oooo!!

ale ciekawa dyskusja wywiązała się na moim wątku

Dziękuję za wszystkie rady.
Widzę, że muszę podać więcej szczegółów, a dokładnie wymiarów, bo pojawiają się niejasności, zwłaszcza, co do głębokości tych poziomów. Postaram się wszystko dokładnie obmierzyć i wstawić nowe zdjęcie.
Co do Twojego pytania Pawle o strefę A i B, to niestety nie są na równym poziomie.
Jednak i tak utrzymuje się tam długo wilgoć, bo dno i boki są betonowe, więc woda nie ma gdzie wsiąkać. W tej chwili rosną tam kosaćce i całkiem dobrze się mają, choć jeszcze nie kwitły. Zamierzam też posadzić coś płożącego między nimi, coś, co zarosłoby ten okropny betonowy brzeg.
Co do kolejnego pytania to miejsce w strefie II nie byłoby chyba dobrym miejscem na grzybienie, bo to jest może jakieś 50cm od powierzchni.
Zresztą, co do grzybieni to pogodzę was i powiem, że zamierzam je postawić na samym dnie, w tej okrągłej dziurze, zalanej wodą na zdjęciu (tam jest jeszcze jakieś 50cm, czego nie widać). Głębokość oczka to ok. 120-150cm.
Gorzej z resztą stref.
Tak jak pisałam - tam są wszędzie lekkie skosy, doniczki czy pojemniki z roślinami owszem, może i się w niektórych miejscach utrzymają, ale jednak większe prawdopodobieństwo jest, że będą się zsuwać lub przewracać. Zresztą już na próbę powstawiałam parę i potem musiałam je łowić z samego dna.
Co do pomysłu z tymi podwieszanymi kieszeniami, to baaaardzo mi się podoba!!! Nie wiem tylko gdzie to kupić?

Czy Ty wiesz Jacku?
Na tym brzegu betonowym chciałabym poukładać kamienie i posadzić rośliny, które będą się przewieszać w kierunku wody, więc ładnie zakryłyby górną część tych kieszeni.