Krysiu,
Asiu, motyl rzeczywiście świetny. Dość chyba popularny w Grecji, bo latało ich bardzo dużo. Na rabacie rosną na razie dwa Kronenburgi, Schackenborg Castle, Ledreborg Castle. Powinno się zmieścić jeszcze ok.10 więc cięzko mi wybrać, bo podoba mi się bardzo wiele odmian.
Monia, dziękuję
Fabiola, witaj po przerwie, dziękuje.
Iza, Multi Blue mnie zadziwia ilościa pąków. Na razie jeszcze nie kwitną, ale gdzieś za tydzień powinien byc obsypany kwiatami. Mam nadzieję, że tak mu zostanie na przyszłość
Agnieszko, zapraszam na ławeczkę.
Iga, sama byłam zdziwiona, że stosunkowo mało chwastów wyrosło podczas mojej nieobecności. To chyba zasługa suszy i cienia
Marto, moje rodzina prawie zawsze kpi z moich pomysłów a potem się zachwycają i oprowadzają gości po ogrodzie. Żebyś słyszała kpiny podczas kopania jeziorka....
Żurawki rosną, ale chyba nie tak szybko jakbym chciała. Widze już, że kilka musi zmienić miejsce. A chwastów nie ma bo zamin zrobiłam zdjęcie to wyplewiłam

Ale prawdę mówiąc nie było tak żle, głównie to rozrosły się roslinki, czyli tak jak być powinno
Aniu-Różana, dzięki, ale hosty z bliska nie wyglądają już tak rewelacyjnie, niestety. Dziś utłukłam (sekatorem ciach, ciach) chyba ze trzydzieści ślimorów, wielkich, brazowych i obrzydliwych. Fuj...
Aniu-Zielona, oj przydałoby się mieć klona

Ja swojego chętnie wysłałabym do pracy. Akurat mamy kontrolę z PIP więc wracam taka skonana, że nie wiem jak się nazywam. A najlepszy relaks gdzie? no oczywiście przy pracach ogrodowych

Jurto koszenie...
A dziś w ogrodzie.....
Otworzył sie pąk takiego mojego nabytku. Może ktoś rozpozna?

I taka tez dotychczas nn. To jedna z wiosennego zakupu. Straciła wszystkie liście, ale teraz pięknie odbiła i na chyba 5 pędów z pąkami. Jak na nią to uważam, że rewelacyjne, już ją wcześniej spisałam na straty

Zawitł powtórnie jeden liliowiec