Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Izuś, Twoje astry jakieś ładniejsze niż moje. :roll:
Ja też nie lubię próżni. Dlatego u mnie taki ścisk.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś....O, nie, co to to nie.... Nie przypomina :;230 Ani trochę :;230 A wzgardzona - niesłusznie... i nie przez wszystkich. Słyszałam, że podobno są tacy, których zachwyca. Słowo daję ;:108 `
Astry zamknięte na cztery spusty - nawet jak się psidła wedrą, to i tak im nie po drodze :D No chyba, że chciałyby odebrać biednemu Małemu Kotu mysz... Wtedy nawet dalie poległy, ech... W tym roku stoją nietknięte :D

Aniu Zielona - to było ilustracją kwitnięcia do mrozów :wink: Widziałaś mój piasek... i co? jakoś rosną i nawet kwitną. To nie są najdorodniejsze krzewy na świecie- ale są :D Na dodatek moje :D

Goś - astry z torebki z napisem mieszanka kolorów. Inne nie wzeszły. W moim odczuciu one, te astry, mają straszne muchy w nosie. I dlatego tak się dziwię, że u Ciebie się same wysiewają.

No to ja już powiem dobranoc. I dzień dobry. Może jednak niech będzie na biało :wink:
Chopin, Elfe, Elfe i Markietanka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ależ bajeczne różyce, w Chopinach się zakochałam, są przepiękne, jesienią posadziłam sobie 2 krzaczki.......żaden nie przetrwał zimy :twisted: .....ale nie popuszczę, posadzę sobie znów :roll:
U Ciebie widzę różne białaski i wszystkie prześliczne :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izka i co :?: mam znów napisać, że masz piękne różyczki :roll: przecież wiesz :uszy Już nawet jedną Pastelle niejaką nabyłam, a ona znów szykuje się do kwitnięcia :tan
Pora do snu jak najbardziej właściwa, spokojnej nocki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Iza już wszystko wiem... ;:79 ,Czerwony Kapturek będzie u mnie nie tyle gościł,co zatrzyma się na stałe, będzie zadowolony ...tyle sióstr i braci naokoło ... :lol:Dobrze ,ze zdecydowałaś się na RU,podejrzewam ,że reakcja Twa będzie podobna... :wink: przed swoja staję...i wącham ,patrzę,i znów wącham,z trudem odrywam się od niej :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ostatnia róża całkowicie mnie podbiła :D Uwielbiam to zestawienie lekkiej zieleni z kremową bielą. Kurcze, dobrze że kompost się w tym roku szybko robi, będzie do zaprawiania dołów :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Odpowiedziałam i wcięło... więc wklejam i odpowiem jutro.

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Na dobranoc zostawiłam Souvenir de la Malmaison a na dzień dobry Heritage. Bo bardzo pięknie się dziś do mnie uśmiechały :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda,że Heritage taka ulotna :roll:
Ma piękny kształt kwiatów. Zresztą róże w różowej sukienusi najbardziej mi odpowiadają.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Pięknie ;:108
Izabelko, a Queen of Sweden masz?
Ma peoniowy kształ kwiatu, kolor ciut mocniejszy ale trzyma się ciutkę dłużej niż Heritage :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Heritage z listy wykreślona mimo urody. Mało mam miejsca na róże więc dostaną je tylko naj....
Piszesz Aniu, że Queen of Sweden? Muszę przemyśleć. :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko - zaskoczyło mnie, że Chopin wymarzł do szczętu. U mnie co prawda mało z niego po zimie zostało, ale ładnie odbił. A miał pod górkę, bo to był wykopany stary krzew. A może właśnie dlatego, że niemłody to doświadczony... i przeżył Białaski i owszem, ładne. Ale bardzo nie lubię kolorów ich przekwitania. Więc tnę, zanim zbrzydną :wink:

Joluś - Pastelka u mnie śmignęła kolejnym długaśnym pędem a na szczycie korona pączuszków. Niesamowita witalność :D

Nelu- ja przed moją RU tylko stoję i patrzę. Powąchać nie dojdę, bo cleome ją strzeże cierniście :wink: Ale i tak stoję i oderwać się nie mogę. Kwiaty, które teraz się rozwinęły są ogromne. Aż się martwię, czy ona aby nie wysila się zanadto i w przyszłym roku będzie odpoczywać... Czerwony Kapturek postanowiony :?: :!: Skuś się na Mary Rose - kwitnie jako jedna z pierwszych i potrafi w trzecim rzucie kwiatów kończyć jako ostatnia!

Aniu Zielona - zgadzam się, że ta ostatnia wielce szykowna. Ale małpa taka chorowita, że ręce mi opadają. Zaraża wszystko dookoła :( Chyba ją wpakuję w donicę i będę izolowała na tarasie. Kompościk do róż- będą mlaskały z zachwytu :D Wyobrażasz sobie ten dźwięk w ogrodzie :?: :;230 Wiosenne sadzenie róż zawierało eksperyment wrzucania banana pod korzenie... tyle, że nie wiem które dostały banana... była co druga, ale od której zaczęłam, to nie pamiętam :;230 Trzeba zapisywać... i pamiętać gdzie się zapisało... no i żeby zapisać ...

Goś - lubisz bladawce ;:196 A ulotność Heritage mi nie przeszkadza, bo zdrowa, wielka i obficie kwitnie. A późno letnie kwitnienie przecudne ;:167

Aniu Różana - mam Queen of Sweden.
Obrazek Sadzona jesienią, ale jakoś marnie się garnie :wink: Może za mało ziemi wymieniłam bo zajęła miejsce po eksmitowanej zarazie Europeanie. Kwitła z końcem czerwca, długo odpoczywała i dopiero teraz wiąże pąki. Na dodatek ostro przymarzła, mimo solidnego kopczyka.

Dorotko - e.... to skreślenie Heritage z listy, to z pewnością tymczasowe :wink: O Queen of Sweden sobie pomyślałam, że Austin pracował nad następczynią Heritage. Ale jej nie da się zastąpić. Tak uważam ;:108 A Heritage mam dwie, i mimo tego, że miejsca ubywa, to... zostaną we dwie.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O tych bananach i ja doczytałam na forum :) Dobrze, że o tym przypomniałaś, bo mnie czeka jesienią wielkie przesadzanie róż, to powrzucam im banany :)
Dalszy ciąg bladawców widzę i o wybaczenie od razu proszę, bo ja się nie znam :) Kolor kolorem, ale układ płatków owszem, interesujący... Ale Antiqua bije je na głowę :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mnie podoba się bardziej Queen of Sweeden. Ma ciekawszy układ płatków. U kolezanki kwitnie nieprzerwanie. Jest piękna, dlatego zamówiłam ją teraz.
A bananki daje się przez cały sezon, do połowy sierpnia. :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No proszę, to można jednak bananki przez cały sezon, tylko jak podawać ;:224 wszak nie doustnie, a pod korzenie za poźno skoro uziemione :roll:
Izka, generalnie nie lubię, jak pisze Marta, bladawców, ale Twoje mnie urzekły :uszy
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Zjadło mi posta :(
Piszę raz jeszcze- te różowości są zachwycające. Tylko jaką by wybrać, nie umiałabym zdecydować. Coś mi się wydaje że jesienią będę ciągnąć losy, bo świadomie to nie podejmę decyzji :wink:
A banana się daje w całości?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”