Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Izuś Augusta Luiza jest bosssska :shock: jest na pierwszym miejscu listy moich różanych marzeń. Mam nadzieję, że gdzieś uda mi się ją dorwać, wciąż przeczesuję allegro w jej poszukiwaniu 8-) :lol:
Ale widzę u Ciebie i pnące cuda. Jakoś nie mogę dopasować nazw tej fioletowej i kremowej, zdradź je dla kompletnego laika, jeśli mogę prosić.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuniu, masz racje, żę trawki do róż pasują. Ja bym tylko nie miskanty sadziła między, tylko jakieś ostnice, prosa, bardziej zwiewne i delikatne. Są przecież takie, które się za bardzo nie rozłażą.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anafalisowi nawet deszcz nie zaszkodzi.
Nie mówiąc już o tym jak długo kwitnie.
Fajna roślina. ;:333
Róże masz piękne, u mnie chyba wszystkie zgniją z tego deszczu. :?
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

A cóż za aura :shock: Dziś pogoda jak za karę, lało, wiało i zimno. W mieście nieprawdopodobne korki. Do pracy spóźniłam się co nieco, z pracy do domu jechałam całe wieki... Koniec wakacji.
A tu! Ciepło, miło i kolorowo :D

Joluś - Ty temperamentna dziewczyna jesteś, to i nie dziwota, że Westerland w oko wpada. Ciągnie swój do swego :D

Stokrociu Miła - straszliwie zaniedbałam twój ogródek. Nawet jak kuknęłam, to po cichu... po wielkiemu cichu... chodzu sobie i chodzu... i widzu... i patrzu. Westerland tak śmiesznie rozpuszcza się w deszczu, u żadnej innej róży czegoś takiego nie widziałam, żeby jej się kolor wymywał. Augusta Ci przypadła do gustu? A żeby nie za słodko i troszkę ćwikły... ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Augusta rzeczywiście piękna... Pogoda za karę? Ja patrzę na to inaczej, podlewa mi przesadzone iglaki :) Trawy i róże? Ja jakoś tego nie widzę... Do róż to w ogóle mało roślin pasuje...poza różami...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzielę odpowiedzi, bo ostatnio mi coś zjadało posty. Żarłoczne jakieś ku jesieni, czy cuś...

Pawle - piękny gigant, karny i pożyteczny. Też suszę miskantowe pędy i oszczędzam na patyczkach bambusowych. Nie są tak trwałe i tak wytrzymałe, ale na sezon wystarcza. Kwiatów jak na razie nie widzę. W ubiegłym roku zaczęły się bardzo późno pokazywać - śmieszne bo bardzo małe. Niestety to już był ten nieszczęsny październik ze śnieżycą. I po kwiatach giganteusa było.

Wiktoro - gratuluję wejścia w posiadanie traw. Nie wiem gdzie je umieścisz, ale w każdym zakątku wniosą kolor, ruch i dźwięk. To bardzo utalentowane rośliny :) Śmiertelny uścisk powiadasz... katastroficzna wizja. Masz jakąś hipotezę na temat tego kto wygra? Z przodu mam dość dużo miejsca - świerki będą do wycięcia, więc będzie kawał przestrzeni. Dorosłe róże z dzikością w genach i kępy traw powinny oprzeć się psim łapom i ogonom. No... tak mi się roi...
A ta ćwikła u Williama mnie zaskoczyła. Ktoś kiedyś gdzieś o tym odcieniu pisał, ale jakoś tak nie pasowało mi to do obrazu mojego krzaczka. A tu masz babo placek, wyskoczyła ćwikła i u mnie.

Alinko -kompozycje i plagiaty, arcydzieła i kicze. A pomiędzy tyle miejsca dla radosnej twórczości :;230 Moja wiedza różana jest nader ograniczona. Bo ja empirystka jestem :wink: - muszę własnej róży doświadczyć, żeby o niej cośkolwiek wiedzieć. Pod żółty mur to oglądaj niemieckie róże, jeśli radzić mogę. One w większości mają cudne, ciemne i błyszczące liście :wink: . Oprócz tego mają wiele innych zalet :;230 A kolor kwiatów to z pewnością bezbłędnie dobierzesz :D

Agnieś - Pisałam u Ciebie... zostaw to allledrogo i oglądnij ofertę sprzedających z licencją. Wysyłkowo możesz np. w Rosarium a w Lublinie w "Zielonym Centrum"są dostawy od M.Spasówki.

Goś - z niewielkich doświadczeń trawkowych to wiem tyle, że wydmuchrzyca piaskowa z pewnością się rozłazi a proso się wykłada w deszczu... Goś - a takiego małego miskancika, co do półtora metra rośnie, to może spróbuję z różą? Jak się nie uda, to zaproszę forumowiczów na wykopki :;230

Grażynko - zadziwił mnie Czarodziejski Anafalis. Ledwo okiem mrugnęłam, a on tak cudnie się rozrósł i pięknie kwitnie. Już kombinuję czy nie zrobić z niego dodatku do Lavaglut. Ona taka niewielka, sztywna, winno-czerwona. A on u jej stóp delikatny, miękki, srebrzysto biały. Czy on jest ekspansywny :roll: ?

