Ogródkowe rozmaitości cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3
Piękna Heidi Klum ma również na nią ochotę . Nelu teraz własnie tak posadziłam róże 1 oranż i 1 czerwona dla kontrastu ciekawe w przyszłym roku dopiero zobaczę ten efekt. na pewno przyjechałabym chora z takiej wystawy a powojniki również sliczne . W Chorzowie zobaczę może kupię jakiś z grupy Viticella do czerwonych pnących róż . Mam nadzieję ,że spotkamy się w Chorzowie

Nelu czy to znaczy że nie kupiłaś żadnej róży.
Moje wszystkie clematisy są ze szkółki
p..Marczyńskiego kupowane w hurtowni Multiflori bo ta hurtownie współpracuje z nim.Właśnie wróciłam z Lichenia było pięknie, zajrzałam tu tylko na chwilę idę spać.
p..Marczyńskiego kupowane w hurtowni Multiflori bo ta hurtownie współpracuje z nim.Właśnie wróciłam z Lichenia było pięknie, zajrzałam tu tylko na chwilę idę spać.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nulu cudowności pokazałaś
kusisz a kusisz
a ja miejsca nie mam
a Elfik uroczy
mam na niego ochotę

kusisz a kusisz
a Elfik uroczy
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Neluś byłaś na targach "Zieleń to życie"?? Super, zazdroszczę pozytywnie
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgoś dobrze ,że nie posłuchałam starszych ...
miejsca by nie starczyło w samochodzie ,aby pomieścić ewentualne zakupy ,na które pewnie bym się skusiła
Izkaciekawostką była dla mnie z nowości zaprezentowana na wystawie np.Budleja "Blue Chip"niewysoka odmiana dorastająca do 80 cm kwitnąca od czerwca do września o zwartej budowie,idealna do małych ogrodów

tutaj w towarzystwie róży Cinco De Mayo,a dostępnej tu http://www.hajdrowscy.eu/index_pl.html
Jadziu Heidi Klum była na stoisku szkółki Cyrzan koło Kartuz ,ponoć wiosną mają rozpocząć sprzedaż internetową tutaj zestaw ich róż http://www.cyrzan.com/index.php?option= ... &Itemid=53
W sobotę nie można było kupować roślin z wystawy,ale Jurkowi udało się w niedzielę zakupić róże Lensa,które chciałam
Heavenly Pink i Dinky
Dinky

Heavenly Pink

W Chorzowie prawdopodobnie będę w sobotę,pewnie tam się spotkamy ...
Danka bez zakupów nie mogło się obyć..., z pustymi rękami wrócić... to aż nieprzyzwoite...
Kupiłam Clematis Solina i dwie róże jw.
Dzidziu clematis Elf wart zainteresowania,dzwonki dwukolorowe,z zewnątrz lilioworóżowe ,w środku jaśniutkie,małe ...ale jest ich masa.
Aganajlepiej na własne oczy zobaczyć co ciekawego oferują poszczególni wystawcy...a było co oglądać...
Myślałam ,że będzie więcej nowości z clematisów na naszym rynku .
Róże Lensa prawdopodobnie będą dostępne u nas w Polsce ,ale to w przyszłym roku.
Izkaciekawostką była dla mnie z nowości zaprezentowana na wystawie np.Budleja "Blue Chip"niewysoka odmiana dorastająca do 80 cm kwitnąca od czerwca do września o zwartej budowie,idealna do małych ogrodów

tutaj w towarzystwie róży Cinco De Mayo,a dostępnej tu http://www.hajdrowscy.eu/index_pl.html
Jadziu Heidi Klum była na stoisku szkółki Cyrzan koło Kartuz ,ponoć wiosną mają rozpocząć sprzedaż internetową tutaj zestaw ich róż http://www.cyrzan.com/index.php?option= ... &Itemid=53
W sobotę nie można było kupować roślin z wystawy,ale Jurkowi udało się w niedzielę zakupić róże Lensa,które chciałam
Heavenly Pink i Dinky
Dinky

