Re: Moja działka
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mądre i przemyślane podejście do uprawy ziemi. 
Na pewno poprawia strukturę gleby a to bardzo ważne tyle, że sporo czasu zajmuje.
Pozdrawiam

Na pewno poprawia strukturę gleby a to bardzo ważne tyle, że sporo czasu zajmuje.
Pozdrawiam
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sparks to się napracowałeś przy takiej glebie a przy okazji 
dowiedziałam się jak rozluźnić glinę bo mam w jednym miejscu coś takiego

dowiedziałam się jak rozluźnić glinę bo mam w jednym miejscu coś takiego

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Sparks,
Przybyłam z rewizytą. Widzę,że jak na jedną osobę dorosłą, to kawał dobrej roboty za Tobą. Warzywka rosną, że ich pomruki słychać z ekranu komputera.Coraz to więcej nowych ozdobnych roślinek zaczyna się pojawiać. Prace przy altance trwają... Ho, ho pracowitość godnapochwały. A jak Twoje STOKROTKI ? nie nudzą się na działce ? Wiem z autopcji, że będąc w ich wieku byłam z siostrą ciągana na działkę Trauma pozostała przez dłuższy czas. Jakoś zabiegi pielęgnacyjne przy roślinach nas nie pociągały. Może warto dla dziewczynek zaaranżować miejsce do zabawy (nawet kosztem warzywek).
  Trauma pozostała przez dłuższy czas. Jakoś zabiegi pielęgnacyjne przy roślinach nas nie pociągały. Może warto dla dziewczynek zaaranżować miejsce do zabawy (nawet kosztem warzywek).

Przybyłam z rewizytą. Widzę,że jak na jedną osobę dorosłą, to kawał dobrej roboty za Tobą. Warzywka rosną, że ich pomruki słychać z ekranu komputera.Coraz to więcej nowych ozdobnych roślinek zaczyna się pojawiać. Prace przy altance trwają... Ho, ho pracowitość godnapochwały. A jak Twoje STOKROTKI ? nie nudzą się na działce ? Wiem z autopcji, że będąc w ich wieku byłam z siostrą ciągana na działkę
 Trauma pozostała przez dłuższy czas. Jakoś zabiegi pielęgnacyjne przy roślinach nas nie pociągały. Może warto dla dziewczynek zaaranżować miejsce do zabawy (nawet kosztem warzywek).
  Trauma pozostała przez dłuższy czas. Jakoś zabiegi pielęgnacyjne przy roślinach nas nie pociągały. Może warto dla dziewczynek zaaranżować miejsce do zabawy (nawet kosztem warzywek).Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki

moje wątki
- sparks25
- 500p 
- Od: 14 lut 2010, o 22:15
Witaj AAleksandra i skorpion811-51 stokrotki się nie nudzą , maja duży trawnik a na nim basen , no i piaskownice więc nie narzekają no i są też koleżanki w koło . Co do roślinek to prawda pojawia się ich dużo ale brak czasu na ich posadzenie i czekają cierpliwie w doniczkach do weekendu  

- skorpion811-51
Rzeczywiście miałeś refleks ale czy nikomu nic się nie stało  

Tyle masz ładnych kwiatów a tak rzadko pokazujesz zdjęcia.
Uściskaj swoje śliczne stokrotki .

Tyle masz ładnych kwiatów a tak rzadko pokazujesz zdjęcia.
Uściskaj swoje śliczne stokrotki .

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
WOW !!! Chciałoby się napisać, że jesteś szybki niczym błyskawica, ale widzę że można użyć śmiało określenia : szybki jak błyskawica. Bardzo ciekawe zdjęcie. Szkodatylko , że zegar ucierpiał.
Czas teraz na kwiaty późnego lata. Widzę, że masz co pokazywać. Proszę o więcej tych piękności.

Czas teraz na kwiaty późnego lata. Widzę, że masz co pokazywać. Proszę o więcej tych piękności.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki

moje wątki
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Zdjęcie diabła uszkadzającego zegar super   

Masz cudne letnie kwiaty - szczególnie jeżówki - moje dwie młode w tym roku nie zakwitły. Rozwar piękny, czy to niska wielkokwiatowa odmiana?

Masz cudne letnie kwiaty - szczególnie jeżówki - moje dwie młode w tym roku nie zakwitły. Rozwar piękny, czy to niska wielkokwiatowa odmiana?
- sparks25
- 500p 
Dziękuje za uściski dla stokrotek skorpion811-51   , zegar nadal jest zepsuty AAleksandra a co do jeżówek ankha to moje mają w tym roku rok i już kwitną a rozwar chyba jest niski i wielokwiatowy bo jest wysoki na jakieś 20 cm ale na razie ma pojedyncze kwiatki i też siałem go w zeszłym roku sam . W niedzielę razem z burza przyszła okropna wichura i niestety połamała mi kilka dali wysokich
 , zegar nadal jest zepsuty AAleksandra a co do jeżówek ankha to moje mają w tym roku rok i już kwitną a rozwar chyba jest niski i wielokwiatowy bo jest wysoki na jakieś 20 cm ale na razie ma pojedyncze kwiatki i też siałem go w zeszłym roku sam . W niedzielę razem z burza przyszła okropna wichura i niestety połamała mi kilka dali wysokich  

, zegar nadal jest zepsuty AAleksandra a co do jeżówek ankha to moje mają w tym roku rok i już kwitną a rozwar chyba jest niski i wielokwiatowy bo jest wysoki na jakieś 20 cm ale na razie ma pojedyncze kwiatki i też siałem go w zeszłym roku sam . W niedzielę razem z burza przyszła okropna wichura i niestety połamała mi kilka dali wysokich
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
sparks25 faktycznie refleks to masz i odwagę też.
Jakoś ostatnio boję się burzy i wyładowań atmosferycznych a do tego jestem pełna pokory wobec sił natury.
Tyle zniszczeń i cierpień ludzkich w tym roku,że ciężko owładnąć rozumem.
Zdjęcia jeżówek z motylami świetne - też zakochałam się w nich i mam kilka sztuk pierwszy rok.
Podobnie jak na jeżówkach motyle stadami ucztują na przymiotnie ogrodowym.
Uczta dla oczu i radość dla serca .

Jakoś ostatnio boję się burzy i wyładowań atmosferycznych a do tego jestem pełna pokory wobec sił natury.
Tyle zniszczeń i cierpień ludzkich w tym roku,że ciężko owładnąć rozumem.
Zdjęcia jeżówek z motylami świetne - też zakochałam się w nich i mam kilka sztuk pierwszy rok.
Podobnie jak na jeżówkach motyle stadami ucztują na przymiotnie ogrodowym.
Uczta dla oczu i radość dla serca .
- skorpion811-51
No widzisz na pogodę wpływu nie mamy a szkoda bo naszą robotę w ogródkach pogoda 
zniszczy w jednej chwili i nie tylko w ogródkach

zniszczy w jednej chwili i nie tylko w ogródkach

- sparks25
- 500p 
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
No, niestety mam to samo, ciągle wzruszam ziemię, ale są nowe... powodzenia w pozbywaniu się   

- sparks25
- 500p 
No Ankha ciężko się je zwalcza ręcznie i tak jak pisałem tylko wygłodniałe krety by się przydały w trawniku też mam bo są dziury po ich żerowaniu w nocy.