Nowy ogród Jacka 2010
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2010
Jacku świetny ten słoneczniczek wierzbolistny...nigdy się z nim nie spotkałam i myślałam że to...krzew
Za propozycję podzielenia się kanami dziękuję Ci bardzo
... ale będę miała jesienią od Grażynki(tu blizej)
jeśli nie zmieni zdania

Za propozycję podzielenia się kanami dziękuję Ci bardzo
jeśli nie zmieni zdania
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fantastyczne zdjęcia! Aż miło się ogląda! Tym bardziej, że za oknem mokro i zimno. Czyżby niespodziewanie jesień przyszła
Mamie należą się gratulacje za tę kompozycję!
Mamie należą się gratulacje za tę kompozycję!
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jacku, taka hortensja
To moje marzenie
, ciekawe jak długo przyjdzie nam czekać na taki efekt

To moje marzenie
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Cześć Jacku , bardzo dziękuję za odwiedziny, fajnie było Cię poznać
i pozostałych forumowiczów na dzisiejszym spotkaniu w Pęchcinie również
, wniosek - muszę się chyba trochę podszkolić w kwesti bylin
teraz trzeba sie zabrać za posadzenie prezentów od Ciebie , a to zwiedzanie ogrodu w Pęchcinie bardzo wyczerpujące, o i jeszcze zapoznać się z nową ofertą
żeby było wiadomo po co jechać ponownie 
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jacku cieszę sie że spotkaliśmy sie w realu miło było Cie poznać

- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Jacku masz piękne rośliny , mało znane . byłam tu pierwszy raz na pewno
będę częściej podpatrywać Twoj ogrod
będę częściej podpatrywać Twoj ogrod
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Witaj Jacku.Cieszę się że Cię poznałam.Podziwiam Twoją wiedzę o roślinach.Dobrze mieć wśród znajomych kogoś tak znającego się na rzeczy.Pewnie nieraz poproszę Cię o poradę.Ogród obejrzę jutro bo dzisiaj już trochę późno.Alicja.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku miło mi było Cię poznać osobiście. Sprawdziłam te słoneczniki i faktycznie mi się pomerdało.
Ten który Ci się podobał to słonecznik 10 płatkowy Trochę dziwna nazwa ale pod taka go kupiłam. Przy następnej wizycie w szkółce naprawię swój błąd
Ten który Ci się podobał to słonecznik 10 płatkowy Trochę dziwna nazwa ale pod taka go kupiłam. Przy następnej wizycie w szkółce naprawię swój błąd
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie! Po krótkiej przerwie jestem z powrotem na forum. Ale ta przerwa była wspaniała, bo wypełniona spotkaniami z forumkami. Pęchcin zrobił na mnie ogromne wrażenie. Takiego ogrodu pokazowego przy szkółce jeszcze nie widziałem
I mógłbym jeszcze długo po nim chodzić i dokładniej przyglądać się poszczególnym roślinom. I to jeszcze mogąc komentować, to co się widzi z innymi forumowiczami - super
Jutro postaram się wkleić jakieś zdjęcie.
Dalu, cieszą mnie Twoje słowa, a potwierdzeniem, że takie ogrody lubisz, jest Twój piękny, dojrzały ogród
Halinko, i niech tak będzie
Grażynko jak wszystkie słonecznikowate tak i ten ma ogromną siłę wzrostu. Jednak ażurowe liście słonecznika wierzbolistnego dodają mu lekkości a ogrodowi trzeciego wymiaru
Izo, przekażę mamie
Zresztą ładnie wybarwione i utrzymane hortensje to też jej nie moja zasługa.
Mi ta pogoda jest nawet na rękę, bo ogród zazielenił się i dobry czas na przesadzanie
Aniu, tak jak pisałem - ta hortensja ma 10 a może i 15 lat więc doczekamy się (obiecałem Soczewce, że już marudził nie będę w temacie czekania
)
Przemek, cieszę się, że znalazłeś czas i że mogłem zobaczyć zupełnie inny ogród od mojego.
Masz świetną kolekcję iglaków i drzew, o których nie miałem pojęcia, a poznawszy rozmach, z jakim tworzysz ogród, wkrótce dopełnisz go bylinami i będzie wyglądał na medal
Isiu, mi też było miło, tym bardziej, że jesteś ciepłą i przemiłą dziewczyną
Witaj Inko w moim ogrodzie
Zapraszam, kiedy tylko masz ochotę. Lubię rośliny botaniczne, które rzadziej pojawiają się w ogrodach, i traktuję je na równi z pozostałymi
Alicjo, cieszę się, że Cię poznałem i na pewno skorzystam z Twojego zaproszenia a jeszcze prędzej zwiedzę Twój wątek
Z tą moją wiedzą różnie bywa - jest wyrywkowa i pobieżna ale jeśli coś będę wiedział, to z chęcią pomogę
Moniko, jesteś bardzo fajną dziewczyną i dzisiejsze spotkanie z Tobą i pozostałymi forumkami na długo pozostanie mi w pamięci
Myślę, że okazja kolejnego spotkania nadarzy się niedługo w Skierniewicach
Dalu, cieszą mnie Twoje słowa, a potwierdzeniem, że takie ogrody lubisz, jest Twój piękny, dojrzały ogród
Halinko, i niech tak będzie
Grażynko jak wszystkie słonecznikowate tak i ten ma ogromną siłę wzrostu. Jednak ażurowe liście słonecznika wierzbolistnego dodają mu lekkości a ogrodowi trzeciego wymiaru
Izo, przekażę mamie
Mi ta pogoda jest nawet na rękę, bo ogród zazielenił się i dobry czas na przesadzanie
Aniu, tak jak pisałem - ta hortensja ma 10 a może i 15 lat więc doczekamy się (obiecałem Soczewce, że już marudził nie będę w temacie czekania
Przemek, cieszę się, że znalazłeś czas i że mogłem zobaczyć zupełnie inny ogród od mojego.
Masz świetną kolekcję iglaków i drzew, o których nie miałem pojęcia, a poznawszy rozmach, z jakim tworzysz ogród, wkrótce dopełnisz go bylinami i będzie wyglądał na medal
Isiu, mi też było miło, tym bardziej, że jesteś ciepłą i przemiłą dziewczyną
Witaj Inko w moim ogrodzie
Alicjo, cieszę się, że Cię poznałem i na pewno skorzystam z Twojego zaproszenia a jeszcze prędzej zwiedzę Twój wątek
Z tą moją wiedzą różnie bywa - jest wyrywkowa i pobieżna ale jeśli coś będę wiedział, to z chęcią pomogę
Moniko, jesteś bardzo fajną dziewczyną i dzisiejsze spotkanie z Tobą i pozostałymi forumkami na długo pozostanie mi w pamięci
- JacekP