Heavenly Pink

W Chorzowie prawdopodobnie będę w sobotę,pewnie tam się spotkamy ...
Danka bez zakupów nie mogło się obyć..., z pustymi rękami wrócić... to aż nieprzyzwoite...
Kupiłam Clematis Solina i dwie róże jw.
Dzidziu clematis Elf wart zainteresowania,dzwonki dwukolorowe,z zewnątrz lilioworóżowe ,w środku jaśniutkie,małe ...ale jest ich masa.
Aganajlepiej na własne oczy zobaczyć co ciekawego oferują poszczególni wystawcy...a było co oglądać...
Róże Lensa prawdopodobnie będą dostępne u nas w Polsce ,ale to w przyszłym roku.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Urokliwe obie, i Heavenly Pink i Dinky.Oglądnęłam dokładnie ofertę Hajdrowskich
Cóż powiedzieć...Pod latarnią najciemniej
Urocza ta kompaktowa budleja, zawsze gdzieś się zmieści
Urocza ta kompaktowa budleja, zawsze gdzieś się zmieści
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Uważam dokładnie odwrotnie, tzn. pomiędzy ciemnymi różami muszą się też znalźć jakieś bladawce, dla kontrastuAlionuszka pisze:
Izka powoli też dochodzę do wniosku,że ciemne róże wyglądają naprawdę pięknie,i wśród bladawców dla przeciwwagi musi znaleźć się przynajmniej jedna odmiana o ciemniejszych kwiatach...
I ... Heidi Klum
A Ty robisz jednak postępy ;) Nie dość, że zaczęłaś dopuszczać ciemniejsze barwy , to wcielasz to w życie! Bo Dinky ma dość mocny kolorek
Naluś, a Emilia Plater ma naprawdę taki kolor jak na Twoim zdjęciu?
Niebiański kolor ...
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Baardzo ciekawa ta budleja
O różach nie wspomnę, bo wiadomo.. nocka z głowy
O różach nie wspomnę, bo wiadomo.. nocka z głowy
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Nelu - ciekawa wystawa, szkoda że nie było widać nazw róż. PW.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Neluś aż niepodobne do Ciebie.....tylko dwie róże ?
Wiem, że Ty różana dziewczyna, a czy przypadkiem były też tam liliowce ?
Tak pytam z ciekawości.
Wiem, że Ty różana dziewczyna, a czy przypadkiem były też tam liliowce ?
Tak pytam z ciekawości.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Nelu, kiedy można wykopać dorosłe clematisy? Będę ewakuowała Jana Pawła ( przeżył trzy ataki uwiądu i kwitnie mimo trzech dni ulewnego deszczu i sakramenckiego zimna) i Rouge Caldinal'a ( ledwo żyje z jakimś grzybem na liściach ale ma kwiatuszka i pączki) Muszę je/ich uwolnić z kwaśnej rabaty
Tylko nie wiem jak się do tego zbrać...
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka szkółka ma dosyć pokaźną ofertę ,nie tylko róż,kolejny adres ,gdzie można pobuszować i kupować...
Dysponują nowościami...choćby niską budleją...to plusik na ich konto
Clematisów raczej u siebie nie ruszam (oprócz Atragene) ,szok przesadzania przechodzą inne rośliny ...duże i małe... .Hm ...trzeba będzie przygotować oprócz szpadla widły amerykańskie i nimi podważać bryłę korzeniową,uszkodzenia korzeni mogą rośliny odchorować,tym bardziej wielkokwiatowe,bo o Viticellę to bym się tak nie martwiła...A kiedy się za to zabrać...?Już...,póki ziemia rozmokła ...albo poczekaj do końca kwitnienia ,aby oko jeszcze nacieszyć...
Rewelacji nie przekazałam...
Myślę ,że się uda
Izka gusta się zmieniają...,Heritage piękna ,porcelanowo-różowa,kto by się oparł takiej róży mimo krótkiego żywota jej kwiatu...
Emilia Plater kolor identyczny ma co na zdjęciu,ale widziałam fotki ,gdzie była ciut ciemniejsza...a przez to piękniejsza...ale to pewnie retusz...
Aniu budleja -nowość Blue Chip ma dodatkowy walor ,że kwitnie już od czerwca,tak przynajmniej piszą w opisach...A róże można oglądać w nieskończoność i wyszukiwać perełki...
Gosiu zdjęcia kiepskie co poniektóre,chyba z tego wrażenia ręka drżała...
Ale mogę spojrzeć bliżej..i już wiem...

