Czy to normalne?

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak najbardziej normalne. Mój fikus od wiosny do jesieni wypuszczał zawsze kilka liści, a zimą stał jak zaklęty.
Waleria
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

Wszystkie??hmmmm..... ;:24
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

U mnie szaleją ze wzrostem: trzykrotka, ziomuś, alokasja coś tam wypuszcza, ficus bellus....nie na wszystkie przychodzi poraspoczynku...chociaż może moje to mutanty :?:
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
wirtual24
200p
200p
Od: 17 sie 2007, o 08:37

Post »

ewciaks pisze:U mnie szaleją ze wzrostem: trzykrotka, ziomuś, alokasja coś tam wypuszcza, ficus bellus....nie na wszystkie przychodzi poraspoczynku...chociaż może moje to mutanty :?:
W takim razie moje to także mutanty :lol:
Po jesiennym spoczynku wszystkie rzuciły się do rośnięcia...
Cytrynka skierniewicka wypuszcza nowe liście, awokado rośnie także, aloes po miesiącu przestoju też jakby się obudził...
Poza tym kiełkują orzeszki ziemne, więc można powiedzieć, że na dworze pierwsze śniegi a u mnie w domu wiosna na całego :roll: :D
Pozdrawiam, Marcin ;)
Awatar użytkownika
pogotowie ogrodnicze
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 wrz 2005, o 18:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czy to normalne?

Post »

Amanda pisze:Mam pytanie, jeśli już bylo to przepraszam ale nie znalazlam podobnego. Czy to normalne, ze moje roslinki jakby "zamarly" tzn przestaly rosnac? Podejrzewam, ze moze zapadly w sen zimowy, ale wolalalm spytac...
przeczytaj tutaj
i tutaj

może być ta przyczyna
Pozdrawiam. Janusz Ogrodowy Lekarz
diagnostyka na facebooku
Internetowe Pogotowie Ogrodnicze ...
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czy to normalne?

Post »

Amanda pisze:Mam pytanie, jeśli już bylo to przepraszam ale nie znalazlam podobnego. Czy to normalne, ze moje roslinki jakby "zamarly" tzn przestaly rosnac? Podejrzewam, ze moze zapadly w sen zimowy, ale wolalalm spytac...
Całkowicie normalne - okres powegetacyjny!, mniejsza ilość światła, brak nawozu i kilka innych czynników wpływają na to że roślina odpoczywa dlatego przestaje intensywnie(widocznie dla oczu) rosnąć. :D :D :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”