Róże kwitną wspaniale - zwłaszcza okrywowe kwitną bez przerwy. Za to mam inny problem - mój Wojtek sprezentował sobie wypasiony aparat foto graficzny i.. aż wstyd robić zdjęcia moim starym aparatem...
u Lesi cz. 2
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: u Lesi cz. 2
Gosiu - odpukać Zuzia nie ma problemów z zasypianiem
tylko stopniowo coraz mniej śpi w ciągu dnia, co oznacza, że mam mniej czasu dla siebie ;)
Róże kwitną wspaniale - zwłaszcza okrywowe kwitną bez przerwy. Za to mam inny problem - mój Wojtek sprezentował sobie wypasiony aparat foto graficzny i.. aż wstyd robić zdjęcia moim starym aparatem...
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Asiu, a co trzeba z miętą zrobić, żeby nie było poskrzypka?Jedyne potwierdzam, że mięta jest skuteczna na poskrzypka liliowego
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No nie mów, że Ci nie użycza? Trzeba go pod włos wziąć. Pożyczaj, że niby zdjęcia Zuzi robisz, a przy okazji jakieś kwiatki zahaczysz 
- JLG

Beato - w miejscu gdzie lilie rosną obok posadzonej mięty nie ma lub jest znacznie mniej poskrzypka (mam lilie w 2 miejscach obok mięty i daleko od niej - widać różnicę). Trzeba tylko posadzić miętę w doniczkach, bo strasznie się rozłazi po ogrodzie podziemnymi rozłogami (jest koszmarna) ja po 2 sezonie mam istny gaj miętowy...
Gosiu - doszło do tego stopnia, że Wojtek sam fotografuje co ciekawsze okazy z ogrodu w ramach testowania aparatu i obiektywów... i co z tego skoro NIEDOZWOLONY-HOSTING ostatnimi czasy pozwala wkleić po 1 zdjęciu na dzień i to najlepiej przed 8 rano... To już drugi serwer do zdjęć z jakim nie mogę się porozumieć, a płacić fotosikowi nie chcę...
Gosiu - doszło do tego stopnia, że Wojtek sam fotografuje co ciekawsze okazy z ogrodu w ramach testowania aparatu i obiektywów... i co z tego skoro NIEDOZWOLONY-HOSTING ostatnimi czasy pozwala wkleić po 1 zdjęciu na dzień i to najlepiej przed 8 rano... To już drugi serwer do zdjęć z jakim nie mogę się porozumieć, a płacić fotosikowi nie chcę...
- Margo2

Ale ja nie płacę. Ja swoją bazę danych mam w kompie i korzystam z fotosika za darmo.
- JLG

Gosiu - pamiętam, że 2 lata temu jak zaczynałam swoją przygodę z forum z fotosikiem były problemy, tzn. naliczano opłaty w zależności od ilości odsłon - im watek był częściej odwiedzany tym większe było prawdopodobieństwo, że dany forumowicz przekroczy limit zdjęć za darmo i będzie musiał płacić...Zniechęciło mnie to do fotosika, zwłaszcza, że musiałam część zdjęć edytować, prosić Admina o odblokowanie starych postów i w ogóle zamieszania było co nie miara...
Sprawdź dokładnie regulamin fotosika, ja przyznaję się, że nie wiem jak to teraz dokładnie wygląda.
Sprawdź dokładnie regulamin fotosika, ja przyznaję się, że nie wiem jak to teraz dokładnie wygląda.
- JLG

Powojniki
Alba Luxurians

Cxdurandii

Gipsy Queen

tangucki - z nasionek od Fridy

Alba Luxurians

Cxdurandii

Gipsy Queen

tangucki - z nasionek od Fridy

- Margo2

Asiu, nie wiem jak było, ale ja na razie nie narzekam. Odpukać
Gipsy Queen ma piękny kolor. Czy płatki rozwijają sie bardziej, czy sa zawsze takie troszeczkę zwinięte?
Gipsy Queen ma piękny kolor. Czy płatki rozwijają sie bardziej, czy sa zawsze takie troszeczkę zwinięte?
- JLG

Gosiu - Gipsy Queen rozwija płatki dużo mocniej, tylko mi się nie udało zrobić zdjęcia z bardziej rozwiniętymi płatkami... Ale kolor też mi się bardzo podoba
jeszcze bardziej niesamowity jest powojnik Romantica - ma prawie czarny kolor 
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Hej Gosiu
Dużo powojników.Świetne są te pnącza.Pierwszy raz słyszę, że można je wysiać, cena wiadomość.
Pozdrawiam Steasi
Dużo powojników.Świetne są te pnącza.Pierwszy raz słyszę, że można je wysiać, cena wiadomość.
Pozdrawiam Steasi
- JLG

Wygląda na to, że mamy już jesień... pada i pada a jeszcze przed chwilą było tak:

Tylko proszę nie patrzeć na stan trawnika....

Tylko proszę nie patrzeć na stan trawnika....
- JLG

Steasi - witaj
Jasne, że powojniki można wysiewać, tylko nie zawsze wiadomo co z tych odmianowych wyrośnie (bo nie wiesz czy doszło do samozapylenia, czy do zapylenia krzyżowego), ale to też ma swój urok i tak m.in. powstają nowe odmiany powojnika.
Ps. Mam na imię Asia
Ps. Mam na imię Asia
- JLG

Powód dla którego warto mieć rośliny miododajne....

- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Mój trawnik w takim samym albo i gorszym stanie Asiu
Sorry za przekręcenie imienia
Łatwo dostępne są nasionka clematisa?Długo trzeba je pielęgnować do pierwszego kwiatka? Opłaca się wysiewać?
Sorry za przekręcenie imienia
Łatwo dostępne są nasionka clematisa?Długo trzeba je pielęgnować do pierwszego kwiatka? Opłaca się wysiewać?
- JLG

Mogę popatrzeć jakie clematisy zawiązały u mnie nasionka, bo generalnie nasionka są łatwo dostępne - u mnie tangucki zakwitł w drugim roku po wysianiu, ale wiem, że ten powojnik rośnie szybko i dość ekspansywnie. Od razu zaznaczam, że nie wiem kiedy uda mi się wyrwać do ogródka (kombinacja kiepskiej pogody + małej córeczki).