Ogródek Doroty-dodad cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Doroty-dodad cz.2

Post »

Oj, ładne to dobranoc :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, na trawki wzięło mnie juz w zeszłym roku. Teraz to już spore kępki.
Ale nowe nęcą. Kupiłam Zebrinusa :wink:
Obrazek

Dziś mam strasznego doła. Leje, zimno, wietrznie i na dodatek bardzo żle się czuję.
Dostałam przesyłkę od Alinki i nawet nie mam jak posadzić roślin. Wrrrr.... czy nie przestanie padać?
Mojej róży ułamał się już trzeci pęd z pąkami. Jak tak dalej pójdzie to nie zakwitnie. A tak się sieszyłam, że będzie taka piękna :cry:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też pada.
I też mam roślinki z przesyłki do wysadzenia.
Nie jesteś sama w takiej sytuacji.
Ale od piątku ma być już lepiej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Dorotka, no proszę Cię, nie grzesz! "jestem prawie zadowolona z mojego oczka" To czego trzeba, byś była całkiem zadowolona? Fajerwerków? :;230 Jest piękne! A jeszcze jak nowe trawki się w otoczeniu pojawią...Czy się w otoczeniu nie pojawią? Deszcz, masz do piątku czas, by to przemyśleć...Szukajmy plusów tego deszczu :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Zebrinus mnie nastraszył wiosną, bo nie doczytałam, że paski przyjdą później :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

To on nie ma pasków od razu? :shock: ;:224
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pogoda taka "ciudna", że aż się płakać chce.Mam nadzieję, że to ostatni dzień takich ulew.
Wczoraj miałam taki kiepski nastrój min z powodu pogrzeby na którym byłam. Zawsze wpływają na człowieka dołująco.
Roślinki od Alinki piękne, wyrośnięte. Dostałam czyśćca wełnistego, bodziszki, naparstnice, tojeść oszelinową. Do tego dostałam jeszcze trawkę i jakąś roślinkę, której nie mogę zidentyfikować po liściach. Alinko, napisz co mi tam dopakowałaś :)
A tak w ogóle to jak ta tojeść.. Ekspansywna? Mam uważać?
Tak, Aniu wydaje mi sie, że Iza ma rację. Zebrinus wiosną jest zielony, dopiero potem paskowany.
Marta, nie śmiej się. :? Tak to jest, że nie zawsze efekt odpowiada naszym wyobrażeniom. Nie mogę poskromić mojej "chomikowej" natury. Kupuje roślinki, które mi się w danej chwili podobają, sadzę a potem nie pasują do koncepcji.
Plusy deszczy już są. Trawki rzeczywiście powędrują nad jeziorko-teraz zacieniały nogi powojnika, ale tam posadzę czyśćca. Z różami będzie sie lepiej komponował. A na trawki znajd lepsze miejsce nad wodą. Wiem, że będę coś przesadzać, ale taki los ogrodnika. Mąż ostatnio uraczył mnie chińskim przysłowiem "Jeśli chcesz być szczęśliwy przez chwilę - napij się wina, jeśli chcesz być szczęśliwy przez rok - ożeń się, jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem. " i to jest chyba o większości obecnych na forum. ;:108
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Widoczek cudowny ;:196
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Trawki o tej porze przybierają fantastyczny widok,ja też na nie zachorowałam ale teraz widzę ze za gęsto je nasadziłam i na wiosnę czeka mię kolejna przeróbka i w ogóle muszę usunąć miskantusa który jest bardzo ekspansywny ...Zebrinusa mam od wiosny ale on jakoś powoli rośnie,poluje na tego niskiego...
Widoczek z oczkiem zawsze będzie mię zachwycał...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-d-a

Post »