na tym zdjęciu góra różowa to Segoria,a dolna Sweet cover

a na tym różowe to Regina,jasnoróżowa to Catalina
Tyle mi się udało odczytać...
Grażynko liliowce chyba były ,ale głowy nie daję...
Oprócz wystawionych roślin był również kiermasz ,gdzie można było nabyć różne egzemplarze ,ale niewielki był wybór ,róż ledwo co,powojników już więcej i dlatego skusiłam sie na Solinę...
Róże z wystawy dwie...,ale w szkółce doszła pnąca Laguna, Dronning Margrethe i mój wcześniej wymarzony Paul Transon ,którego dostałam w prezencie...
Clematisów raczej u siebie nie ruszam (oprócz Atragene) ,szok przesadzania przechodzą inne rośliny ...duże i małe... .Hm ...trzeba będzie przygotować oprócz szpadla widły amerykańskie i nimi podważać bryłę korzeniową,uszkodzenia korzeni mogą rośliny odchorować,tym bardziej wielkokwiatowe,bo o Viticellę to bym się tak nie martwiła...A kiedy się za to zabrać...?Już...,póki ziemia rozmokła ...albo poczekaj do końca kwitnienia ,aby oko jeszcze nacieszyć...
Rewelacji nie przekazałam...
Izka gusta się zmieniają...,Heritage piękna ,porcelanowo-różowa,kto by się oparł takiej róży mimo krótkiego żywota jej kwiatu...
Emilia Plater kolor identyczny ma co na zdjęciu,ale widziałam fotki ,gdzie była ciut ciemniejsza...a przez to piękniejsza...ale to pewnie retusz...
Aniu budleja -nowość Blue Chip ma dodatkowy walor ,że kwitnie już od czerwca,tak przynajmniej piszą w opisach...A róże można oglądać w nieskończoność i wyszukiwać perełki...
Gosiu zdjęcia kiepskie co poniektóre,chyba z tego wrażenia ręka drżała...

na tym zdjęciu góra różowa to Segoria,a dolna Sweet cover

a na tym różowe to Regina,jasnoróżowa to Catalina
Tyle mi się udało odczytać...
Grażynko liliowce chyba były ,ale głowy nie daję...
Róże z wystawy dwie...,ale w szkółce doszła pnąca Laguna, Dronning Margrethe i mój wcześniej wymarzony Paul Transon ,którego dostałam w prezencie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Neluś,
super wystawa!!!, nawet z pustym portfelem bym się wybrała
choćby pooglądać co nowego w trawie piszczy. ;)
Duchess Albany mam, tylko teraz czekać na taaaaaaaaaaaki efekt!
super wystawa!!!, nawet z pustym portfelem bym się wybrała
Duchess Albany mam, tylko teraz czekać na taaaaaaaaaaaki efekt!
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Ależ bukiet z róż.....Segoria,Sweet,Regina.Catalina-gdzie te róże
czy tylko na wystawach można je będzie oglądać
a na dodatek wszędzie mam daleko 
Kogro-daję głowę ,że nie tylko te dwie róże zagoszczą w Neli ogródku.
Jestem ciekawa czy pasiflora już zakwitła(nie byłam dzisiaj na inspekcji).
Jestem ciekawa czy pasiflora już zakwitła(nie byłam dzisiaj na inspekcji).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka