Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Jolu po przeczytaniu Twojego postu poszłam policzyć swoje żurawki, bo nawet nie wiedziałam ile ich mam :roll: okazuje się, że jest ich 36 . Z tym, że kilka z nich jest podwójnych :D

Grzesiu zahortensjowało mnie na maxa 8-) :lol: zakochałam się w tych roślinkach na całego, mam ich jeszcze niewiele, ogrodowe mam ,, od zawsze,, ale innych nie miałam. W tym roku kupiłam sobie Limelight, Pinki Winki, Renhy, Unique, i Dębolistną, to straszne jeszcze maluszki, mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie już je troszkę widać na rabatach :roll: :lol:
A co do żurawek- bardzo mi się podobają i bardzo chętnie je sadzę, bo wspaniale kolorują i upiększają ogródek, ale nie mam na nie aż takiego ciśnienia jak na hortensje i liliowce 8-) :lol:

Aniu myślę, że przyczyną tego, że moje róże nie są mocno zainfekowane plamistością jest to, że w moim rejonie było strasznie suche lato. Na innych obszarach było mnóstwo opadów a u mnie ciągła susza, deszczu przez całe lato prawie wcale.
W zeszłym roku prawie wszystkie były porażone ale i deszczu było sporo.A w tym roku nawet nie pryskałam ani razu :D
Wreszcie i u mnie pojawiły się kolorki :D w moim ogródku koniec lipca jest bardzo zielony, ale tego lata posadziłam wiele kwitów, które kwitną właśnie w tym czasie, więc może już w przyszłym roku troszkę lepiej :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

36 to już niezła kolekcja! Z żurawkami mam podobnie. Podobają mi się, lubię je, ale bez szaleństwa. Chociaż mam chrapkę na kilka nowych odmian :wink: U Ciebie też mi niektóre mocno wpadły w oko.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Ja też zapałałam miłością do hortensji. U mnie odwrotnie lato było wyjątkowo wilgotne i dzięki temu hortensje pokazały całą swoją urodę. Na żurawki też się skusiłam, bo zapewniają kolory przez cały rok.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś one podobno pięknie się rozrastają 8-) :lol: ........

Dorotko mam nadzieję, że i moje hortensje w przyszłym roku pokażą jakie są piękne, oby tylko dobrze się u mnie zaklimatyzowały, bo jeszcze nie mam z nimi żadnego doświadczenia, mam je dopiero około miesiąca.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness,aż tyle żurawek ;:223 .One chyba maleńkie są, ale kolory fantastyczne.A może Ty tylko takie ładne zdjęcia robisz :;230
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Imponujący zbiór żurawek ;:138 Ja jeszcze się trzymam, ale jak zrobią mi porzadek wokół domu to bedę miała od północnej strony kuuupę miejsca - wtedy sobie pofolguję! A co! :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko moje prawie wszystkie żurawki to zakup tegoroczny, tak, że faktycznie maluszki jeszcze :D Ale kolorki mają piękne, jeszcze ładniejsze niż na fotkach :D

Miłko już zazdroszczę Ci tego szaleństwa z wyborem, zakupem i sadzeniem roślinek. U mnie miejsca malutko, roślinek pełno :roll: aż się boję jak się rozrosną, bo teraz jeszcze wszystko małe, więc jest ok :roll: :lol:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

I Ty mówisz, że masz kilka żurawek??? Klika to mam ja bo 6 :)
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

O jak fajnie ,że następna zahortensjowana osoba jest na forum ;:138
Żurawki też uwielbiam .Iga mnie zaraziła :roll: :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko widzę że Ty też całkiem dużą kolekcję żurawek zgromadziłaś .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś do zeszłego roku ja miałam tylko dwie..... 8-) :lol:

Bożenko mnie też Igunia zainteresowała żurawkami, a wiesz kto hortensjami :?: 8-) :lol:
Zakochalam się w nich na całego i już wykombinowałam gdzie dam radę utworzyć kolejną rabatę, tym razem na hortensje :lol: Mąż mnie zabije, bo pod tarasem miałam niewielki kawałek ślicznego trawniczka, a poza tym z trawy to tylko wstęgi pomiędzy rabatami......teraz i tu będą tylko zielone wstęgi :roll:

Geniu troszkę żurawek się nazbierało, nie ma ich jakoś bardzo dużo, ale na pewno jeszcze dokupię takich na słoneczko i wkomponują w kwiatową rabatę. U mnie większość kwiatów wiosennych, wiec teraz królują tam aksamitki i lobelie, a intensywne w kolorze - czerwień, bordo, pomarańcz- żurawki wspaniale ją dopełnią. Ale to już w przyszłym roku.

Wczoraj przerobiłam cienistą rabatę pod tarasem- oczywiście powiększyłam 8-) :lol: Posadziłam żurawki, które sprezentowała mi Iga gdy mnie odwiedziła z Piotrem :D Poprzesadzałam te, które na niej już rosły, dosadziłam 2 hosty, jedną wykopałam- zbyt rozrośnięta i jedna z wielu takich samych. Jeszcze tylko chciałabym dosadzić ze 2-3 niskie trawki i rabata będzie ok :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś a gdzie zdjątka???
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś jak wczoraj skończyłam, to byłam padnięta, ( nawet nie posprzątałam wydartej darni )a dziś od rana leje ( na szczęscie, bo sucho było okrutnie) Zdjęcia cyknę jak już będzie pogoda, chociaz widok rabaty nie jest jeszcze ujmujący, jak roślinki porozrastają się to będzie zupełnie inny efekt :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne, że jak się wszystko rozrośnie to będzie efekt ale chciałam widzieć sam pomysł :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga u nas przez 4 dni zapowiadają deszcze, ale jak już się wypogodzi to cyknę fotki i pokażę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”