Bartku, życzę powodzenia i dodam dla poprawy humoru, że w gromadzie moje mammillarie (chyba też m. gracilis) rosną jakoś szybciej. Pewnie w gromadce im raźniej

Nie wiem czy komukolwiek oprócz mnie przyjdzie do głowy podobne skojarzenie, ale ta mammillaria przypomina mi małego kurczaczka.
  Nie wiem czy komukolwiek oprócz mnie przyjdzie do głowy podobne skojarzenie, ale ta mammillaria przypomina mi małego kurczaczka.   Chociaż z drugiej strony to może być tylko moja wybujała wyobraźnia
   Chociaż z drugiej strony to może być tylko moja wybujała wyobraźnia   

U mnie też długo stała i myślałam, że nic z tego nie będzie. To pewnie wina pogody, pochmurno, zimno. W końcu trochę ją przestawiłam, żeby miała cieplej (nie stała w przeciągu) i zakwitłaDelete pisze:Bardzo duże kwiaty ma. Moja coś się rozkwitnąć nie chce.

Dziś już wszystkie pąki się rozwinęły, ale wczoraj nieźle się uśmiałam jak go zobaczyłam
   Dziś już wszystkie pąki się rozwinęły, ale wczoraj nieźle się uśmiałam jak go zobaczyłam  

wyobraznia czyni cuda, pozdrawiam Agnieszka
 wyobraznia czyni cuda, pozdrawiam Agnieszka

potrzebował objaśnień i w końcu zobaczył kurczaczka
  potrzebował objaśnień i w końcu zobaczył kurczaczka  

no jak tam kurczaczek? jeszcze kwitnie?
 no jak tam kurczaczek? jeszcze kwitnie?
 A w tym roku już raczej nie mam widoków na żadne kwitnienia
 A w tym roku już raczej nie mam widoków na żadne kwitnienia  

Naprawdę kurczaka przypomina.
 Naprawdę kurczaka przypomina.  

ale i tak bardzo mi się spodobał
  ale i tak bardzo mi się spodobał   - jest inny niż pozostale odrosty-wyjątkowy
 - jest inny niż pozostale odrosty-wyjątkowy