Storczykowe szaleństwo Joane

Zablokowany
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane

Post »

trzynastka pisze:Jestem pełna podziwu tyle maleństw
;:196 Czytajoc to forum i wasze doświadczenia postanowiłam też spróbować.
renata75 pisze:tyle kwitnień na raz aż się ;:167 ;:167 raduje, śliczne masz widoki na co dzień, myślę że poprawiają Ci humor.
Renatko to prawda, tylko teraz nie wiem na co się patrzeć. Mam je poroztawiane po kilku pokojach i latam jak głupia, A ile jeszcze pędzików. Humor to poprawia i to jeszcze jak. :tan :tan
renata75 pisze:jak często podajesz odżywkę do Masdevalli?
Ja tą normalną daję raz na dwa tygodnie w połowie zalecanej dawki, a tą od schwertera w 1/4 zalecanen dawki.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Asiu witaj po dłuuugim nie słyszeniu ;:196
Wspaniale, że Twoje kwiaty tak dobrze zniosły Twoją nieobecność i powitały Cię nowymi kwitnieniami ;:63 Choć osobiście bardzo mi szkoda phal. pink panther :cry:
Gratuluję także pięknych nowości ;:108 i tego obłędnego przedszkola :P

Ja wciąż nie mogę się ogarnąć przez przeprowadzkę i na dzień dzisiejszy część kwiatów mam już w nowym, a część w starym mieszkaniu w wyniku czego nawet nie mogę się im dokładnie przyjrzeć jak sobie radzą. Tylko szybkie kompanko i koniec :( Dlatego jak już przywiozę je wszystkie do siebie i poustawiam to będę się czuła jakbym właśnie wróciła z urlopu i z pewnością wypatrzę coś nowego ;:224
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusia to nie jest czysty C1 ale krzyżówka zwykłego z C1 a jak ładnie urosną to sprawię sobie samego C1
To i tak na pewno jest śliczny... Ja mam normalnego tetraspisa, ma 4 pędy, na 2 ma pąki, a jeden maleńki parę dni temu się pojawił. Ale jak ten mi się udaje, to C1 też sobie kiedyś kupię, jak tylko będzie w przyzwoitej cenie. Z tego zwykłego jestem jak na razie bardzo zadowolona, bardzo szybko się zaaklimatyzował i wkrótce będzie kwitł.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kilka dni mnie nie było ,a u Ciebie naprawdę dzieje się tytułowe storczykowe szaleństwo Joane :D
Chyba nie muszę Cie długo przekonywać do tego, że widok Angreacum mnie zwaliło na podłogę.... aż 4 kwiaty! bosko.. :) Zaskoczyła mnie także Blc. Hawaiian Satisfaction Romantic - myślałam , że będzie wpadać bardziej w zieleń. Ale i tak jest cudna :) Ja podczas podlewania zauważyłam na swojej nowiutką psb!! ;:138 Domyślasz się zapewne jak mnie ona ucieszyła, bo sama wiesz jaki był stan roślinki ;:108
Dendrobia i sabotek oszałamiające. Czy sabotek otworzył już cały pyszczek?
A te Masdevallie..... ukradnę Ci je! tak! pojadę za granicę , znajdę Cię i bez skrupułów je wezmę ! Pierwsza pod pachę pójdzie Masdevallia peristeria x coccinea alba nr. 2 z jaśniejszymi kwiatkami.... jest nieziemsko śliczna! :)
No i GRATULUJĘ pędu na Vandzie!!! :)
Achh Ty to masz rękę do kwiatów :)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Kasiu, jak tam przeprowadzka, masz już wszystkie kwiatki w nowym mieszkaniu?
Moniko Masdevallię jak się rozrośnie to na wiosnę możesz kawałek dostać. Cieszę, się z tego, że Catllaya wypuszcza nowy przyrost.

