Niechciane owady w domu

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niechciane owady w domu

Post »

Lorrie brr na pająki jeszcze nie znam sposobu, na szczęście nie boję się ich i po prostu zbieram zmiotką
napiszę wam o moich domowych gościach ;)
jeszcze progu nie mam i dziurą pod drzwiami żaby mi wchodzą :;230 jakieś domowe czy co ;)

z muchami wam współczuję, Wam i sobie bo też ich pełno mam :( a ściany niedawno pomalowane ;:145 aż nie chce mi się na to patrzeć, skorzystam z Waszych rad i jakąś zasłonkę w wejściu powieszę
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już pisałem wcześniej. Te żaby, to za chlebem wchodzą. Czyli za muchami.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 19:56

Post »

Żaby i ropuchy nie dały rady. Wypowiedziałem wczoraj wojnę muchom. Jeńców brać nie będę! Kupiłem różnego rodzaju lepy na muchy. Od takich ładnych z kwiatkami przylepiane na okno, do zwykłych taśm, które zawiesiłem w miejscach niezbyt eksponowanych. W jednym z lokalizacji w momencie wieszania złapało się kilka much. A potem było tylko lepiej ;:138
No i zdrzaźniłem się. Czemu na to nie wpadłem wcześniej? ;:223
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

[quote="Lorrie"]U mnie w ogrodzie jest sporo pająków o nazwie Tygrzyk. Tkają bardzo grube sieci, ogólnie są wielkie. U mnie agrofobia galopująca... Jak ja mam plewić..? A jak by się to u mnie w domu znalazło ... brrr ... Ło matko!

Tygrzyk paskowany jest w Polsce objęty ścisłą ochroną-wyczytane w wikipedii :shock: .Mam tak jak Loriie,arachnofobię galopującą :;230

W przeciwieństwie do wszelakich pająków inne stworzonka są piękne

Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

W przeciwieństwie do wszelakich pająków inne stworzonka są piękne
Nie zgadzam się, że są piękne. Wszelkie robactwo pełzające, część fruwających są wstrętne i obrzydliwe Gryzące muchy, komary brrr
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Lorrie pisze:U mnie w ogrodzie jest sporo pająków o nazwie Tygrzyk. Tkają bardzo grube sieci, ogólnie są wielkie. U mnie agrofobia galopująca... Jak ja mam plewić..? A jak by się to u mnie w domu znalazło ... brrr ... Ło matko!

http://www.sfora.pl/Nowa-plaga-w-Polsce-pajaki-a23324

Jak pająki, to chyba arachnofobia... ;) (też ich nie znoszę!)
x_a-n
---
Od: 15 mar 2010, o 20:27

Post »

perdii pisze:
Wszelkie robactwo pełzające, część fruwających są wstrętne i obrzydliwe
Wyjaśnij mi dlaczego są wstrętne i obrzydliwe .Co jest w nich takiego wstrętnego ?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Wstrętny jest ich wygląd, skorupy jakie posiadają, czółka, nóżki itp. Wszystko dla mnie jest wstrętne.Lubię motyle, bo są ładne i kolorowe, ale nie lubię ćmy bo jest brzydka. Podsumowując to co mi się podoba to dla mnie jest fajne, ładne i miłe. To co mi się nie podoba jest dla mnie brzydkie, Jeszcze jeżeli dodatkowo mi przeszkadza bo mnie gryzie (komary, mrówki,muchy) albo jest śliskie jak żaby lub inne gady,to jest dla mnie wstrętne. Gdyby były miłe i nie dokuczliwe to może bym o nich nie powiedziała wstrętne i obrzydliwe ( chodzi o różnego rodzaju robactwo). Niech sobie żyją, ale jak najdalej ode mnie.Żaby są śliskie i brzydkie, ale je toleruję w ogrodzie chociaż mam do nich wstręt. W domu bym ich nie gościła. Lubię pszczoły , ale nie lubię jak mnie gryzą, lubię myszy bo są ładne , ale nie muszą być koniecznie w domu. Zarówno myszy i pszczoły lubię na odległość.Mój mąż zachwyca się nietoperzami, które mieszkają u nas w stodole. Ja czuję do nich wstręt, ale nie znaczy to że je tępię. Latają sobie wieczorem kiedy ja jestem w domu. Nie przeszkadzają mi bo rzadko je widuję. A tak naprawdę nie potrafię Ci wytłumaczyć dokładnie dlaczego dla mnie są wstrętne i obrzydliwe. Tak już mam. Tak samo jak do ludzi. Jednego człowieka od razu lubimy innego kochamy a inny jest nam obojętny. Nie musimy wszyscy kochać wszystkich stworzeń, tak samo jak nie muszę kochać i nie muszą mi się podobać wszyscy mężowie moich koleżanek i przyjaciółek.
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Perdii, mam mniej więcej w tym klimacie odczucia, choć za żabami przepadam i lubię je brać do ręki. :D Tylko skubane uciekają za szybko. :D I sporo zwierzaków lubię "na odległość". :D
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Uni57 pisze:
Lorrie pisze:U mnie w ogrodzie jest sporo pająków o nazwie Tygrzyk. Tkają bardzo grube sieci, ogólnie są wielkie. U mnie agrofobia galopująca... Jak ja mam plewić..? A jak by się to u mnie w domu znalazło ... brrr ... Ło matko!

http://www.sfora.pl/Nowa-plaga-w-Polsce-pajaki-a23324

Jak pająki, to chyba arachnofobia... ;) (też ich nie znoszę!)

No tak - jak go zwał tak go zwał. Najważniejsze że wiemy o co chodzi :;230 Tygrzyków sie boimy.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

ja nie zabijam pająków nawet tych w domu , bezpiecznie są wydalane na zewnątrz , póki co w naszych warunkach nie ma typowych pająków jadowych ......i wszystkie łowią bzykacze
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Kontakt:

Post »

A próbowaliście może hodowli roślin owadożernych, podobno rozwiązują problem much i komarów. Sama niedawno zaopatrzyłam się w rosiczkę i muchołówkę, i mam nadzieję, że to choć trochę pomorze - też nie lubię jak coś po mnie łazi w nocy :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”