Dzień dobry.
Moje roślinki ;)
- chan-dzia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje roślinki ;)
To może już wystarczy tego spania?
Dzień dobry.
Dzień dobry.
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Witaj na forum Staszku
Przejrzałem wątek od początku,masz ciekawe okazy,podoba mi się benjaminkowa rodzinka,palmy,aszparagus i nie może zabraknąć pochwał dla innych.

Przejrzałem wątek od początku,masz ciekawe okazy,podoba mi się benjaminkowa rodzinka,palmy,aszparagus i nie może zabraknąć pochwał dla innych.
Witaj na moim wątkudaka pisze:Witaj na forum Staszku![]()
Przejrzałem wątek od początku,masz ciekawe okazy,podoba mi się benjaminkowa rodzinka,palmy,aszparagus i nie może zabraknąć pochwał dla innych.![]()
![]()
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek
- bogda-1980
- 50p

- Od: 20 maja 2010, o 22:22
Witaj Stasiu, datury masz naprawdę przepiękne,aż Ci zazdroszczę naprawdę.Ja nie mam wcale ale chyba muszę to zmienić.
A piesio jaki cudny, jak się nazywa??????
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Bogusia
Ogród Bogusi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 81&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród Bogusi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 81&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogusiu przyjedz na jesień to dostaniesz zdrewniałe łodygi i już będziesz miećbogda-1980 pisze:Witaj Stasiu, datury masz naprawdę przepiękne,aż Ci zazdroszczę naprawdę.Ja nie mam wcale ale chyba muszę to zmienić.
Pozdrawiam serdecznie
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Staszku, przychodzę z rewizytą. Obejrzałam twoje rośliny. Są piękne, wypielęgnowane. różnorodne. Pozdrawiam i zapraszam częściej do siebie.
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Witam, jestem z rewizytą.
Miło się czytało twój wątek. Bardzo spodobała mi się duża paprotka. Wprawdzie masz wszystkie ładne ale ona szczególnie. Bardzo podobają mi się one ale u mnie nie rosną
Możesz napisać jak wysadziłeś pestkę daktyla i w jakich warunkach ją uprawiasz?
Miło się czytało twój wątek. Bardzo spodobała mi się duża paprotka. Wprawdzie masz wszystkie ładne ale ona szczególnie. Bardzo podobają mi się one ale u mnie nie rosną
No więc kupiłem owoce daktyli w sklepie spożywczym, pestki wsadziłem do ziemi i po nie całych dwóch miesiącach wykiełkowałyJoane pisze:Witam, jestem z rewizytą.
Miło się czytało twój wątek. Bardzo spodobała mi się duża paprotka. Wprawdzie masz wszystkie ładne ale ona szczególnie. Bardzo podobają mi się one ale u mnie nie rosną![]()
Wszystkim polecam bo z owoców kupionych za kilka złotych można mieć bardzo ładne i ozdobne rośliny.
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek
No i co moi drodzy może jakieś fotki by się przydały nie ?
No więc najpierw małe aktualności:
Areca wypuszcza dużo młodych liści i jeden zapowiada się naprawdę duży

Biedronkowy Bananowiec chyba mnie polubił i z wzajemnością

Szczawik zadziwia mnie jak szybko ten kwiatuszek rośnie

Dziwaczek obsypany pączkami też nie próżnuje już nie mogę się doczekać kwitnienia

i Jaśmin też bardzo szybko rośnie podoba mu się w nowym miejscu
tylko pączków nie widać

A teraz coś nowego
byłem dziś na zakupach postanowienie była jak zawsze ŻADNYCH KWIATKÓW DO DOMU NIE PRZYNIOSĘ !!! no ale gdzież bym ja dotrzymał postanowienia
No ale to wszystko przez jedną panią która miała stoisko z kwiatami na targu no i na początku rzuciły mi się w oczy trzy przekwitnięte Storczyki jeden miał jeszcze ostatnie białe kwiatuszki które już przekwitały spodobał mi się, a że na waszych wątkach bardzo często te rośliny widują i to bardzo piękne to już od jakiegoś czasu chciałem je mieć ale w kwiaciarniach kosztują 50-60 zł a to trochę drogo zapytałem pani ile za niego chce powiedziała że 10 zł oczywiście ja na to jak na lato i tak kupiłem mojego pierwszego Storczyka w tym miejscu chcę prosić wszystkich szczęśliwych właścicieli tych piękności o rady jak z nim postępować i oczywiście kiedy znowu zakwitnie
oto on

Nie wiem również do jakiej ziemi mam go przesadzić obecnie mam tylko uniwersalną będzie w niej ładnie rósł tak wygląda jego "doniczka" i ziemia

