początek mojej wielkiej przygody
- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody
Niestety takie przepisy.
Więcej znajdziesz tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=19488
Więcej znajdziesz tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=19488
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Oczywiście może, musi tylko uzyskać zgodę z Urzędu Gminy
też uważam te przepis za co najmniej dziwny, ale żyjemy w państwie "prawa" 

-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyli żeby pozbyć się uschniętej wiśni czy śliwki z działki muszę mieć na to zgodę
Masakra 
Jak widać czeka mnie dużo nauki i czytania

Jak widać czeka mnie dużo nauki i czytania

- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Witaj Doroto! Zakup działeczki już sfinalizowany? Ciekawa działka i pomocnik - że, ho, ho! Mam pomocniczkę w podobnym wieku, dla dzieciaczka to raj taka działka. Powodzenia! 

-
- 500p
Kasiu 2 września wracają ludzie z urlopu i umawiamy się na przekazanie działeczki 

"prawa"krzysztof01 pisze:Oczywiście może, musi tylko uzyskać zgodę z Urzędu Gminyteż uważam te przepis za co najmniej dziwny, ale żyjemy w państwie "prawa"

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Nie czytałaś mnie chyba uważnie. Drzewa i krzewy owocowe na terenie ogrodów działkowych można wycinać bez konieczności starania się o zezwolenie.davussum pisze:Czyli żeby pozbyć się uschniętej wiśni czy śliwki z działki muszę mieć na to zgodę![]()
Masakra

-
- 500p
O przepraszam faktycznie nie doczytałam ostatniego zdania
dlatego się zdziwiłam że muszę mieć zgodę żeby wyciąć owocowe drzewko. Taka dziś senna pogoda, od rana leje ja śpię na siedząco 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witaj Dorotko
dopiero wczoraj rozmawiałyśmy o ekspresowej decyzji zakupu działeczki, a dzisiaj proszę...spaceruje sobie po Twoich włościach
Bardzo cieszę się z takiego obrotu sprawy i dodaję, że będę stałym gościem, ponieważ czuję, że dziewczyna z taką energią, nieraz mnie zaskoczy 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Wiataj
,mam nadzieję juz niedługo u CIEBIE!!!!!!!!Posiadanie ziemi bezcenne
z takim potencjałem fantastyczne!!!
Piękna i pełna wielkich mozliwości działka będe tutaj częstym gosciem ,o ile pozwolisz
chętnie zobaczę dzieło o powstawaniu Twojego ogrodu życzę dużo siły ,samozaparcia i zrealizowania marzeń!!!Mozesz wszystko !!!!!I jakby to mój syn powiedział
......niech moc bedzie z Tobą
Pozdrowienia Dana

Piękna i pełna wielkich mozliwości działka będe tutaj częstym gosciem ,o ile pozwolisz

......niech moc bedzie z Tobą

Pozdrowienia Dana
marzenia się spełniają! Dana
-
- 500p
Kasiu, Iwonko - miło mi że zajrzałyście
Dziś dzwonił właściciel by potwierdzić termin spotkania finalizacji zakupu działki
Jestem szczęśliwa i już nie mogę się doczekać. Miałam z pokazaniem fotek poczekać do momentu zakończenia papierkowych spraw ale nie wytrzymałam
Dana wpadaj kiedy chcesz, będzie mi miło. To że mogę wszystko to wiem tylko nie wiem czy na wszystko małżonek wyłoży fundusze

Dana wpadaj kiedy chcesz, będzie mi miło. To że mogę wszystko to wiem tylko nie wiem czy na wszystko małżonek wyłoży fundusze

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ja mojego odpowiednio urabialam
Ale to forum nie jest odpowiednie do takich nauk
Dana

marzenia się spełniają! Dana
Witaj Doroto , fajnie,że założyłaś wątek, z przyjemnością będziemy oglądać, jak zmieniasz ten kawałek ziemi w swój wymarzony ogród. Czy masz już jakiś plan,czy idziesz na żywioł?
Na pomocnika to za bardzo nie licz, wiem coś o tym, bo mam wnuki - prawie 5 i 2,5 roku. To ogródkowe szkodniki , z których wzroku nie można spuszczać na działce.
Na pomocnika to za bardzo nie licz, wiem coś o tym, bo mam wnuki - prawie 5 i 2,5 roku. To ogródkowe szkodniki , z których wzroku nie można spuszczać na działce.

-
- 500p
Witam
Na początku pójdę na żywioł, doprowadzę działkę do porządku wyrywając wszystko to co mi się nie spodoba. Skosi się trawkę, pomaluje domek, wysprząta, postawi nowe ogrodzenie. Zanim się to wszystko zrobi nastanie zima
Do wiosny będę miała czas żeby się zastanowić co bym tam chciała mieć ale chyba nie będę niczego planować, no może za wyjątkiem zacienionej części działki. Chciałabym obok domku miedzy świerkami zrobić jakiś mały skalniak albo małe oczko. jeśli chodzi o pomocnika to mój synek ma 2,5 roku i póki co lubi pomagać w porządkach nawet tych domowych wiec liczę że na wiosnę pomoże mi w urządzaniu. Myślałam nawet żeby zrobić mu jego oddzielny kącik i tam będzie miał swoje roślinki o które będzie dbać. Może jakąś poziomeczkę mu posadzę by oprócz frajdy z doglądania roślinek miał też coś więcej.
Na początku pójdę na żywioł, doprowadzę działkę do porządku wyrywając wszystko to co mi się nie spodoba. Skosi się trawkę, pomaluje domek, wysprząta, postawi nowe ogrodzenie. Zanim się to wszystko zrobi nastanie zima

Dobry pomysł , ale przydałaby się także piaskownica. Najlepiej zamykana, aby okoliczne koty nie miały w niej swojej kuwety.davussum pisze:Witam
Myślałam nawet żeby zrobić mu jego oddzielny kącik i tam będzie miał swoje roślinki o które będzie dbać. Może jakąś poziomeczkę mu posadzę by oprócz frajdy z doglądania roślinek miał też coś więcej.