Jeszcze mam świeżo w pamięci wczorajsze spotkanie w Pęchcinie:
od lewej: Przemek, Isia, Soczewka, Georginia, Margo, Tamaryszek i z tyłu Riane z M.

od lewej: Przemek, Isia, Soczewka, Georginia, Margo, Tamaryszek i z tyłu Riane z M.

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
JacekP pisze: Alicjo, cieszę się, że Cię poznałem i na pewno skorzystam z Twojego zaproszenia a jeszcze prędzej zwiedzę Twój wątek![]()
Z tą moją wiedzą różnie bywa - jest wyrywkowa i pobieżna ale jeśli coś będę wiedział, to z chęcią pomogę![]()
Jacek, nie bądź taki skromny. Twoja wiedza powala. Jak nie wiedziałyśmy jaka to roślinka było Jacek...
A Ty rzucałeś nazwami jak z rękawa. Twoja miłość do bylin jest widoczna jak na dłoni.
Przyznam Ci rację, że ogród robi wrażenie. I chyba Iza Tamaryszek przekonała się do stosowania bylin w ogrodzie po jego zwiedzeniu.
A następne spotkanie na pewno w Skierniewicach
- JacekP

Witaj Gosia
No tak - byliny upodobałem sobie szczególnie i dopiero teraz dosadzam krzewy i drzewa. Ale ma to swoje praktyczne uzasadnienie - z bylinami łatwo przeprowadzam się do kolejnych ogrodów, jakie zakładam. Drzewa i krzewy często muszę zostawić, nie mówiąc o tym, że nie doczekam się na ich docelową wielkość, kwitnienie itp. Tak to jest, jak człowiek często zmienia miejsce zamieszkania 
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Jacku - to prawda, ten ogród potrafi zachwycić , chodziłem tam wiele razy i za każdym razem dostrzegam rośliny których jeszcze nie widziałem, w takim wycieczkowym zwiedzaniu to można tylko sobie apetytu narobić
zachwycić się ogólnym wyglądem , czy zestawieniem roślin, na dokładne przyjrzenie się i poznanie gatunków trzeba więcej czasu
Sądząc po zdjęciach zainteresowały Ciebie trawiaste rabaty , zbliża się okres gdy będą się najpiękniej prezentowały, muszę się im dokładniej przyjrzeć za jakieś dwa tygodnie, wtedy całe rabaty będą mieniły się różnymi kolorami w metalicznym połysku, okazałych wiech, a patrząc na drugie Twoje zdjęcie chyba już chcę takiego małego "zebrinuska" znaczy Miscanthus sinensis " Gold Bar" 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Widzę Jacku że miałeś fajne spotkanko forumowe w pięknym miejscu...super