początek mojej wielkiej przygody

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody

Post »

Niestety takie przepisy.
Więcej znajdziesz tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=19488
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Oczywiście może, musi tylko uzyskać zgodę z Urzędu Gminy :wink: też uważam te przepis za co najmniej dziwny, ale żyjemy w państwie "prawa" :roll:
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli żeby pozbyć się uschniętej wiśni czy śliwki z działki muszę mieć na to zgodę :shock: :?: Masakra :!:
Jak widać czeka mnie dużo nauki i czytania ;:132
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Witaj Doroto! Zakup działeczki już sfinalizowany? Ciekawa działka i pomocnik - że, ho, ho! Mam pomocniczkę w podobnym wieku, dla dzieciaczka to raj taka działka. Powodzenia! :wit
davussum
500p
500p

Post »

Kasiu 2 września wracają ludzie z urlopu i umawiamy się na przekazanie działeczki :heja
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

krzysztof01 pisze:Oczywiście może, musi tylko uzyskać zgodę z Urzędu Gminy :wink: też uważam te przepis za co najmniej dziwny, ale żyjemy w państwie "prawa" :roll:
"prawa" :;230
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

davussum pisze:Czyli żeby pozbyć się uschniętej wiśni czy śliwki z działki muszę mieć na to zgodę :shock: :?: Masakra :!:
Nie czytałaś mnie chyba uważnie. Drzewa i krzewy owocowe na terenie ogrodów działkowych można wycinać bez konieczności starania się o zezwolenie. :)
davussum
500p
500p

Post »

O przepraszam faktycznie nie doczytałam ostatniego zdania ;:14 dlatego się zdziwiłam że muszę mieć zgodę żeby wyciąć owocowe drzewko. Taka dziś senna pogoda, od rana leje ja śpię na siedząco ;:19
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Dorotko :D dopiero wczoraj rozmawiałyśmy o ekspresowej decyzji zakupu działeczki, a dzisiaj proszę...spaceruje sobie po Twoich włościach ;:63 Bardzo cieszę się z takiego obrotu sprawy i dodaję, że będę stałym gościem, ponieważ czuję, że dziewczyna z taką energią, nieraz mnie zaskoczy ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Wiataj :wit ,mam nadzieję juz niedługo u CIEBIE!!!!!!!!Posiadanie ziemi bezcenne :tan z takim potencjałem fantastyczne!!!
Piękna i pełna wielkich mozliwości działka będe tutaj częstym gosciem ,o ile pozwolisz ;:180 chętnie zobaczę dzieło o powstawaniu Twojego ogrodu życzę dużo siły ,samozaparcia i zrealizowania marzeń!!!Mozesz wszystko !!!!!I jakby to mój syn powiedział
......niech moc bedzie z Tobą :!:
Pozdrowienia Dana
marzenia się spełniają! Dana
davussum
500p
500p

Post »

Kasiu, Iwonko - miło mi że zajrzałyście ;:196 Dziś dzwonił właściciel by potwierdzić termin spotkania finalizacji zakupu działki :heja Jestem szczęśliwa i już nie mogę się doczekać. Miałam z pokazaniem fotek poczekać do momentu zakończenia papierkowych spraw ale nie wytrzymałam :;230
Dana wpadaj kiedy chcesz, będzie mi miło. To że mogę wszystko to wiem tylko nie wiem czy na wszystko małżonek wyłoży fundusze :;230 :;230 :;230 :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja mojego odpowiednio urabialam :;230 :;230 Ale to forum nie jest odpowiednie do takich nauk ;:224 ;:224 Dana
marzenia się spełniają! Dana
x_P-42

Post »

Witaj Doroto , fajnie,że założyłaś wątek, z przyjemnością będziemy oglądać, jak zmieniasz ten kawałek ziemi w swój wymarzony ogród. Czy masz już jakiś plan,czy idziesz na żywioł?
Na pomocnika to za bardzo nie licz, wiem coś o tym, bo mam wnuki - prawie 5 i 2,5 roku. To ogródkowe szkodniki , z których wzroku nie można spuszczać na działce. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
davussum
500p
500p

Post »

Witam
Na początku pójdę na żywioł, doprowadzę działkę do porządku wyrywając wszystko to co mi się nie spodoba. Skosi się trawkę, pomaluje domek, wysprząta, postawi nowe ogrodzenie. Zanim się to wszystko zrobi nastanie zima :D Do wiosny będę miała czas żeby się zastanowić co bym tam chciała mieć ale chyba nie będę niczego planować, no może za wyjątkiem zacienionej części działki. Chciałabym obok domku miedzy świerkami zrobić jakiś mały skalniak albo małe oczko. jeśli chodzi o pomocnika to mój synek ma 2,5 roku i póki co lubi pomagać w porządkach nawet tych domowych wiec liczę że na wiosnę pomoże mi w urządzaniu. Myślałam nawet żeby zrobić mu jego oddzielny kącik i tam będzie miał swoje roślinki o które będzie dbać. Może jakąś poziomeczkę mu posadzę by oprócz frajdy z doglądania roślinek miał też coś więcej.
x_P-42

Post »

davussum pisze:Witam
Myślałam nawet żeby zrobić mu jego oddzielny kącik i tam będzie miał swoje roślinki o które będzie dbać. Może jakąś poziomeczkę mu posadzę by oprócz frajdy z doglądania roślinek miał też coś więcej.
Dobry pomysł , ale przydałaby się także piaskownica. Najlepiej zamykana, aby okoliczne koty nie miały w niej swojej kuwety.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”