Witam moich kochanych gości!
Nie udało mi się dojechać na działkę w tym tygodniu. Za to zaliczyłam festyn z wnuczkami!
Pszczółko-Wiesiu - dziewczynki pierwszy raz dojechały na działkę. Mam nadzieję, że uda nam się spędzić jeszcze cały tydzień w połowie sierpnia. Nie jestem pewna czy będą to pamiętały. Mają dopiero trzy lata
Ewo- Ballado - masz jeszcze tyyyyyle miejsca w ogrodzie, wszystkie chciejstwa na pewno Ci się zmieszczą
Sabinko - już Ci dziewczyny odpisały (wyręczając moją osobę

) Ja niestety nie znam nazw odmian. I nawet niedokładnie już pamietam skąd pochodzą poszczególne egzemplarze. Czy je kupiłam czy dostałam - Już sama nie wiem ach ta okropna skleroza
Ewo-Janeczko - Ja mam tę taczkę od wiosny dopiero. Czyli to nówka sztuka. Poprzedni ą ukradli mi kilka lat temu wraz ze srebrnym świerkiem oraz szpadlem do kompletu. Kiedyś już o tym pisałam ( chyba w pierwszej części) Tę trzymam zamkniętą w domku. A na zimę chyba zabierzemy ją do Gdańska.
Izo i Izo(

) - u mnie wiele roślin kwitnie z opóźnieniem ze względu na ostry klimat - wegetacja rozpoczyna się z poślizgiem
Christinkrysiu - Witaj na Kaszubach. Bardzo mi miło, że zajrzałaś na moją działkę.
Nasze wnuczki - to naprawdę najładniejsze kwiatuszki i najbardziej kochane. Nie wiem co innego mogło by mnie skłonić do pozostania w mieście na weekend w "sezonie działkowym". A w tym przypadku wystarczy jedno słowo
Moja biała rabata w tym sezonie jest zdecydowanie pstrokata. Zaczyna kwitnąć czarnuszka kupiona jako biała( nasiona oczywiście) no i jaki mamy kolorek- BŁĘKITNY, oczywiście.
No nic. Minie jakieś dziesięć lat i zacznie to wyglądać tak jak trzeba.

Zdjęcie zza płota

i sprzed tygodnia