Martuś - niczego nie sadziłam ani nie przesadzałam, więc u mnie pada za karę... że nie sadziłam i nie przesadzałam :;230 Do róż, to mało co nie pasuje - będę się upierać. Może łączenie gatunków zaciera aspekt kolekcji... ale jest ... zabawne, romantyczne, twórcze, ekscytujące, pouczające itd. itp.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

aleb-azi pisze:Agnieś - Pisałam u Ciebie... zostaw to allledrogo i oglądnij ofertę sprzedających z licencją. Wysyłkowo możesz np. w Rosarium a w Lublinie w "Zielonym Centrum"są dostawy od M.Spasówki.
Małe sprostowanie: M. Spasówka nie dostarcza do "Zielonego Centrum", ale inni dostawcy i owszem. Sama tam kupiłam Augustę w zeszłym roku, o której zresztą powątpiewasz. Ale to Augusta. To kiedy wycinasz świerki?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No, to przepraszam z wprowadzenie w błąd, ale na stronie Spasówki jest wymieniony ten właśnie sklep. W Krakowie faktycznie dostarcza tam, gdzie napisano, że dostarcza. Pokazałabyś Wiktorio trochę róż. Nawet na niebiesko... I tak będzie przyjemność. Świerki trzeba nanieść na mapę, dostarczyć do gminy, czekać na zamówienie. Jeśli będzie zgoda, to pewnie na przełomie zimy i wiosny. Ale będzie łyso, pewnie będę ryczeć po kątach.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Iza William rzeczywiście urodziwy,tylko jedna rzecz mnie do niego zraża...plamistości na które lubi zapadać ,mimo usilnych zabiegów p. Austina ,chociaż widzę Twoje liście w pełni zdrowia...Już sama nie wiem... :roll:
Jedno wiem ,że zdecydowałam się wczoraj zamówić róże ...,parę sztuk i dla jednej miejsce mam,dla czterech nie... :? Sam problem się rozwiązuje... :lol:
A cóż to ...świerki dają za dużo cienia,chorują...brak miejsca :wink: :?:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nelu, on ma nogi gołe, ten William... całkiem goluteńkie... Pomimo zabiegów p. Austina i moich :;230 Tylko nie myśl, że zniechęcam... Bo to faktycznie urocza róża, i teraz pokazuje jak bardzo. Ale u Gosi jest zdrów - byłaś, widzialaś. Skręci mnie z ciekawości gdzie zamawiasz...
Świerki wielgaśne, więc trochę miejsca zajmuą, całą wodę spijają a cień to akurat na ulicę pada, więc mi nie przeszkadza. Ale pochorowały się okropnie, wyglądają jak smutne drapaki :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aleb-azi pisze:Świerki trzeba nanieść na mapę, dostarczyć do gminy, czekać na zamówienie. Jeśli będzie zgoda, to pewnie na przełomie zimy i wiosny. Ale będzie łyso, pewnie będę ryczeć po kątach.
Izka ;:196 zawsze jest żal, bo my kobiety bardzo się przywiązujemy do zwierząt, roślin i .... :;230
Ale pomyśl ile miejsca będzie później i zawsze jakieś kolejne zielone kulki mogą tam wylądować :uszy i hostki.
Znam taką jedną renomowaną szkółkę w Twojej okolicy, która zrekompensuje stratę ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochany Joluś ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niebieskość dziś wkoło się panoszy, powietrze dosłownie nią przesiąkło. To na dobranoc Królowa Fioletów :D ależ pachnie ;:138

Obrazek Obrazek

I na dzień dobry coś cieplejszego, ale zgodnie z prognozą pogody z domieszką niebieskości... trochę bałaganu i Astrid Grafin znowu w niewiernych kolorach:D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja tu zawsze muszę zajrzeć przed snem, warto ;:196
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Izo! Dobrze mi powiedziałaś, że dziewczyny mi doradzą w kwestii szkółkingu na Lubelszczyźnie ! Artam i Vita zrobiły to doskonale ! Spooooro przywiozłam do domu...!
Twoje róże są wspaniałe...! Kiedy patrzę na te kwiaty w takiej formie , jak u Ciebie , to nachodzą mnie myśli ,że może warto o nie walczyć...
Więc lepiej pozachwycam się wrzosami ! Portret tego białego - piękny !! Poprooszę o zdjęcia całych rabat... ( ta z wrzosami bardzo ładna!). Może z różami... albo inne... Jestem ciekawa Twojego OGRODU !
Dlaczego czekasz aż się trawy rozrosną...? Przecież one rozrośnięte...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”