Łańcut - storczykarnia
Re: Łańcut- storczykarnia
Dziękuję Kaju za piękną fotorelację
Tak pięknych zdjęć nigdy za wiele.
Kiedy byłaś w Storczykarni ?
Przed chwilą doczytałam w Twoim wątku, że dzisiaj. Tzn. byłaś na oficjalnym spotkaniu Storczykomaniaków ?
Napisz coś więcej , proszę

Kiedy byłaś w Storczykarni ?
Przed chwilą doczytałam w Twoim wątku, że dzisiaj. Tzn. byłaś na oficjalnym spotkaniu Storczykomaniaków ?
Napisz coś więcej , proszę

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nie, na oficjalnym nie byłam, tylko zbieg okoliczności w związku z terminami, ale sądząc po tym co widziałam, na pewno kilka osób było tam właśnie na zlot
.
Ja mieszkam (no przynajmniej teraz) w rzeszowie, więc byłam po prostu na wycieczce pod miastem

Ja mieszkam (no przynajmniej teraz) w rzeszowie, więc byłam po prostu na wycieczce pod miastem

Dzięki
Gdybym mieszkała tak blisko, to na 100% byłabym na Zlocie Storczykomaniaków.
Ale...może uda się w przyszłym roku

Ale...może uda się w przyszłym roku

Pozdrawiam, Joanna
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Ja miałam zamiar, ale niestety mogłam tylko na szybko wpaść. Mogę tylko powiedzieć, że zmieniło się na korzyść w stosunku do mojej ost wizyty, ok. 2 lata temu, na korzyść 

O imprezie zlotowej w Łańcucie 14-15 sierpnia , pewnie wiele i długo jeszcze będziemy rozprawiać.
Dzisiaj, tak na szybko, dam link do galerii; tam mozna zobaczyć u układzie slajdowym moją dokumentacje. Jest to część ,która możliwa była do emisji; niestety, nawet czasami ...sprzęt też odmawiała posłuszeństwa z... przegrzania.
W wolniejszej chwili, postaram się o skomentowanie wydarzenia. Również pokuszę sie o... własne spostrzeżenia na temat rewitalizacji storczykarni.
Zrobię to, pewnie... we własnym wątku.
Oczywiście , aby nie budziło wątpliwości stwierdzenie o skomentowaniu :P powiem, ze moja opinia jest bardzo pozytywna .Co więcej.. odczuwam nawet krztynkę z satysfakcji i wiem nawet dlaczego
.
Zapraszam do galerii - wejście mamy iście uroczyste na tereny pałacowe - przez piękną bramę maleńkiego uroczego Zameczku Romantycznego.
Obecnie ma tutaj siedzibę Podkarpacki Klub Golfowy.
W tych dniach...
my mieliśmy wejście iście arystokratyczne .
Tak, jak przystało na arystokratyczne kwiaty naszej pasji.
Z A P R A S Z A M ----> G A L E R I A Zlot - Łańcut

By jovanka at 2010-08-18
Dzisiaj, tak na szybko, dam link do galerii; tam mozna zobaczyć u układzie slajdowym moją dokumentacje. Jest to część ,która możliwa była do emisji; niestety, nawet czasami ...sprzęt też odmawiała posłuszeństwa z... przegrzania.
W wolniejszej chwili, postaram się o skomentowanie wydarzenia. Również pokuszę sie o... własne spostrzeżenia na temat rewitalizacji storczykarni.
Zrobię to, pewnie... we własnym wątku.
Oczywiście , aby nie budziło wątpliwości stwierdzenie o skomentowaniu :P powiem, ze moja opinia jest bardzo pozytywna .Co więcej.. odczuwam nawet krztynkę z satysfakcji i wiem nawet dlaczego

Zapraszam do galerii - wejście mamy iście uroczyste na tereny pałacowe - przez piękną bramę maleńkiego uroczego Zameczku Romantycznego.
Obecnie ma tutaj siedzibę Podkarpacki Klub Golfowy.
W tych dniach...

Tak, jak przystało na arystokratyczne kwiaty naszej pasji.
Z A P R A S Z A M ----> G A L E R I A Zlot - Łańcut

By jovanka at 2010-08-18
Tak więc wchodzę (przynajmniej wirtualnie) przez tę piękną bramęJovanka pisze:Zapraszam do galerii - wejście mamy iście uroczyste na tereny pałacowe - przez piękną bramę maleńkiego uroczego Zameczku Romantycznego.

Bardzo mnie ucieszyło, że oprócz kwiatów mogłam pooglądać otoczenie, urocze zakamarki zamkowego krajobrazu,
wnętrza z obrazami, malownicze alejki. Być może dla kogoś, kto już to widział na żywo, szczegóły takie nie mają większego znaczenia.
Dla mnie (nieobecnej), zdjęcia te znakomicie oddają klimat i piękno tamtego miejsca, co w połączeniu z urodą orchidei i spotkaniem z ich Fanami
musi być czymś nie do opisania...
Dziękuję za wspaniałą relację

Pozdrawiam, Joanna
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Wpadłam w zachwyt ! Przepiękne, nieco tajemnicze ...
Dziękuję za zdjęcia i proszę o jeszcze
Pozdrawiam,
Ewelina
Dziękuję za zdjęcia i proszę o jeszcze

Pozdrawiam,
Ewelina
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniałości
Dziękuję za taką fantastyczną relację

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Oglądam te fotorelacje i czytam Wasze słowa i aż żal , że nie byłam na zlocie.... widać, że było wspaniale i na pewno wrażenia niezapomniane.... Jednak będąc na wakacjach nie miałabym możliwości tam przyjechać. A szkoda.. ogromna szkoda! Z chęcią bym Was poznała na żywo.... cóż może następnym razem
W tym momencie pozostaje mi podziękować za podzielenie się zdjęciami.... Storczykarnia wydaje się być naprawdę miejscem pełnym magii 

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Za parę dni będę w Storczykarni, nie mogę się doczekać!
Jest tam jakiś sklepik z kwiatkami? 

- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Mario tak jest sklepik w storczykarni więc będziesz mogła sobie kupić nowego ulubieńca.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- Wioleta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Sklepik jest, ale wybór - klęska
No i te ceny
Tak przynajmniej było 1. sierpnia...
Może z racji minionego zlotu sklepik trochę bardziej uposażyli

Tak przynajmniej było 1. sierpnia...
Może z racji minionego zlotu sklepik trochę bardziej uposażyli

Rozumiem, ze pytanie Marii o sklepik jest przy okazji :P
ale ...gdy pójdziemy tym tropem to powiem, ze Storczykarnia to nie ten kaliber :P .
Warto uzupełnić wiadomości, aby nie mieszały się pojęcia ...miejsca i cele.:
Storczykarnia nie została stworzona dla sklepiku.
Storczykarnia jest odbudowanym zabytkowym obiektem , który podlegał rewitalizacji z odtworzeniem zbioru orchidei z czasów dawnych świetności .
To cała dawna nasza polska historia storczykarstwa .
I taki był cel tego wielkiego zamierzenia.
Dla nas "zlotowców" jest okazją do corocznego spotkania ,rozmów.
Absolutnie nic do tego nie ma działalność handlowa.
Tak więc.. zakupy mogą być tylko przy okazji pobytu w Storczykarni /do tego jest maluni~ 2m2 sklepik pamiątkowy i zaplecze/.
Jeżeli wypad ma być tylko celem kupienia , to raczej może być pomyłka.
Inaczej, przytrafią się rozczarowania i opinie wyrażane... jakby w oderwaniu od rzeczywistości.
A dalej :P ponad możliwości i cele obiektu historycznego.
Przyszłościowo...tak myślę :P ,że zdrowiej będzie unikać porównań :czegoś co jest nieporównywalne do niczego
.
W tym przypadku... mało zasadnie i dziwnie brzmi słowo klęska.
Na zlot nic specjalnie nie przygotowywano- masówka w hybrydach nie może być atrakcją jedynie urozmaiceniem kolorytu
. Było ile było.
I tak 95% zlotowców nie przyjechała na zakupy a...
większość przyjechała z własnymi pakami i roślinami, podarowanymi dla Storczykarni. Do późna w niedzielę było przesadzanie.
Ciekawe nowe zbiory widziałam.
Czyli... jakby to inny wymiar :P w odwrotnym idzie kierunku ruchu
.
Tak jest, storczykarze już rzadziej kupują , częściej podzielą się skarbami własnej kolekcji.
.
Handel jest jakby poza wszelkie inne działania, najmniej istotny w tym miejscu.
pozdrawiam J ;:76 VANKA
ale ...gdy pójdziemy tym tropem to powiem, ze Storczykarnia to nie ten kaliber :P .
Warto uzupełnić wiadomości, aby nie mieszały się pojęcia ...miejsca i cele.:
Storczykarnia nie została stworzona dla sklepiku.
Storczykarnia jest odbudowanym zabytkowym obiektem , który podlegał rewitalizacji z odtworzeniem zbioru orchidei z czasów dawnych świetności .
To cała dawna nasza polska historia storczykarstwa .
I taki był cel tego wielkiego zamierzenia.
Dla nas "zlotowców" jest okazją do corocznego spotkania ,rozmów.
Absolutnie nic do tego nie ma działalność handlowa.
Tak więc.. zakupy mogą być tylko przy okazji pobytu w Storczykarni /do tego jest maluni~ 2m2 sklepik pamiątkowy i zaplecze/.
Jeżeli wypad ma być tylko celem kupienia , to raczej może być pomyłka.
Inaczej, przytrafią się rozczarowania i opinie wyrażane... jakby w oderwaniu od rzeczywistości.
A dalej :P ponad możliwości i cele obiektu historycznego.
Przyszłościowo...tak myślę :P ,że zdrowiej będzie unikać porównań :czegoś co jest nieporównywalne do niczego

W tym przypadku... mało zasadnie i dziwnie brzmi słowo klęska.
Na zlot nic specjalnie nie przygotowywano- masówka w hybrydach nie może być atrakcją jedynie urozmaiceniem kolorytu

I tak 95% zlotowców nie przyjechała na zakupy a...

Ciekawe nowe zbiory widziałam.
Czyli... jakby to inny wymiar :P w odwrotnym idzie kierunku ruchu

Tak jest, storczykarze już rzadziej kupują , częściej podzielą się skarbami własnej kolekcji.

Handel jest jakby poza wszelkie inne działania, najmniej istotny w tym miejscu.
pozdrawiam J ;:76 VANKA
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Żeby nie było niedomówień - jadę tam pooglądać te wszystkie cuda, o których tu czytam, jadę napatrzeć się i nasycić widokami - bo to z pewnością wyjątkowe miejsce.
A pytanie o sklepik jest istotnie przy okazji, ot, może jakiś "suwenir" z podróży się nawinie, ale to tak na marginesie.
Czekają mnie 4 intensywne dni w podróży, Łańcut jest na sam deser, "wymusiłam" na mężu, że koniecznie musimy tam pojechać i obejrzeć Storczykarnię. O dziwo, nawet nie protestował.