A teraz co u mnie.
Jeszcze kwitnie Blc. chociaż robi się coraz bledsza. Jej róż stał się taki blady. Angraecum nadal kwitnie. Pierwszy kwiatek, który się rozwinął to ma już miesiąc. W sumie mam ok. 20 kwitnących i z 10 w pąkach.
Leptotes bicolor wczoraj przeekwitł, ale ma dwie łodyżki już ładnie wyrośnięte i rośnie kolejna. Mam zatem nadzieję na kolejne kwiaty. Tylko kiedy?

Moja nowa Vanda densoniana hybryde. Ma cudowny zapach. Delikatny, ale wypełnia nim pokój.
Obrazek
i cała roślinka
Obrazek

Rozkwitł kolejny Phal. na razie 1 kwiatek
Obrazek

Sabotek pokazał sowją piękność. Niestety nie umiem na razie zrobić lepszego zdjęcia.
Obrazek

Pędzik na Vandzi niebieskiej rośnie powolutku. Już niedługo zrobię zdjęcie. :tan
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Vanda cudo i ma piękne korzenie ;:63 Czekam na zdjęcia niebieskiej vandzi ponieważ niebieska barbzo mi się podoba i mam ją na liście chciejstw.Sabotek również cudowny
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Ślicznie kwitnie Ci Vanda; cała kwiat bardzo dorodny a Paphil.super,super.
Czekamy na kolejne jego fotki ;:180
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Asiu 20 kwitnących :) i 10 w pąkach to naprawdę jest co oglądać i cieszyć oczy :) ja uwielbiam tu przychodzić bo zawsze coś pięknego pokazujesz jak dzisiaj np vandzie i do tego pachnącą :)
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Asiu,piękna jest Twoja nowa Vanda ;:138 Takiego kolorku Vandy jeszcze nie widziałam :shock:
Sabotek i phal.też mi się podobają .Same piękne kwitnienia u Ciebie :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piekne są! A ta vanda ma więcej korzeni niż samej rośliny. Oryginalna jest, no i pachnie, a to u Vand chyba rzadka cecha, bo ze wszystkich, które widziałam, tylko jedna pachniała, ale to byla jakas botaniczna o maleńkich kwiatuszkach.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Piękna ta nowa Vanda ale korzenie ma niesamowite takie grubachne.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Asiu czy ten sabotek to Paph. maudie vinicolor ;:88 czy jakiś inny "czarnuszek" ;:111 Piękny Ci ON ;:196
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Asiu widzę że śliczna Vanda zawitała do twojego domku, korzenie to okazy zdrowia, do tego jeszcze ma piękny kolorek i zapach, czego można chcieć więcej nic tylko siedzieć teraz w te chłodne popołudnia i podziwiać, chyba szybko jesień się zrobi :(

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Asiu, chwilkę mnie nie było i co ja widzę ??
Wspaniałe kwitnienia ;:138 ;:138 ;:138
Hybrydy phal. całe obsypane kwiatami, kolejna, widzę, już otwiera kwiaty.
Sabotek cudnie zakwitł, ma niesamowite wybarwienie kwiatów.
Vanda densoniana po prostu bossska ;:167 , ma dożo korzonków i to jakich zdrowych a do tego jeszcze pachnie :!: Marzenie :)
Kuwetka z maluszkami, świetnie się prezentuje, same perełki ;:138

Pozdrawiam cieplutko i z radością donoszę, że Masdevallie od Ciebie wypuściły po nowym przyroście a Encyclia szaleje z korzonkami, przyrostami i wypuszcza coś z najmłodszej psb. ale czy to jest liść, czy pochewka kwiatowa, to się dopiero okaże ;:65
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Joane pisze: Moniko Masdevallię jak się rozrośnie to na wiosnę możesz kawałek dostać. Cieszę, się z tego, że Catllaya wypuszcza nowy przyrost.
A co byś chciała na wymianę ode mnie? :) Bo tak za nic to byłoby mi głupio....

Joane pisze: Obrazek
Ależ ona ma zdrowe korzenie! :) Śliczne kwiatuszki.... takie kremowe.. i do tego pachnące :) Asiu Ty to jesteś Szczęściarą ! :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”