Dorotko, jakie piękne Twoje oczko ;:63 Tak bardzo bym chciała też mieć kawałek wody w ogrodzie, ale jakoś się nie składa :(
To znaczy "malutką" wodę mam - taką fontanienkę, w której ptaszki mogą się wykapać i napoić, ale to nie to samo.
Dzisiaj u mnie troszkę lepsza pogoda, nawet słońce wychyla się zza chmur ;:3 U Ciebie też :?:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dorotko, ukłony dla M ;:180 mądrze cytuje mądrości :uszy Tylko ten rok ;:224 hmmm jakoś krótko :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękny widoczek.
A co do przysłowia, to chyba M ma rację.
Wśród natury odchodzą wszystkie żale, złości i choroby. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

artam pisze:Dorotka, no proszę Cię, nie grzesz! "jestem prawie zadowolona z mojego oczka" To czego trzeba, byś była całkiem zadowolona? Fajerwerków? :)
Nie, nie fajewrewerków. Ona potrzebuje przez parę dni złapać dystans i nie patrzeć na to oczko, żeby po tych paru dniach odkryć je na nowo :-) Zresztą, tak jest ze wszystkim, małżeństwo może być szczęśliwe nawet troszkę dłuzej niż rok :;230 pod warunkiem złapania odrobiny dystansu. Prawdaż?

Bo ja na przykłąd na Twoje oczko mogę patrzeć i patrzeć, ale rozumiem świetnie, że jeśoi człowiek ma takie cudo za oknem, to po paru tygodniach przyglądania siezaczyna szukać dziury w całym ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Dorotko fajnie, że już jesteś :D
Odnośnie hortensji, to ja już ogrodową trzeci rok mam w donicy :wink:
zimują w piwnicy , myślę że w garażu będzie im lepiej bo w mojej piwnicy
mają za ciepło i wcześniej startują :roll:
Pięknie jeszcze u Ciebie, nie widać tuptającej jesieni ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś nawet słoneczko świeciło ;:138
Od razu człowiekowi chce się żyć. Troszkę poszlałam w ogrodzie, mimo przeziębienie i temperatury :oops: Musiałam posadzić rośliny, które przyszły. I przy okazji zrobiłam lekką "rewolucję". Przesadziłam lawendę na obrzeże rabaty z różami, trawki powedrowały nad jeziorko. Myślę, że będzie dobrze. Ale oczywiście z tego wszystkiego zapomniałam naładować baterię w aparacie i zdjęć nie ma :(
Marylko, trawy fajne są. Już w zeszłym roku nasadziłam trochę i w tym sa już spore kępki. Miskanta też wywaliłam, nie mam nerwów do pilnowania rozłogów a w dodatku wrósł mi pod folię w jeziorku. Zebrinus jeszcze czeka na swoje miejsce. Jakaś koncepcja mi się klaruje.
Dalu, dziękuję ;:196 U nas też dziś ładnie. Można nawet powiedzieć, że ciepło. A ja nie wyobrażam sobie już ogrodu bez wody :) Bardzo lubię usiąść nad brzegiem i obserwować życie nad jeziorkiem.
Jolu,zawsze wiedziałam,że mój mąż to mądry facet :) Ukłony przekazane.
Grażynko,racja.Nawet jak jestem wściekła to pójdę do ogrodu i za chwilę mi przechodzi.
Agniesiu, mówisz dystans, może i racja. Z tym małżeństwem też :lol: Ale zmiany w ogrodzie są bardzo wskazane.Ja bardzo lubię wędrować z roślinami. Mam wtedy wrażenie,że mam nowy ogród :wink:
Dzidziu witaj. Jeszcze lato, ale jesień już tuż tuż. Niestety :( . Chociaż lubię jesień z tymi wszystkimi ognistymi barwami ;:108 . Moje hortensje planuję przezimować w szklarni, pod przykryciem. Zobaczymy w przyszłym roku co z tego wyjdzie.

Dawno nie pokazywałam moich żurawek,zuraweczek i tiarelli
Mistyc Mist wreszcie rośnie ;:138
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”