U Przemka w ogródku.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Przemka w ogródku.
Przemek, niebieska to ta hortensja po nawozie
. Mam od niej młode i są różowe. Niestety wszystkie w starym ogrodzie. Trzeba coś z tym zrobić 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Przemku śliczna kolekcja hortensji.JacekP pisze:Przemek, raczej na pewno moja hortensja nn, nie jest krzewiastą, bo tą też mam. Jeśli pozwolisz, wkleję zdjęcie. Przypomnę: kwitnie na pędach jednorocznych inaczej niż "normalne" ogrodowe
Jacku jakim nawozem ją zabarwiasz , no i może masz już jakąś ukorzenioną bo te ogrodowe ostatnie 2 lata słabo kwitną ?
Genia
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
beatab pisze:Przemek- jak szybko się znalazłeśprzemekg pisze:Hortensje piękne, przedwczoraj kupiłem Great Star
a na taka piłkowaną Yae-no-amacha nie zwróciłem uwagi
![]()
![]()
może nie było kwitnących??? na ich stronie też nie ma zdjęcia musiałam szukać co to takiego. A może zorganizowałbyś jakąś paczkę od Szmita???
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Mateusz on tak się załapał przypadkiem
, w tym roku tak ciepło że nawet agawę przypiekło
.
Dawid ja ten program oglądam od lat , zawsze o 7 rano w sobotę jestem juz na nogach, z czego zadowolony nie jestem,ale to i tak dobrze bo kiedyś ten program było 6.40 rano. Dziękuje Dawid za życzenia
zabawa na weselu była świetna bo w najlepszym towarzystwie pod słońcem :P
Jolu to róża o drobnych kwiatach, ale bardzo pełnych i pięknych bardzo ją lubię i jesienią chyba kupię jeszcze jedną . A hortensję wybierałem wśród setki doniczek
to znalazłem taką z pąkami, mam nadzieję że będzie zimować jak jak inne wiechowate - znaczy bardzo dobrze.
Witaj Marcin tak to prawda a już następną mam na oku
. Jak już będzie za zimno, żeby sadzić nowe rośliny to zabiorę się za aparat. Czytałem że wybierasz się w te strony , mam nadzieję że zechcesz podeptać i po moim trawniku
Jacku czy to od nawozu czy nie to i tak bardzo ładna , jak będziesz je przesiedlał do nowego ogrodu to może i dla mnie znajdzie się z jeden badylek
Geniu dziękuję :P kolekcja to chyba na wyrost zaledwie kilka wiechowatych.
Łukasz bardzo dziękuję
, staram się , czasem jednak z różnym rezultatem
Beato bo ja się nigdzie nie zgubiłem
może jesienia dałoby się coś zrobic o ile nie będzie to cała paleta

Dawid ja ten program oglądam od lat , zawsze o 7 rano w sobotę jestem juz na nogach, z czego zadowolony nie jestem,ale to i tak dobrze bo kiedyś ten program było 6.40 rano. Dziękuje Dawid za życzenia
Jolu to róża o drobnych kwiatach, ale bardzo pełnych i pięknych bardzo ją lubię i jesienią chyba kupię jeszcze jedną . A hortensję wybierałem wśród setki doniczek
Witaj Marcin tak to prawda a już następną mam na oku
Jacku czy to od nawozu czy nie to i tak bardzo ładna , jak będziesz je przesiedlał do nowego ogrodu to może i dla mnie znajdzie się z jeden badylek
Geniu dziękuję :P kolekcja to chyba na wyrost zaledwie kilka wiechowatych.
Łukasz bardzo dziękuję
Beato bo ja się nigdzie nie zgubiłem
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też zawsze wstaje o 7.00 rano w sobotę, by to obejrzećprzemekg pisze: Dawid ja ten program oglądam od lat , zawsze o 7 rano w sobotę jestem już na nogach, z czego zadowolony nie jestem,ale to i tak dobrze bo kiedyś ten program było 6.40 rano. Dziękuje Dawid za życzeniazabawa na weselu była świetna bo w najlepszym towarzystwie pod słońcem :P
- przemekg
- 1000p

