Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

O rety, jaki mopik.... na tym ostatnim zdjęciu :D Ten, to mi się podoba... bardzo :D
Co do odległości świerka i modrzewia, to modrzewie są u sąsiadów z jednej strony ze trzydzieści metrów, z drugiej z sześćdziesiąt. W ubiegłym roku zebrałam z moich świerków wiadro ochojników. Cóż z tego, skoro kolejne kilka wiader było na świerkach w sąsiedztwie. Ale po oprysku Promanolem, wczesną wiosną w tym roku jest hm... przyzwoicie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, u Sylwka i Pawła bywam, ale po cichu.
W tej chwili nie nadążam z forum, dlatego czasami się nie wpisuję, bo to więcej czasu zajmuje.
Nie przepadam za kannami, ale Twoje robią wrażenie.
Ostatnie zdjęcie ekstra.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

O rety :shock: dopiero co Paweł pokazywał w szkółce takie sznureczki na nóżce, a u Ciebie już w ogrodzie, bardzo oryginalny taki iglaczek.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś czym będziesz ograniczała rabaty?
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Nie wiem co bardziej podziwiać, czy nowe rabaty, czy szybkość z jaką ustrzeliłaś tego Whipcorda :) Zdradzisz ile kosztował? Zaczynam żałować, że go ostatnio nie kupiłem :wink: Objechałem u nas szkółki i są tylko takie rosnące od ziemi :roll:

Nie minie rok-dwa i powstanie nowe arboretum na Lubelszczyźnie :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Jolu.
Ale zmian u ciebie! Nowa rabata powstała w pocie czoła ma bardzo orginalny kształt. Podoba mi się.
Jak ja ci zazdroszczę miejsca. U mnie próbuję zagospodarować środek trawnika, co niestety nie spotyka się ze zrozumieniem domowników. Moja rabata różania została ochszczona mianem "rodzinnego grobowca" :evil: Zobaczą jak zakwitnie!
Ta szczotka na kiju wygląda niesamowicie ! Ja nie kupuję już iglaków to takiemu bym sie chyba nie oparła :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika, to już raczej nic z niej nie bedzie :(
Iza i tak też radzą fachowcy, cóż z tego, ze wykopię swoje modrzewie, jak w okolicy las i masę innych drzew, swierków, sosen, modrzewi i innych ;:224 jedyne wyjście pryskać wczesną wiosną ;:108
Margoś wpadaj lookać na moje ;:136 Mopik to za inspiracją Pawła, jak wiele innych moich nabytków.
Przemku, zajechałam tylko rano po korę, bo po południu chciałam zająć się rabatą, a tu niespodzianka :tan
Gosiu pozostałości po kostce przy domu, ale trochę trzeba będze dokupić :roll:
Paweł, nie wygłupiaj się nawet z takimi stwierdzeniami :oops: Ot szukam ciekawostek, podobnie, jak Ty, z ta różnicą, ze ja zaczęłam kilka lat później :;230
Wipcord czekał na mnie chyba w najmniej spodziewanym miejscu, to znaczy szkółce, w której zwykle kupuję ziemię i korę ... A czasem jakieś ciekawostki. Wiosną kupiłam tam Acroconę.
A dzisiaj cóż ja dostałam za podarki ;:224 Picea omorica de Ruyter i Pinus strobus Torulosa :tan Cuda prawdziwe. Zdjęcia jutro, bo teraz wpadłam do domu, a jutro work. Jeszcze kilka innych ciekawostek nie iglaczkowych, ale pomalutku :lol:
Dorotko, ja mam wzniesioną rabatkę na śrdoku trawnika z takimi róznymi miniaturkami i klonami, troche skalnych i traw. Dobry pomysł.
A z różami masz rację, zobaczą, jak zakwitnie :uszy
Fotka na dobranoc :wit
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu witaj po weekendzie. Nowa rabata widzę nabiera kształtów :) Super rarytasik iglaczek kupiłaś też widziałam takiego i nie kupiłam :( mogę zapytać ile kosztował??? U mnie trochę drogo a więc na razie się wstzrymałam. Palmy w ogrodzie masz boskie :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dziękuję Jolu za miłe spotkanie, bardzo się cieszę że mogłyśmy sobie porozmawiać na żywo! Jutro ponadrabiam wątek, bo na działce z widokiem lubię bywać regularnie :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jola, Ty jak coś postanowisz, zaraz wprowadzasz w życie ;:63 ;:63 Mopik już cieszy oczy, co będzie następne? :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, prace nad rabatką nadal trwają, może jutro, dzięki uprzejmości Marty ;:180 pojawią się tam wrzosy :roll:
Zanim się obejrzałam zaczęło się robić ciemno i takie są skutki ;:14 W świetle dziennym zdecydowanie lepiej wyglądają :uszy
Obrazek

Obrazek

Aniu, dzięki ;:180 sorry, że musiałam się tak zwinąć, ale praca. Nawet się nie nagadałyśmy, a tyle tematów, a tych kosmicznych nawet nie tknęłyśmy :;230 Pozdrowionka dla przesympatycznej koleżanki ;:196
Zapraszam oczywiście ;:136

Marta, Ty to już najlepiej wiesz :uszy Wkrótce fotki, aby tylko pogoda dopisała, bo plewienia tyle, że .... pora do roboty :;230 Tylko co pierwsze, plewić, czy sadzić ;:224 Egzystencjalne pytanko z cyklu co było pierwsze kura, czy jajko :;230

I jeszcze takie sobie wieczorne widoczki ;:224 z serii dla każdego coś miłego :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zupełnie świeżutki Pinus strobus Torulosa
Obrazek

Postanowiłam też cyknąć mój wilczomlecz Białobrzegi, bo ładny jest :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jola jakie hostowisko powstaje ;:138 Jak się rozrosną to dopiero będzie widok :D Ja też tak chcę :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, to taki jeden zakątek, a mam ich jeszcze trochę ;:224 i do wkopania też kilka ślicznotek.
Dzisiaj zbyt późno postanowiłam robić fotki.
Mam kiepski dzień, bo moja koleżnka miała poważny wypadek samochodowy i walczy o życie :cry:
Apeluję więc do wszystkich kierowców o rozwagę i ostrożną jazdę.
Ten wypadek, to efekt tego, że wyprzedzany kierowca nie spojrzał w lusterko i próbował zmienić pas ;:14
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Straszne... Mam nadzieję, że z koleżanką wszystko będzie dobrze!
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

hej- a ja juz miałam dzisiaj w ręku wrzosy i odłożyłam a teraz jak zobaczyłam twoje to żałuję(zraziłam się do nich bo juz raz mi nie przetrwały ale wczesniej nic nie wiedziałam o nich-moze jednak spróbować? :D -pozdrowionka i trzymam kciuki za zdrowie kolezanki :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”