Ogród Gosi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi cz. 2

Post »

Gosiu oczywiście ,że siedzący obok.. :D
A z planami co do ogrodu ,dobrze ,że finisz daleki ,bo co potem...?,aby widok nie znudził nasze zmysły ,potrzebna jest ciągła zmiana...,tam przesadzić ,tu dosadzić,a jeszcze gdzie indziej wykopać ...itd i jest wciąż ciekawie :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fiołeczku witam Cię u siebie. Mój skromny ogródek przechodzi pewnego rodzaju metamorfozę.
Twój ogród jest przepięknie położony i pełen kolorów.
Ja chciałabym osiągnąć harmonię koloru i porządku.

Nelu, masz rację. Jak widziałaś miejsca do tworzenia mam dużo, ale też czasu potrzebuję do jego zagospodarowania, no i trzeba m. przekabacić. Jakiejś werwy dostałam po Waszych wizytach i od razu 2 rabatki poszły w ruch.
A pilota pozdrów ode mnie. :D
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Gosiu, tez tak kiedyś chciałam..... a potem zapadłam na liliowcozę :;230
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Gosiu witaj, gratuluję spotkań z Forumkami, widać że członkowie naszego forum to przemiłe osoby, a dzięki wspólnej pasji można nawiązać nić przyjaźni. :D
Biorę się za przeglądanie Twojego wątku i już widzę fajne nowe, poprawione jak mówisz rabaty, trzeba coś zmieniać bo często sadzimy rośliny nie zwracając uwagi na ich wymagania, co do ilości miejsca.
Oby koniec lata i jesień pozwoliły nam jak najwięcej zdziałać w naszych ogrodach :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja też byłam u Ciebie i nie widziałam bałaganu. Potwierdzam w 100% słowa Izy. Rabata bardzo ładna za kilka lat jak się rozrośnie hibiskus to i tak coś będziesz przesadzać. tego się nie da uniknąć. Mam tak samo. Ja już wykopałąm jednego ze swoich świeżo posadzonych bzów i przesunęłam dalej.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Gosiu widzę, że deszcz Tobie w pracy nie przeszkadza, ciągle coś nowego kosztem trawnika :D
Super :D Ciekawe kiedy ja zacznę likwidować trawnik, właśnie udało mi się go wysiać. :roll:
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślę że po 5 latach zaczniesz o tym myśleć a po 10 już będziesz działać. No chyba że uda Ci się uzyskać trawnik angielski, ale na to potrzeba trochę więcej lat i innego klimatu. Mimo wszystko życzę powodzenia, bo ładny trawnik to ;:215
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Margo2 pisze:.. Nie odważyłam się kupić innych, chociaż miałam straszną ochotę na limelight.
:
Gosiu żałuj bo limelight jest piękna i łatwa w obsłudze -sprawdzone :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fiołku, ja zapadam co i rusz na jakąś chorobę. Ty przynajmniej skupiłaś się na jednej konkretnej roślinie, ja chciałabym mieć wszystkie. Niektórz upodobali sobie róże, inni hosty, inni żurawki i tk mogę wymieniać, j bym chciała wszystko, no może jest kilka roślin, które do mnie nie przemawiają, ale nie mówię że nigdy ich nie będę miała, bo tak mówiłam o irysach i cora bardziej ich porządam i szukam miejsca gdzie by tu je wsadzić.

Tomku, cieszę się bardzo, że do mnie zajrzałeś. Szkoda, że nie prowadzisz już swojego wątku, ale tym bardziej mi miło, że o mnie pamiętasz. :D
Masz rację, że szczególnie pierwsze nasadzenia były w ogóle nie przemyślane, mówię o bylinach, na których wcale się nie znałam. Ale trudno mi emocjonalnie dokonywać zmian. Jakoś jestem strasznie do nich przywiązana, mimo, że nie podobają mi się tak jak kiedyś. Myślę, że bardziej skupię się chyba na razie na tworzeniu nowych rabat. Całe szczęście, że jeszcze mam gdzie robić :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, ja to chyba będę miała do końca życia, bo nie lubię za bardzo pustych przestrzeni. :D

Kasiu, bardzo się cieszę, że do nas powróciłaś. :wit
Twoje rabaty są doskonałe, więc jedyne co mi przychodzi do głowy w sprawie likwidacji przez Ciebie trawnika, to.... zakładanie nowej rabatki :;230
Chociaż tak jak napisał Gosia - Magos, super trawnik to jest to, mimo, że czasami okrojony. :;230

Zbigniewie, witam Cię w moim ogródku :wit
Już zdążyłam przebiec się po Twoim i wiem, że faktycznie Lielight jest wspaniała. Ale muszę na razie sobie odpuścić. Ona wyrośnie duża, a ja na nią miejsca nie miałam. Może na przyszłej rabacie rh, ale to w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Mnie było łatwiej.... jak zaczynałam nie było takiego wyboru roślin :;230
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

A ja obijam się i zazdroszczę zapału do pracy. A fe, brzydko i nie ładnie z mojej strony.... Ale jakoś tak mi z tym przyjemnie :;230
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Ufff... dobiegłam do końca. Ależ ten Twój wątek pędzi!
No to po pierwsze: strasznie się cieszę, że mogłam Twój ogród zobaczyć na żywo. To jednak zupełnie inna perspektywa :D
Najpiękniejsze masz wrzosy, koleusy, sosny, irgę i jałowce i ognika i to duże purpurowe drzewo i paskowane kamienie i.... i w ogóle masz pięknie! ;:138

I proszę nie narzekać na trawnik. Jest zupełnie w porządku. Trochę nawozu, koszenia i naprawdę nie ma co się szarpać na zrywanie całości. Wiem, bo po nim chodziłam. 8-)

Nowa rabata bardzo mniamuśna. U nas niestety cały czas pada. Od soboty tylko przez chwilę nie padało. Skosiłam trawnik i musiałam uciekać przed deszczem. I teraz pozostało mi jedynie siedzieć w oknie i tęsknie spoglądać na rozstawione doniczki czekające na łopatę. :evil:
Agata
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Dziękuję za pw, pomyślę, a jutro prześlę ofertę, co tu jest do podziału, bo czas już odpowiedni na sadzonki z gruntu, może zrobimy deal? :D :D :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fiołku, ja jak zaczynałam, to w ogóle się nie znałam na bylinach. Kupowałam co mi w oko wpadnie. Tak naprawdę to forum otworzyło mi oczy na różnorodność odmian. No i sie zaczęło. Chociaż powoli stopuję, wraca rozsądek :;230
Tylko nie wiem kiedy wróci. :roll:

Izuniu, ja miałam taki dołek, że musiałam chwycić za łopatę. Do tej pory też nic mie się nie chciało robić. A może pobyt z forumkami i widok przepięknego ogrodu mnie zmobilizował :roll:

Agatko, cieszę się bardzo, że mogłaś obejrzeć mój ogród, ale szkoda, że wpadliście jak po ogień. Czekam na kolejne spotkanie. A trawnik zawsze tak wygląda po deszczach. Jak jest susza to go nie ma. :cry:
Ja swoją rabatkę zrobiłam w przerwie między deszczami, współczuje Tobie, bo wiem jak ręce świerzbią jak się ma nowe nabytki do posadzenia ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”