Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Elu to jest kliniec wykorzystywany głównie do budowy dróg. Kupowaliśmy go (całą wywrotkę) aby wysypać podjazd do garażu. Teraz jest już kostka, więc wykorzystuję go właśnie na ścieżki w ogrodzie. Niestety nie wiem gdzie był kupowany, ale na pewno gdzieś pod Rzeszowem.
Zaletą tego kamienia jest to, że tworzy dosyć stabilną, równą powierzchnię.
Zaletą tego kamienia jest to, że tworzy dosyć stabilną, równą powierzchnię.
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, ścieżki super. Po obramowaniu kamieniami, będą stanowiły piękny element w ogrodzie. Lubię kamień i żwir. Kostka (chyba, że granitowa) jest zbyt sztuczna.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś ścieżkę super zrobiłaś 
Ścieżka wygląda bardzo ciekawie ,dobrze,że masz ułożone płaskie kamienie między kamyszkami bo chodzenie po samych kamyszkach nie należy do przyjemności.
Zazdroszczę bliskości Jury ale ja to ogólnie zazdrośnica jestem
Zazdroszczę bliskości Jury ale ja to ogólnie zazdrośnica jestem
Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu - ale pięknościową ścieżkę zrobiłaś
Koło swojego ciurkadełka tez wyłozyłam kamyki... i tylko sie zastanawiam, czy nie bedziemy sobie w brodę pluły jak nam przyjdzie wyciągac spośród tych kamyków chwaściki...
No i plany masz... super. Mam nadzieję, że jak zaczniesz je realizować to wkleisz więcej fotek... jak tak lubię oglądać Twój ogród
Do Eli-Elsi - ja kupowałam kamyki ... w składzie budowlanym w małej miejscowości - 110 zł za tonę - a takie same na składzie, gdzie sprzedają kamienie ozdobne kosztowały już 220 zł za tone - niezła róznica co ? na obłożenie mojego ciurkadełka wzieliśmy 250 kg (za całe 25 zł
)
Koło swojego ciurkadełka tez wyłozyłam kamyki... i tylko sie zastanawiam, czy nie bedziemy sobie w brodę pluły jak nam przyjdzie wyciągac spośród tych kamyków chwaściki...
No i plany masz... super. Mam nadzieję, że jak zaczniesz je realizować to wkleisz więcej fotek... jak tak lubię oglądać Twój ogród
Do Eli-Elsi - ja kupowałam kamyki ... w składzie budowlanym w małej miejscowości - 110 zł za tonę - a takie same na składzie, gdzie sprzedają kamienie ozdobne kosztowały już 220 zł za tone - niezła róznica co ? na obłożenie mojego ciurkadełka wzieliśmy 250 kg (za całe 25 zł
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Agnieś bardzo tanio kupowałaś wrzosy. U mnie są po 4.50 z z alle.... kupowałam po 3.60Agnieś pisze:kupowałam po 2,80. Nie próbowałam ukorzeniać wrzosów. Swoją drogą to też jestem ciekawa, czy łatwo się je rozmnaża.
Co do rozmnażania, to rozmnażają się bardzo łatwo, są 3 metody- wszystkie bardzo proste i skuteczne
1) Przez sadzonkowanie pędów - najlepiej na początku września - teraz mamy świetny ku temu okres
2) Przez kopczykowanie roślinek, wtedy gałązki pięknie wypuszczają korzonki- powinny być już po miesiącu.
3) Przez odkłady- przyginamy gałązkę do ziemi, przyszpilamy i też po miesiącu będą korzonki
Aga coś fajnego znalazłam i pomyślałam o Tobie..
zaraz Ci wyśle na PW
zaraz Ci wyśle na PW
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Pochwalam, pochwalam... i cieszę się, że mogłam zainspirować
Jura... no tak
ostatnio tam porządnie zmarzliśmy... ale to była jesień...
Może by się tak wybrać, kiedy już nadejdzie to babie lato?
Kamieni nigdy dość
Jura... no tak
Może by się tak wybrać, kiedy już nadejdzie to babie lato?
Kamieni nigdy dość
Dorotko, zobacz jak ładnie pływają kapustki

A to mój heliotrop. Nie poddaje się jesiennej aurze. Zapach jest wyczuwalny z kilku metrów

Te zdjęcia są dla wszystkich wielbicieli jurajskich skamieniałości

Marku tak wyglądają moje ukorzenione sadzonki perowskiej
Zostały już posadzone w docelowym miejscu.

A to mój heliotrop. Nie poddaje się jesiennej aurze. Zapach jest wyczuwalny z kilku metrów

Te zdjęcia są dla wszystkich wielbicieli jurajskich skamieniałości

Marku tak wyglądają moje ukorzenione sadzonki perowskiej

Agnieś... cudne kamulce
Znalezione? Kupne?
Znalezione? Kupne?
Znalezione
Pojechaliśmy w okolice Jerzmanowic, i tam znajomy pozwolił przegrzebać ziemię wydobytą pod fundamenty. Część kamyków zebraliśmy nad niewielkim potokiem.
A teraz Kraków kojarzy się moim dzieciom z ubłoconymi butami
Następnym razem trzeba odwiedzić jakieś muzeum. 
A teraz Kraków kojarzy się moim dzieciom z ubłoconymi butami
Agnieś ale fajne te kapustki..
Co to takiego?
Powiedz mi w jaki sposób ukorzeniasz perovskią ?
Co to takiego?
Powiedz mi w jaki sposób ukorzeniasz perovskią ?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Dorotko
proszę o pomoc w sprawie nazw kapustek. Nie mogę ich zapamiętać...
Izuś, ucięte gałązki perovskich (ok 10 cm) zanurzyłam w ukorzeniaczu i wsadziłam do ziemi ogrodowej pomieszanej pół na pół z piaskiem. Przykryłam przekrojoną butelką pet. Przyjęło się 8 na 10 sadzonek. Po miesiącu zaczęły wyrastać łodyżki. Te na zdjęciu mają dwa miesiące.
Jeszcze jedno z jednej dłuższej gałązki można zrobić kilka sadzonek. Widziałam to w "Mai w ogrodzie".
Izuś, ucięte gałązki perovskich (ok 10 cm) zanurzyłam w ukorzeniaczu i wsadziłam do ziemi ogrodowej pomieszanej pół na pół z piaskiem. Przykryłam przekrojoną butelką pet. Przyjęło się 8 na 10 sadzonek. Po miesiącu zaczęły wyrastać łodyżki. Te na zdjęciu mają dwa miesiące.
Jeszcze jedno z jednej dłuższej gałązki można zrobić kilka sadzonek. Widziałam to w "Mai w ogrodzie".
Myslisz ze teraz mozna jeszcze? Chetnie bym zrobiła..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Późno trochę. I pogoda nie sprzyja. Może jakby trzymać doniczkę na parapecie w domu to się przyjmą?