon...pachnie i można ją uznać jako różę pnącą,anka_ pisze:Aniu- bardzo piękne masz rośliny, zwłaszcza róże i bajeczne robisz zdjęciaOch, ile razy już ci to mówiłam, ale pochwał nigdy dosyć
![]()
Jak mogę prosić o radę- którą ze swoich róż poleciłabyś jako najmniej kapryśną? Taką dla kompletnego laika w tej kwestii jak ja
I super zdjęcie tęczyJakiś czas temu Iwonka-Heliofitka zwróciła moją uwagę na to, iż kolory w podwójnej tęczy ułożone są na odwrót
Po twiom zdjęciu widzę, że to chyba naprawdę jakaś reguła
Kolejna to Iceberg Kordesa,piękna biała ,bezkolcowa,Morgengruss -pnąca-pachnące jasnomorelowe kwiaty,Ballerina ,wygląda jak wielkie floksy,Rhapsody in Blue,i wiele innych...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Jeśli tylko będziesz chcieć to prawie wszystkie możesz je mieć

Pozdrawiam - Jurek
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Aniu - w szkółkach gdzie kupujemy wszystkie te róże są dostępne, bardzo podoba mi się Madame Figaro i Nahema ale ile w końcu róż można mieć w ogrodzie?
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu jak ja dawno u Ciebie nie byłam. Pokazujesz przepiękne róże. No i zobaczyłam GF, na którego czekam. Mam nadzieję że w końcu zakwitnie w przyszłym roku.
A stronka faktycznie spać nie daje.
A stronka faktycznie spać nie daje.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aniu, Twoje róże ciągle zachwycają!!
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANUŚ można dostać oczopląsu . Nie mogę w ogóle już zaglądać na takie stronki Teleton ,Madame Figaro ,Chartreuse de Parme i ta ostatnia zabójcze 
Witam wszystkich gości.Jak miło ,że mnie odwiedzacie.
Izo jak zwał tak zwał ważne ,że piękny i pachnie.
AniuDS muszę pooglądać Twoje królewny.Ten deszcz bardzo nam brużdzi no ale nie ma silnych na aurę.
Anusiu mam nadzieję,że z tej skarbnicy wiedzy o różach będziesz czerpać interesującą Cię wiedzę.
Alionuszko-Twoje 3 grosze jak najbardziej potrzebne.Sama korzystam z Twojej wiedzy.
Jurek-wszystkie bym chciała mieć
ale to niemożliwe.Zostają więc marzenia a one też sa na miarę złota.
Deirde-Małgosiu-tak wiem,że są.Dzisiaj dostałam 4 róże(jak już Ci pisałam) i muszę zmienić plany sadzenia.
Dwie to okrywowe albo miniaturki-nie ma karteczki a dwie to duże królewny-Acropolis i First Lady(jedna już mam)
Moniu-witaj.Czytałam Twój post o Graalu-świetny.
Tosiu-faktycznie, nawet pachnie jesienią.Niedługo cieszyłyśmy się ładnym latem i wiosną.Czuję niedosyt-za krótko kwitły róze i inne kwiaty.
Jadziu -zostaje nam ten oczopląs.U mnie też smętnie zwieszone łebki u wszystkich kwiatów
Izo jak zwał tak zwał ważne ,że piękny i pachnie.
AniuDS muszę pooglądać Twoje królewny.Ten deszcz bardzo nam brużdzi no ale nie ma silnych na aurę.
Anusiu mam nadzieję,że z tej skarbnicy wiedzy o różach będziesz czerpać interesującą Cię wiedzę.
Alionuszko-Twoje 3 grosze jak najbardziej potrzebne.Sama korzystam z Twojej wiedzy.
Jurek-wszystkie bym chciała mieć
Deirde-Małgosiu-tak wiem,że są.Dzisiaj dostałam 4 róże(jak już Ci pisałam) i muszę zmienić plany sadzenia.
Dwie to okrywowe albo miniaturki-nie ma karteczki a dwie to duże królewny-Acropolis i First Lady(jedna już mam)
Moniu-witaj.Czytałam Twój post o Graalu-świetny.
Tosiu-faktycznie, nawet pachnie jesienią.Niedługo cieszyłyśmy się ładnym latem i wiosną.Czuję niedosyt-za krótko kwitły róze i inne kwiaty.
Jadziu -zostaje nam ten oczopląs.U mnie też smętnie zwieszone łebki u wszystkich kwiatów
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
O kurczę...ale śliczności :shock:jak ja nie "różana"-tak te bardzo mi się podobają