Kolejne dwa to dopiero maluszki Korona Cierniowa

i Skrętnik

obie roślinki po 1 zł !!
i na koniec Alokazja pani chciała ją wyrzucić bo urwała jej korzeń i zaczęła usychać miała tylko jednego liścia który była już prawie uschnięty, ale moje czujne oko dostrzegło że coś wyrasta w doniczce i wygląda na małego zdrowego listka (mam nadzieję) pani oddała mi go za darmo
Myślicie że jeszcze coś niej będzie

;:106 
No więc najpierw małe aktualności:
Areca wypuszcza dużo młodych liści i jeden zapowiada się naprawdę duży

Biedronkowy Bananowiec chyba mnie polubił i z wzajemnością

Szczawik zadziwia mnie jak szybko ten kwiatuszek rośnie

Dziwaczek obsypany pączkami też nie próżnuje już nie mogę się doczekać kwitnienia

i Jaśmin też bardzo szybko rośnie podoba mu się w nowym miejscu

A teraz coś nowego
byłem dziś na zakupach postanowienie była jak zawsze ŻADNYCH KWIATKÓW DO DOMU NIE PRZYNIOSĘ !!! no ale gdzież bym ja dotrzymał postanowienia
No ale to wszystko przez jedną panią która miała stoisko z kwiatami na targu no i na początku rzuciły mi się w oczy trzy przekwitnięte Storczyki jeden miał jeszcze ostatnie białe kwiatuszki które już przekwitały spodobał mi się, a że na waszych wątkach bardzo często te rośliny widują i to bardzo piękne to już od jakiegoś czasu chciałem je mieć ale w kwiaciarniach kosztują 50-60 zł a to trochę drogo zapytałem pani ile za niego chce powiedziała że 10 zł oczywiście ja na to jak na lato i tak kupiłem mojego pierwszego Storczyka w tym miejscu chcę prosić wszystkich szczęśliwych właścicieli tych piękności o rady jak z nim postępować i oczywiście kiedy znowu zakwitnie

Nie wiem również do jakiej ziemi mam go przesadzić obecnie mam tylko uniwersalną będzie w niej ładnie rósł tak wygląda jego "doniczka" i ziemia

Kolejne dwa to dopiero maluszki Korona Cierniowa

i Skrętnik

obie roślinki po 1 zł !!
i na koniec Alokazja pani chciała ją wyrzucić bo urwała jej korzeń i zaczęła usychać miała tylko jednego liścia który była już prawie uschnięty, ale moje czujne oko dostrzegło że coś wyrasta w doniczce i wygląda na małego zdrowego listka (mam nadzieję) pani oddała mi go za darmo
Myślicie że jeszcze coś niej będzie

;:106 Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie banan Tobie rośnie, trzymam kciuki za alokazję. Pozostałe rośliny też ładnie rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Staszku dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź. W tygodniu kupię sobie daktyle.
Szczawik ładnie rośnie. To prawda, że szybko się rozrasta.
Bananowiec spory.
Gratuluję pierwszego storczyka.
Wygląda nawet zdrowo. Teraz pilnuj aby go nie przelać. Podlewaj albo mocz gdy korzenie będą całkiem srebne. Kiedy zakwitnie trudno powiedzieć.
Szczawik ładnie rośnie. To prawda, że szybko się rozrasta.
Bananowiec spory.
Gratuluję pierwszego storczyka.
Wygląda nawet zdrowo. Teraz pilnuj aby go nie przelać. Podlewaj albo mocz gdy korzenie będą całkiem srebne. Kiedy zakwitnie trudno powiedzieć.
- renata_22
- 200p

- Od: 25 mar 2010, o 19:06
Jaśmin ogromny :shock:Piękny... ... Co roku Ci kwitnie? Normalnie w domu go zimujesz? Pozostałe roślinki tez super, szczególnie dziwaczek 
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Staszku piękne roślinki znów pokazałeś
za niewytrwanie w postanowieniu
inaczej nie oglądalibyśmy Twoich nowości

Ja bym jeszcze dodała NIE PRZESADZAJ GO !!! one rosną w takim podłożu i takiej doniczce, przez nią właśnie widać czy korzonki są zielone czy srebrne. Możesz ewentualnie w jakąś osłonkę go wstawićJoane pisze: Gratuluję pierwszego storczyka.![]()
Jaśmina mam od około pół roku miał jakieś 25-30 cm wysokości u mnie po przesadzeniu rozwinięciu i ponownym zawinięciu na pałąk urósł do takich rozmiarów i cały czas rośnie w bardzo szybkim tempie ale na razie pączków nie widaćrenata_22 pisze:Jaśmin ogromny :shock:Piękny... ... Co roku Ci kwitnie? Normalnie w domu go zimujesz? Pozostałe roślinki też super, szczególnie dziwaczek
arlet3 i Joane dziękuję za cenne rady
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek
a jeszcze jedno czy skrętniki rozmnaża się z listków 

Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek