A wariacje kwitnących .....
Z Elfowej krainy storczyków ;)))
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Justynko dendrobium niziutkie ale za to szerokie
wspaniale, że udała się reanimacja
wspaniałe - coraz więcej kwiatuszków otwartych na equestrisie i obok cudownie kwitnący MM 
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko mam nadzieję że moje też będzie takie niziutkie
nie ucierpiało w podróży i nadal cieszy oczy kwiatami, niestety mój brak czasu nie pozwala na wrzucenie fotek
Cieszę się że mogłam Ci sprawić radość ( a Ty mnie
) niech teraz keiki SZYBKO rośnie i daje kwiatuchy!
Cieszę się że mogłam Ci sprawić radość ( a Ty mnie
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny MM i equestris
.
Justuś świetne te dendrobium phal, takie niziutkie, jeszcze z takim się nie spotkałam. Ja mam jedno normalne dendrobium phal i jedną miniaturke ale nawet ta miniaturka jest o wiele wyzsza od twojej
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Justynko wariacja eqestrisowo-mmowska boska
zaglądam po cichu i patrzę i dziś zostawiam swój ślad. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Justynko keiki niech się szybciutko zadomowią i pięknie ci rosną ,ale z tym ciepełkiem nie przesadzaj mamy upalne lato a ty je w kocyk zawijasz
.Jednak te pojemniki to super" wynalazek" 
- sylwiat26
- 50p

- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Justynko coś ostatnio zaniedbujesz swój wątek zapewne brak czasu. Byłaś może w Krakowie jak planowałaś?MM dalej Ci kwitnie super 
Pozdrawiam Sylwia;)
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Justynko, gdzie się podziewasz Kochana ?
Czekamy na Ciebie z niecierpliwością ;)
Czekamy na Ciebie z niecierpliwością ;)
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Witaj Haim

Jestem, jestem... Niestety prowadzenie własnej firmy zabiera sporo czasu.
Poza tym mam gości, sama bywam zapraszana...a wolny czas spędzam w ogrodzie ;)
Jak na razie mam tylko dwie nowości storczykowe. Z wymiany z Joane przyjechała do mnie pomarańczowa masdevallia Veitchiana. Kolejne marzenie spełnione przez Joasię... Dziękuję Ci za nią pięknie
Druga nowość to drobnokwiatowa encyclia żółto-brązowa. Niestety kwiaty, ze względu na upały opadły...ale są jeszcze pączuszki.
Reszta storczyków ma się świetnie, zaczynam się zastanawiać, kiedy mam przywieźć storczyki z ogrodu. na razie pogoda piękna, tylko noce coraz zimniejsze, obecnie ok. +12 stopni.
Zakwitł też Sułtan pierwszym kwiatuszkiem i... hmm, miał być biały z bordo warżką, a jest... delikatny, piegowaty róż z ciemną warżką.
Zaległe fotki postaram się porobić wieczorkiem ;)
A...i jeszcze jedno. Wczoraj miałam gości. Rozmawiałam z Panią Prof. z Gdańska i Opowiadała mi, że jeden Pan Prof z Jej uczelni Zrobił doktorat o storczykach. I Ma w swojej kolekcji storczyka, którego jest tylko 100 sztuk na całym świecie. Postaram ssię dowiedzieć o jakiej orchidei była mowa
Widać, że kontakty międzyludzkie potrafią sięgać nawet w gałęzie tak odległe, jak hobby. W tym przypadku storczykowe...
Jestem, jestem... Niestety prowadzenie własnej firmy zabiera sporo czasu.
Poza tym mam gości, sama bywam zapraszana...a wolny czas spędzam w ogrodzie ;)
Jak na razie mam tylko dwie nowości storczykowe. Z wymiany z Joane przyjechała do mnie pomarańczowa masdevallia Veitchiana. Kolejne marzenie spełnione przez Joasię... Dziękuję Ci za nią pięknie
Druga nowość to drobnokwiatowa encyclia żółto-brązowa. Niestety kwiaty, ze względu na upały opadły...ale są jeszcze pączuszki.
Reszta storczyków ma się świetnie, zaczynam się zastanawiać, kiedy mam przywieźć storczyki z ogrodu. na razie pogoda piękna, tylko noce coraz zimniejsze, obecnie ok. +12 stopni.
Zakwitł też Sułtan pierwszym kwiatuszkiem i... hmm, miał być biały z bordo warżką, a jest... delikatny, piegowaty róż z ciemną warżką.
Zaległe fotki postaram się porobić wieczorkiem ;)
A...i jeszcze jedno. Wczoraj miałam gości. Rozmawiałam z Panią Prof. z Gdańska i Opowiadała mi, że jeden Pan Prof z Jej uczelni Zrobił doktorat o storczykach. I Ma w swojej kolekcji storczyka, którego jest tylko 100 sztuk na całym świecie. Postaram ssię dowiedzieć o jakiej orchidei była mowa
- trzynastka

