Ogród Gosi cz. 2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi cz. 2
Gosia, spotkanie było super i gdyby nie Ty - nie odbyłoby się. Wielkie dzięki!
I życzę samozaparcia w tworzeniu rabat takich jak u Szmita
Te trawy u niego - to jest TO 
I życzę samozaparcia w tworzeniu rabat takich jak u Szmita
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Niemożliwe, żebyś w niedzielę robiła renowację trawnika 
-
x-d-a
Gosiu, widzę, że sezon spotkań forumkowych w pełni
Miło popatrzyć na waszą grupę :P
My, wrocławianie, też spotkaliśmy się dzisiaj w Ogrodzie Botanicznym; wprawdzie w dość małym gronie, ale jak zwykle było bardzo miło
Podobnie jak Ty napatrzyłam się na piękne kompozycje w Ogrodzie Bot. i po powrocie do domu od razu złapałam za łopatę...No, cóż, tak pięknie u mnie nigdy nie będzie, ale trzeba chociaż próbować zbliżać się do ideału...
My, wrocławianie, też spotkaliśmy się dzisiaj w Ogrodzie Botanicznym; wprawdzie w dość małym gronie, ale jak zwykle było bardzo miło
Podobnie jak Ty napatrzyłam się na piękne kompozycje w Ogrodzie Bot. i po powrocie do domu od razu złapałam za łopatę...No, cóż, tak pięknie u mnie nigdy nie będzie, ale trzeba chociaż próbować zbliżać się do ideału...
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu, masz piękne koleusy te bordowe.Z całej paczki wzeszły mi 3 sztuki wszystkie jednakowe i to takie, które już mam. Jak będziesz u Bożenki nie zostawiłabyś jedną odszczypkę?
Po coś tego carexa kupowała?! U mnie z metr kwadratowy tego... Fakt, chyba on bardziej do cienia, u mnie na słoneczku o tej porze nie wygląda ciekawie...Podziwiam wstrzemięźliwość! Oparłaś się tym wszystkim zielonym kulkom! 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A dzisiaj odwiedziła mnie Nela z m.
[/quote]
Warunki jak widać były mało sprzyjające, ale i tak od czasu do czasu świeciło słońce. Deszcz padał wtedy jak m. Neli wychodził poza zadaszony taras.
Monia spotkanie naprawdę u Szmita było udane. Mówiłam Neli, że bardzo chciałabym spotkać się z południowcami, bo jakoś przypadliście mi do serca. Masz rację, że inaczej pisze się gdy widzi się daną osobę.
Gosiu, nie ma czego zazdrościć tylko trzeba zorganizować. Was Lubliniaków jest na forum bardzo dużo.
Jacku, mam nadzieję, że będziemy spotykać się tak co jakiś czas.Bardzo to lubię. Czyli teraz Skierniewice?
A trawki zaprzątają coraz więcej moją uwagę.
Izuś, próbowałam
Niestety nie zdążyłam nic zrobić. Od rana goście. Na deser Nela
Bardzo miło spędziłam popołudnie.
Dalu, ja właśnie Wrocławiakom pozazdrościłam tych spotkań i stwierdziłam, że mazowszanie nie gorsi. Dlatego to w tym roku 2 spotkanie w większym gronie. Planujemy następne.
Małgosiu, niestety w tym roku już nie dam rady przyjechać do Bożenki. Może Wy wybierzecie się do mnie?
Marto, a skąd ja mogłam wiedzieć?
Właśnie też dopiero po kupieniu wyczytałam, że on do cienie, ale trudno będzie rósł na słońcu koło hortensji. I będzie musiał wytrzymać.
[/quote]Warunki jak widać były mało sprzyjające, ale i tak od czasu do czasu świeciło słońce. Deszcz padał wtedy jak m. Neli wychodził poza zadaszony taras.
Monia spotkanie naprawdę u Szmita było udane. Mówiłam Neli, że bardzo chciałabym spotkać się z południowcami, bo jakoś przypadliście mi do serca. Masz rację, że inaczej pisze się gdy widzi się daną osobę.
Gosiu, nie ma czego zazdrościć tylko trzeba zorganizować. Was Lubliniaków jest na forum bardzo dużo.
Jacku, mam nadzieję, że będziemy spotykać się tak co jakiś czas.Bardzo to lubię. Czyli teraz Skierniewice?
A trawki zaprzątają coraz więcej moją uwagę.
Izuś, próbowałam
Niestety nie zdążyłam nic zrobić. Od rana goście. Na deser Nela
Bardzo miło spędziłam popołudnie.
Dalu, ja właśnie Wrocławiakom pozazdrościłam tych spotkań i stwierdziłam, że mazowszanie nie gorsi. Dlatego to w tym roku 2 spotkanie w większym gronie. Planujemy następne.
Małgosiu, niestety w tym roku już nie dam rady przyjechać do Bożenki. Może Wy wybierzecie się do mnie?
Marto, a skąd ja mogłam wiedzieć?
Właśnie też dopiero po kupieniu wyczytałam, że on do cienie, ale trudno będzie rósł na słońcu koło hortensji. I będzie musiał wytrzymać.
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, spotkanie mieliście w uroczej scenerii. To jest jakaś szkółka? 
- Margo2

