Kocham Ogród - Gencjana
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham Ogród - Gencjana
Śliczne twoje traweczki
:) siedzę i podziwiam 
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Adrianno,tyle dzieje się u Ciebie że aż miło Tu być.Naprawiam i nadrabiam nieobecność i podziwiam piękne obrazki z kwitnącymi jeszcze kwiatami i krzewami.Pięciorniki to jest to -kwitną cały sezon.
Na nasionka werbenki jestem bardzo chętna-jeśli pogoda pozwoli je zebrać.
Trawka za lobelią-co to?Ładnie błyszczy... czy może jest w paseczki?
Na nasionka werbenki jestem bardzo chętna-jeśli pogoda pozwoli je zebrać.
Trawka za lobelią-co to?Ładnie błyszczy... czy może jest w paseczki?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aage,
Małgosiu, dziękuję i z wielką wzajemnością.
Prawdę mówiąc pięciorniki (teoretycznie mam 6 odmian) nie wszystkie
się u mnie dobrze czują. Bardzo je lubię, ale bez wzajemności. Moja córcia nie lubi ich, ale ona jeszcze nie zajmuje się ogrodem.
A więc raczej trzyma się od nich na bezpieczną odległość.Więc to nie to.
Wczoraj sprzedawano hortensje w OB (mini kiermasz- 1 szkółka, mały wybór) i Ada kj miała bardzo dobry pomysł, by namówić mnie na
Pinky Winky. Przed laty widziałam jakieś marne zdjęcie h.bukietowej i nie podobała mi się. Forum rozbudziło zainteresowanie,
a może są teraz ładniejsze odmiany. Cieszę się już malutką Anabelką od Gloridei. Napaliłam sie bardzo na dębolistną,
ale na razie nie ma.
Trawka to stipa. Nasiona werbeny postaram się zebrać (mam ją 1 rok) i jak się uda, wyślę Ci
.
Kwitnie sobie....drzewko

Małgosiu, dziękuję i z wielką wzajemnością.
się u mnie dobrze czują. Bardzo je lubię, ale bez wzajemności. Moja córcia nie lubi ich, ale ona jeszcze nie zajmuje się ogrodem.
A więc raczej trzyma się od nich na bezpieczną odległość.Więc to nie to.
Wczoraj sprzedawano hortensje w OB (mini kiermasz- 1 szkółka, mały wybór) i Ada kj miała bardzo dobry pomysł, by namówić mnie na
Pinky Winky. Przed laty widziałam jakieś marne zdjęcie h.bukietowej i nie podobała mi się. Forum rozbudziło zainteresowanie,
a może są teraz ładniejsze odmiany. Cieszę się już malutką Anabelką od Gloridei. Napaliłam sie bardzo na dębolistną,
ale na razie nie ma.
Trawka to stipa. Nasiona werbeny postaram się zebrać (mam ją 1 rok) i jak się uda, wyślę Ci
Kwitnie sobie....drzewko

- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Ale dałaś mi zagadkę :shock: Adrianno!
Co to za egzotyk?.
Jeśli chodzi o hortensje,to namawiam bardzo na kupno bukietowej Limelicht.Jest śliczniutka.Ja niestety jeszcze jej nie mam,ale poluję.
Co to za egzotyk?.
Jeśli chodzi o hortensje,to namawiam bardzo na kupno bukietowej Limelicht.Jest śliczniutka.Ja niestety jeszcze jej nie mam,ale poluję.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Gencjano
Wycieczka po Twoim ogrodzie to raj dla duszy. Piękni pomocnicy
, sówki i cała aranżacja. I chyba się zarazilam miłością do azalii, jutro poczytam warunki uprawy i poszukam miejsca w moim ogródeczku, pozdrawiam justi
Wycieczka po Twoim ogrodzie to raj dla duszy. Piękni pomocnicy
- Gencjana