Fajnie że jesteś Justynko i czekam na zdjęcia 
- justus27

Celinko- obiecane fotki już są.
"Sułtan" i pierwszy jego kwiatuszek:

Oraz wczorajszy prezent, miniaturka Encyclii hybrydy. Na wiosnę będę ją dzielić i na wymianę za keiki sabotka będzie
A kwiatuszki widziałam na fotce, będą żółto-brązowe. Może zakwitnie jeszcze, bo są pączuszki:

"Działkowe" orchidee jutro obfotografuję...
"Sułtan" i pierwszy jego kwiatuszek:

Oraz wczorajszy prezent, miniaturka Encyclii hybrydy. Na wiosnę będę ją dzielić i na wymianę za keiki sabotka będzie

"Działkowe" orchidee jutro obfotografuję...
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Justynko sułtan ślicznie rozkwita a co tam w głębi się żółci
No i encyclia dorodna choć jak piszesz miniaturka. Gratuluję

Początek mojej przygody.
))
- trzynastka

Justynko bardzo ładny ten "sułtan" a miniaturka Encyclii, aż zazdroszcze one ładnie kwitną:)
- justus27

Aniu- żółtasek to moja Cętka. Zakwitła z przedłużenia tylko jednym kwiatuszkiem, ale rośnie nowy pędzik. Póki co, wykształcone ma 3 pączuszki. Hmm...liczę na więcej...
Celinko- to może na wiosnę na jakieś dendrobium wymienię... Twoje dendrobium oczywiście ;)
A dziś obiecane fotki. Najpierw wspólne moczenie wakacjujących się. Tylko część storczyków zmieściło się na zdjęciu. Na pierwszym planie moje cymbidium:

Niespodzianka z Praktikera, stare psb się pomarszczyły, ale młoda rośnie:

Nowość, masdevallia:

Bc. Golden Mul wypuściła dwie, nowe psb:

Celinko- to może na wiosnę na jakieś dendrobium wymienię... Twoje dendrobium oczywiście ;)
A dziś obiecane fotki. Najpierw wspólne moczenie wakacjujących się. Tylko część storczyków zmieściło się na zdjęciu. Na pierwszym planie moje cymbidium:

Niespodzianka z Praktikera, stare psb się pomarszczyły, ale młoda rośnie:

Nowość, masdevallia:

Bc. Golden Mul wypuściła dwie, nowe psb:

- justus27

I kolejne fotki...Moja hybryda katlejki wreszcie ruszyła po podziale i odbudowie korzeni. Rośnie ładnie keiki, korzonek się rozdzielił:

I wypuściła nową psb:

A katlejka od AniL też ładnie rośnie. Mam dwie sadzonki. Nawet ta, która miala jedną psb i zero korzonków wysiliła się i wypuściła młodą psb i korzonki:

I wypuściła nową psb:

A katlejka od AniL też ładnie rośnie. Mam dwie sadzonki. Nawet ta, która miala jedną psb i zero korzonków wysiliła się i wypuściła młodą psb i korzonki: