Ogródek Doroty-dodad cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Doroty-dodad cz.2
Uff.... jak gorąco....
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Uff...
Dorotko, czekamy na Ciebie

Dorotko, czekamy na Ciebie

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem
Nareszcie w domku. Dziś miałam pracowiry ogrodowy dzień. Musiałam pozbyć się chwastów, króre pomimo panujących upałów rosły jak wściekłe.
Częśc ogrodu odchwaszczona reszta w sobotę, bo jutro do pracy
Dziękuję wszystkim za miłe słowa i odwiedzanie ogrodu podczas mojej nieobecności.
W Grecji tegoroczne lato było jednym z najgorętszych, ale i tak wolę 40 st. w Grecji niż 30 w Polsce
. Wilgotność powietrza tam jest bardzo niska i jakoś lżej tam znosić upał. Opaliłam się (ale nie spaliłam) naładowałam akumulatory i jestem szczęśliwa.
A teraz troszke fotek.
Taki widok miałam z hotelowego balkonu. Nie obraziłabym się na taką palmę w ogrodzie

Zauważyłam, że w greckich ogródkach rośnie bardzo dużo hortensji. Niektóre były bardzo pokaźnych rozmiarów. Szkoda, że nie miałam okazji zobaczyć ich w pełnym rozkwicie. Akurat ta rosła koło hotelu. Było kilka takich donic.

Taką roślinę spotkałam w górskiej wioseczce w przydomowym ogródku. Chodzi po mnie ta roślinka ale nie mogę skojarzyć. Może ktoś wie co to jest
Sierpień w Grecji nie jest już zbyt zielony, temperatury i słońce robią swoje. Znajomi Polacy tam mieszkający wspominali, że deszcz nie padał od końca maja. Trawnik bez nawadniania nie ma szans co zresztą widać po hotelowym.
Idę teraz nadrabiać ogromne zaległości w wszych ogródkach. Ależ się stęskniłam

Nareszcie w domku. Dziś miałam pracowiry ogrodowy dzień. Musiałam pozbyć się chwastów, króre pomimo panujących upałów rosły jak wściekłe.
Częśc ogrodu odchwaszczona reszta w sobotę, bo jutro do pracy

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i odwiedzanie ogrodu podczas mojej nieobecności.
W Grecji tegoroczne lato było jednym z najgorętszych, ale i tak wolę 40 st. w Grecji niż 30 w Polsce

A teraz troszke fotek.
Taki widok miałam z hotelowego balkonu. Nie obraziłabym się na taką palmę w ogrodzie

Zauważyłam, że w greckich ogródkach rośnie bardzo dużo hortensji. Niektóre były bardzo pokaźnych rozmiarów. Szkoda, że nie miałam okazji zobaczyć ich w pełnym rozkwicie. Akurat ta rosła koło hotelu. Było kilka takich donic.

Taką roślinę spotkałam w górskiej wioseczce w przydomowym ogródku. Chodzi po mnie ta roślinka ale nie mogę skojarzyć. Może ktoś wie co to jest

Sierpień w Grecji nie jest już zbyt zielony, temperatury i słońce robią swoje. Znajomi Polacy tam mieszkający wspominali, że deszcz nie padał od końca maja. Trawnik bez nawadniania nie ma szans co zresztą widać po hotelowym.
Idę teraz nadrabiać ogromne zaległości w wszych ogródkach. Ależ się stęskniłam

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie, że udał Ci się urlop. Tam to chociaż pogoda na 100%. Ale że rosną tam hortensje! Nie spodziewałabym się ich w takim klimacie. Tutaj było nie do wytrzymania. Nawet nie dało się nic robić w ogrodzie. Teraz to co innego, nareszcie można normalnie żyć. Dorotko, z utęsknieniem czekam na zdjęcia. Z resztą pewnie nie tylko ja
.

To trzeba było zaopatrzyć się w szpadelek, wykopać palmę i nadać na bagaż do domu 

Dorotko, dobrze wrócić do domu z pięknymi wspomnieniami, no nawet bez palmy
To co rękawy już zakasane do roboty? Bo chwasty nie mają w zwyczaju odpoczywać, niestety.. A jakieś roślinne pamiątki przywiozłaś?