Małgosiu,
. Pierwsza podpowiedz.: duży krzew lub małe drzewko. Rośnie szybko, ja nie wiedziałam, że kwitnie.
Jak się dowiedziałam, przestałam go (bo to on) przerabiać z uporem na drzewko i zakwitł. Na jednorocznym pędzie chyba ponad
2 m.
Pamelko, nie wiedziałaś, że obowiązkiem ogrodnika jest wszystko obwąchiwać (może z wyjątkiem gnojówki)?
Niektóre Forumowiczki nawet w tym celu trzymają pieski.
Jak się dowiedziałam, przestałam go (bo to on) przerabiać z uporem na drzewko i zakwitł. Na jednorocznym pędzie chyba ponad
2 m.
Pamelko, nie wiedziałaś, że obowiązkiem ogrodnika jest wszystko obwąchiwać (może z wyjątkiem gnojówki)?
Niektóre Forumowiczki nawet w tym celu trzymają pieski.
- Gencjana

justi,chciałam od razu odwiedzić Ciebie, ale nie ma linku. Pewnie na razie "podglądasz". Mam nadzieję, ze wkrótce i Ty pokażesz efekty swojej pracy. 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ty to jednak jesteś robotna kobieta - niedawno powiedziałaś że przerobisz warzywniak a już widzę że to realizujesz.
Znając twój ogród z realu jestem pewna że będzie pięknie :P
Znając twój ogród z realu jestem pewna że będzie pięknie :P
Tak Gencjano ja dopiero tworzę mój maleńkie podwóreczko aczkolwiek jeszcze muszę pogodzić moje 2 miłości: ogród i owczarka niemieckiego. Bardzo dziękuję za prezeny 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adrianno, dziękuję za odwiedziny
Goryczkę mam od wiosny. To była mikroskopijna sadzonka, ale bardzo się rozrosła. Rośnie w pobliżu rh i najwyraźniej jej to odpowiada. Mam nadzieję, że dobrze przezimuje.
Goryczkę mam od wiosny. To była mikroskopijna sadzonka, ale bardzo się rozrosła. Rośnie w pobliżu rh i najwyraźniej jej to odpowiada. Mam nadzieję, że dobrze przezimuje.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Adrianno, nadrabiam zaległości i podziwiam. Masz werbene patagońską, moją miłość po odwiedzeniu ogrodu Szmitów w Ciechanowie. Przepięknie skomponowane rabaty z jej udziałem powaliły mnie na kolana.
Trawki masz prześliczne. Też choruję na rozplenicę, ale muszę przygotować dla niej miejsce.
Widzę, że Ty także wzięłaś się za przekopywanie. Życzę powodzenia w Tworzeniu nowej rabatki.
A jeśli chodzi o przepis na oprysk z mleka, to przeczytała taki: mleko pół na ł z wodą i do tego na każdy litr roztworu 1 łyżeczka proszku do pieczenie. Ponoć skuteczne. Ja jeszcze nie stosowałam.
Trawki masz prześliczne. Też choruję na rozplenicę, ale muszę przygotować dla niej miejsce.
Widzę, że Ty także wzięłaś się za przekopywanie. Życzę powodzenia w Tworzeniu nowej rabatki.
A jeśli chodzi o przepis na oprysk z mleka, to przeczytała taki: mleko pół na ł z wodą i do tego na każdy litr roztworu 1 łyżeczka proszku do pieczenie. Ponoć skuteczne. Ja jeszcze nie stosowałam.
- Gencjana

Mariola-Coma mam nadzieję, że miałaś udany urlop.
A mnie chyba przeceniasz.
justi a więc Ci życzę, by piesek nie pomagał w kopaniu.
Moniu, nie wiem, co o nich myśleć. Może moje goryczki mszczą się za przywłaszczenie sobie ich nazwy.? Sinoornata też
kiepsko rośnie. Sadziłam po raz trzeci. Najlepiej spisuje się bezłodygowa, ale też nie rewelka.
Margo-Gosiu, zamiast proszku do pieczenia łyżeczka kawy i będę rozmyślać , co zamiast pomidorów.
justi a więc Ci życzę, by piesek nie pomagał w kopaniu.
Moniu, nie wiem, co o nich myśleć. Może moje goryczki mszczą się za przywłaszczenie sobie ich nazwy.? Sinoornata też
kiepsko rośnie. Sadziłam po raz trzeci. Najlepiej spisuje się bezłodygowa, ale też nie rewelka.
Margo-Gosiu, zamiast proszku do pieczenia łyżeczka kawy i będę rozmyślać , co zamiast pomidorów.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Pinky Winky to piękna hortensja, też ją mam i jestem z niej bardzo zadowolona