Adrianno, tak. To jest szkółka w okolicy Ciechanowa. Pan nazywa się Szmit. Ma swoją stronę, można zobaczyć ofertę i fragmenty jego ogrodu, ale to co się widzi na własne oczy to nie ma porównania.
- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiulek - zarzuciłam tylko okiem, bom ciekawa była, jak wam spotkanie poszło
Allle fajnie!!!!
A trawka dokładniuśko, jak moja - gdzieś mam zapisane, jak się nazywa.
Jutro poczytam relację smakowicie, a teraz 'w poduchy', bo jutro do pracy...
Pozdrówki - Ula
Allle fajnie!!!!
A trawka dokładniuśko, jak moja - gdzieś mam zapisane, jak się nazywa.
Jutro poczytam relację smakowicie, a teraz 'w poduchy', bo jutro do pracy...
Pozdrówki - Ula
- Margo2

Ula zrobiłam nową rabatkę
Tylko nie wiem czy znowu nie za ciasno

Po chwili stwierdziłam, że czegoś brakuje. Doszły jeszcze kamienie i liliowce, które dostałam od sąsiadki. Oczywiście nie zabrakło cebulowych. I posiałam tam szałwię, którą dostałam od Mag.

A to druga przerobiona rabatka. Może dużo zmian nie widać, ale jest przede wszystkim powiększona
Przed

Po

Przesadziłam również funkie, bo ta większa zasłaniała mniejszą i od razu więcej miejsca się zrobiło. Może na kolejną żurawkę

No i pytanie, czy nie za płytko posadziłam tego liliowca?

Tylko nie wiem czy znowu nie za ciasno

Po chwili stwierdziłam, że czegoś brakuje. Doszły jeszcze kamienie i liliowce, które dostałam od sąsiadki. Oczywiście nie zabrakło cebulowych. I posiałam tam szałwię, którą dostałam od Mag.

A to druga przerobiona rabatka. Może dużo zmian nie widać, ale jest przede wszystkim powiększona
Przed

Po

Przesadziłam również funkie, bo ta większa zasłaniała mniejszą i od razu więcej miejsca się zrobiło. Może na kolejną żurawkę

No i pytanie, czy nie za płytko posadziłam tego liliowca?

Małgosiu
mi sie wydaje,że za blisko tuj posadziłaś hortensje...
ja nie mogę nic sadzic bo u mnie pada cały dzień...
mi sie wydaje,że za blisko tuj posadziłaś hortensje...
ja nie mogę nic sadzic bo u mnie pada cały dzień...
- Margo2

Tess, to jest Hortensja Darts Little dot. Ona chyba duża nie rośnie, o taką poprosiłam.
A jeśli, to jak zwykle będę poszerzać rabatkę. Zobaczymy w przyszłym roku.
A jeśli, to jak zwykle będę poszerzać rabatkę. Zobaczymy w przyszłym roku.
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu nie ma to jak zrobić albo przerobić rabatkę, piękny efekt będzie jak się wszystko rozrośnie 
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Fajna pęchcińska
rabatka wyszła, zawsze po takich wyjazdach do szkółek , zmieniamy przesadzamy aby dobrze wkomponować świeżo kupione roślinki, też dziś przesadzałem