Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

no no wierzbie to by się fryzjer przydał he he :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli róże też lubisz. :D
Witaj w klube. U mnie zczęło się niewinnie od 1. Teraz mam 30, a zamówiłam jeszcze kolejne 8.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

Margo2-bardzo lubie róze ale na razie podchodze do nich z dystansem,na zasadzie próby czy sobie poradzę-mam ok 25 szt,3 po zimie szczepione wypadły ale chyba kupię na tą rabatke co bedzie pod płotem do reorganizacji-póki były tamte róże to było bardzo kolorowo-w tym roku tylko 1 krzaczasta tam została i do tego po ostrym przycieciu po zimie
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybka

mi też rosły smardze na korze "atena" :) polecam smardze z jajecznicą...pychota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy zabezpieczałaś jakoś pienne różyczki?
Ja mam jedną i zamierzam zrobić z niej chochoła, bo cudna papagenka.
Zaprzyjaźnieni fachowcy mówią, że i tak wypadnie ;:14
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witajcie ...
Ja od roku/dwóch nie kupuje róż szczepionychz prostych względów u mnie nie ma na nie warunków pogodowych (patrz. zimowych) co roku po zimie niestety każda szła do wywalenia, bo przemarzała. A czego to ja z nią nie robiłem i kopczyhowanie i chochoła wiązałem itd, itp... ale jak co roku przemarzała i do widzenia, więc przestałem się oglądać za różami piennymi ( chodzaż w duszy bym chciał mieć ze 2 szt, tylko poco tracić pieniądze na marne jak wiadomo, że i tak wylwci :( ).

Ale wam kibicuje i mam nadzieję, że wasze przezimują i bedą pięknie się rozrastać :)

pozdrawiam Michał...
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Witaj wpadłam z rewizytą :wit :wit . Fajnie , że masz swój wąteczek i obszar do zagospodarownia :shock: :shock: , oj będzie co oglądać ;:108 :tan Jam nie różana ale będę wpadac na cos innego ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Michał, w W-wie nie dają rady, a ja mam nadzieję na wschodzie :roll: o ja naiwna ;:14
muszu852
1000p
1000p

Post »

Bywa i tak, że nie wszędzie chcą rosnąć... a obchodziłem się z nimi jak z jajkiem spełniałem wszystkie ich wymagania a one i tak sobie poszłyyy... no cóż nie będę płakał nad rozlanym mlekiem może jeszcze kiedyś spróbuję :/
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-najpierw nie wiedziałam co to za grzybki a jak juz sie wywiedziałam już ich nie było,ale raczej bym sie nie odważyła ich zjeść(tylko żałuję ,że fotki nie zrobiłam
Pamelko-tej zimy nie jak na złośc nie zabezpieczyłam-na usprawiedliwienie mam bardzo poważne na ten czas problemy :( a potem było za późno
Muszu852-ja w poprzednia zimę zabezpieczałam róże szczepione takimi osłonami na rury od c.o.i kopczykowałam,więc dały radę a resztę róż część ziemią kopczykowałam a część zgrabionym igliwiem spod sosen i gałązkami-też daje różom ostanią szansę(oczywiście tym szczepionym)
Mirdem-wpadaj -nie różanych roślinek mam troszkę a w większości iglaki-dopiero od niedawna zabieram sie za kupowanie czegoś innego :D

oj ! nawet przyjemna pogoda,tylko wiaterek jest-koniec leniuchowania,obeszłam ogródek i czas do roboty
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zazdroszczę pogody u mnie leje i zimno
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Aage nie ma czego zazdrościć bo już się porzadnie rozpadało :evil: -zdążyłąm wsadzić tylko 2 nowe żurawki,nową hoste i druga przesadzić ze słonecznego miejsca, słoneczko dało jej popalić
popryskałam tez róże-niestety ta plamistośc przeszła na 2 kolejne a Chopena dopadł chyba mącznik-biały nalot i lekko skręcone listki-a tak sie cieszyłam widokiem wielu pąków na rózach ,które jeszcze nie kwitły w tym roku

mam pytanie co to mi rośnie na 1 fotce a na dwóch kolejnych też zagadka-to jakieś cebulowe ale wiosną nic nie wsadzałam
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Rybko o ile się nie mylę , a obym się myliła , to to pierwsze to dzwonek skupiony ! :roll:
U mnie nie mogę jegomościa wytępić! ;:223
Rozrasta się rozłogami i dosłownie spaceruje w każdym zakątku ogrodu , choć kwitnący , jest śliczny!
Pozostałe wyglądają mi na szafirki! :roll:
Ale mogę się mylić , czasem wtapiam z ocenami!
:;230

:wit
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Babuchno-zaraz podejrzę tego dzwonka w necie,a tamte to faktycznie mi wyglądają na szafirki tylko cos pora im sie pomyliła czy są tez jesienne? :D :wit
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witam...
U mnie też jakoś dziwnie bo szafirki też wyszły z ziemi jakby 2 sezon chciały w tym roku kwitnąć czy to możliwe ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”