-
dawidbanan
- ---
Mogliby tak puszczać np. o 10.00
Te hortensjowe patyczki od Ciebie mam w skrzynce plastikowej poposadzane do doniczek(odmianowo każda doniczka opisana) i na tej skrzynce jest worek. Dzisiaj podniosłem worek by zobaczyć czy listki klapnęły, a tam ładne listki takie "sztywne"
Te hortensjowe patyczki od Ciebie mam w skrzynce plastikowej poposadzane do doniczek(odmianowo każda doniczka opisana) i na tej skrzynce jest worek. Dzisiaj podniosłem worek by zobaczyć czy listki klapnęły, a tam ładne listki takie "sztywne"
- przemekg
- 1000p

A to juz tydzień jak je poobcinałem dla Ciebie, to chyba dobry znak
,ja u siebie te co wsadziłem nawet folią nie przykryłem tylko w cieniu są i też zielone
. Dziś w czasie burzy jeden pęd z tej nowej Great Star się odłamał więc rano muszę go podzielić i posadzić , tym razem do doniczki i przykryję będzie wiadomo czy ma to znaczenie.
-
dawidbanan
- ---
Zrobię moich fotkę(jutro dodam), i powiesz czy tak samo robiłeś te sadzonki
Ja robiłem tak, zaraz zrobię jakąś grafikę 
Wyślę Ci tą grafikę na PW
Wyślę Ci tą grafikę na PW
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, nie mam pojęcia, czym mama nawozi te hortensje. Przypomnę - one rosną w starym ogrodzie
Przemku, będę pamiętał o Tobie, ale w pierwszej kolejności będzie dzielona druga hortensja ogrodowa - kwiatów mniej ale bardziej okazałe. Niestety nie mam zdjęcia.
Przemku, będę pamiętał o Tobie, ale w pierwszej kolejności będzie dzielona druga hortensja ogrodowa - kwiatów mniej ale bardziej okazałe. Niestety nie mam zdjęcia.
-
dawidbanan
- ---
Dodałem u mnie w wąteczku zdjęcia hortensjowych patyczków od Ciebie 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku mam nadzieję, że wszystkie patyczki się przyjmą.
Życzę Ci, żeby to przedszkole spisało się na medal.
Życzę Ci, żeby to przedszkole spisało się na medal.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- przemekg
- 1000p

Dawid robiłem identycznie
, też używałem ukorzeniacza , oglądałem u Ciebie i Twoje patyczki wyglądają świetnie - jest szansa
na sukces.
Jacku dziękuję
Grażyno lubię takie eksperymenty
czasem się uda , lub nie, ale to mnie nie zraża, próbuję różnymi sposobami i z różnymi roślinami.
W tym roku posadziłem trochę inną fasolkę szparagową zawsze była uprawiana taka karłowa krzaczasta, a teraz mam taką pnacą a długość tworzonych przez nią strąków przeszła moje oczekiwania, po rozprostowaniu mają ok 60 cm długości, a do tego smaczne :P

Uploaded with ImageShack.us

Jacku dziękuję
Grażyno lubię takie eksperymenty
W tym roku posadziłem trochę inną fasolkę szparagową zawsze była uprawiana taka karłowa krzaczasta, a teraz mam taką pnacą a długość tworzonych przez nią strąków przeszła moje oczekiwania, po rozprostowaniu mają ok 60 cm długości, a do tego smaczne :P

Hej Przemek
, a czym Ty nawoziłeś fasolkę szparagową, że urosła aż do takich rozmiarów
Takiego okazu to jeszcze nie widziałem jak żyję, a mam już trochę wiosen

Ja lubię ją tylko wcianać , a z sadzeniem to już nie za bardzo. A nawet jakbym chciał, to miejsca brak, to mogę jedynie dorwać ją na bazarku :P
Co do podeptania trochę Twojego trawnika, to będę w Wawce gdzieś około 20 sierpnia. Jadę po odbiór swojego nowego mieszkańca
A jaki co to będzie to można zobaczyć na forum terrarystycznym, na którym od jakiegoś czasu przesiaduję
Jeżeli będzie Ci pasowało, to mogę wpaść na inspekcję i może przepłukanie czegoś

Ja lubię ją tylko wcianać , a z sadzeniem to już nie za bardzo. A nawet jakbym chciał, to miejsca brak, to mogę jedynie dorwać ją na bazarku :P
Co do podeptania trochę Twojego trawnika, to będę w Wawce gdzieś około 20 sierpnia. Jadę po odbiór swojego nowego mieszkańca
Jeżeli będzie Ci pasowało, to mogę wpaść na inspekcję i może przepłukanie czegoś
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Przemku a cóż to za odmiana
na pewno musi być bardzo plenna, jaki ma kolor nasion?