To co rękawy już zakasane do roboty? Bo chwasty nie mają w zwyczaju odpoczywać, niestety.. A jakieś roślinne pamiątki przywiozłaś?
- dodad
Asiu, tak pogoda pewna
Hortesjami też byłam bardzo zdziwiona. Może to jakieś mutanty przystosowane do mniejszej ilości wody i ostrzejszego słońca
.
Zdjęcia będą, ale najpierw musiałam troszkę uporządkować otoczenie
Wiesz Pawle, że miałam takie zakusy. Może nie w stosunku do tych przed hotelem, bo sięgały do piętra, ale trafiały mi sie po drodze i takie mniejsze okazy
.
W ogóle Grecja mnie zadziwia. Z jednej strony upały a z drugiej naprawdę obfitość roślin i ich rozmiary. Na przykład taki platan opleciony "czymś" niestety nie roszyfrowałam co to

Martuś, melduję, że chwasty już przetrzebione, pamiątki roślinne są (utargane jakieś pnacze, ale nie mam pojęcia co). Jutro będzie fotka, może ktoś rozpozna

Zdjęcia będą, ale najpierw musiałam troszkę uporządkować otoczenie

Wiesz Pawle, że miałam takie zakusy. Może nie w stosunku do tych przed hotelem, bo sięgały do piętra, ale trafiały mi sie po drodze i takie mniejsze okazy

W ogóle Grecja mnie zadziwia. Z jednej strony upały a z drugiej naprawdę obfitość roślin i ich rozmiary. Na przykład taki platan opleciony "czymś" niestety nie roszyfrowałam co to

Martuś, melduję, że chwasty już przetrzebione, pamiątki roślinne są (utargane jakieś pnacze, ale nie mam pojęcia co). Jutro będzie fotka, może ktoś rozpozna

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj Dorotko. Tęskniliśmy za Tobą. Widzę, że wypoczęłaś i naładowałaś bateryjki. Opalona uśmiechnięta. Super 

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Witaj Dorotko - energia aż bije z Twoich słów
I chwasty już wytargane... no, nie.... niemożliwy pracuś z Ciebie

I chwasty już wytargane... no, nie.... niemożliwy pracuś z Ciebie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Dorotko, ależ miałaś piękny ogród 

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
OOO jaki fajny urlopik miałaś .
Najważniejsze że wróciłaś szczęśliwa , wypoczęta i tryskająca energią .....
Najważniejsze że wróciłaś szczęśliwa , wypoczęta i tryskająca energią .....
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
[],
Zobacz Dorotko, czy to jest strzałkowiec?, u nas uprawiany jako roślina doniczkowa

Zobacz Dorotko, czy to jest strzałkowiec?, u nas uprawiany jako roślina doniczkowa
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- dodad
Elu, dziękuję
. Tak to ta roslinka. Tam również rosła w donicach. Będę poszukiwać.
Bernadetko, urlop faktycznie sie udał. Było super.
Monia, fajne w ogrodzie były palmy, hortensje i strzyżony zywopłot. Na środku ktoś usiłował stworzyć coś na kształt skalniaka, ale nie bardzo mu wyszło. Aż mnie ręce świerzbiły aby tam pogrzebać i troszke przekopać. Cóz to chyba już jakiś odchył
Iza, tak energii mam teraz pod dostatkiem. Chwasty już wytargane a wczoraj porzygotowałam miejsce na nową rabatę, dziś będe troszkę sadzić. Niestety musze czekac na róże, wieczorem może popełnię jakieś zamówienie
Agnieszko, witaj. Miło, że tęskniliście.
Teraz uciekam do roboty. Trzeba odsprzątać mieszkanie i biegnę do ogrodu. Wieczorem będzie relacja z prac nad rabatą

Bernadetko, urlop faktycznie sie udał. Było super.
Monia, fajne w ogrodzie były palmy, hortensje i strzyżony zywopłot. Na środku ktoś usiłował stworzyć coś na kształt skalniaka, ale nie bardzo mu wyszło. Aż mnie ręce świerzbiły aby tam pogrzebać i troszke przekopać. Cóz to chyba już jakiś odchył

Iza, tak energii mam teraz pod dostatkiem. Chwasty już wytargane a wczoraj porzygotowałam miejsce na nową rabatę, dziś będe troszkę sadzić. Niestety musze czekac na róże, wieczorem może popełnię jakieś zamówienie

Agnieszko, witaj. Miło, że tęskniliście.
Teraz uciekam do roboty. Trzeba odsprzątać mieszkanie i biegnę do ogrodu. Wieczorem będzie relacja z prac nad rabatą

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55

na dodatek przy budynku, gdzie pracuję już wszystko pięknie obsadzone i nawet parę róż już mamy

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ DOROTKO!
Piękne zdjęcia z urlopowego wypoczynku. Rośliny faktycznie imponujące.
Miałam Ci trochę poplewić w ogrodzie ale było zbyt gorąco.
Piękne zdjęcia z urlopowego wypoczynku. Rośliny faktycznie imponujące.
Miałam Ci trochę poplewić w ogrodzie ale było zbyt gorąco.