Przejrzałam twój wątek i jestem pod wrażenim piękna kolekcja a Angraecum cudne
Storczykowe szaleństwo Joane
Re: Storczykowe szaleństwo Joane
Witaj
Na pewno często będę tu zaglądać by podziwiać twoje storczyki 
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu,w jednym miejscu /Napisane: 29 paź 2009, o 15:47/ piszesz tak:
To co ja mam napisać o sobie,laik absolutny!
I jeszcze te odwiedzone forumowiczki nazwać początkującymi!,takie doświadczone kolekcjonerki!
No nie wiem,nie wiem czy się nie obrażą.
a teraz tak:Ja w swojej kolekcji mam ok. 40 storczyków z różnych gatunków.
Niepotrzebna skromność.Co do mojego doświadczenia to jest bardzo małe, muszę się jeszcze dużo nauczyć i robię mnóstwo błędów.
To co ja mam napisać o sobie,laik absolutny!
I jeszcze te odwiedzone forumowiczki nazwać początkującymi!,takie doświadczone kolekcjonerki!
No nie wiem,nie wiem czy się nie obrażą.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu przepiękne nowości przywiozłaś
a kwitnące białe cudo jest urzekające 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Goska1307 witam Cię serdecznie i miło mi, że podobają Ci się moje kwiatki. Zapraszam częściej. ;:25
Henryku ja naprawdę mam małe doświadczenie w porównaniu do ilości kwiatów i ich rodzajów. Kiedy zaszalałam i nakupiłam to co sobie wypatrzyłam wtedy dopiero zaczełam szukać informacji na temat uprawy i po kilku dniach trafiłam na to forum. Nie wszystkie przeżyły. I tak jest teraz, bo chociaż dużo czytam to jednak teoria i praktyka daleko od siebie odbiegają.
Na przykład dopiero co zaczynam przygodę z Miltonią. Jak się skończy nie wiem. Do szaleństwa doprowadzają mnie Phalaenopsis. MM peloric nie dość, że stracił pędzik to odpadł mu liść sercowy. A dzisiaj wyrzuciłam 7 Pink Panther z belki i jak tu mówić o doświadczeniu.
Celinko
Drugie Angraecum kształtuje już pączki na pędziku i keiki też ładnie rośnie.
Rozkwitło moje Dendrobium Nobile. Jest to moje drugie kwitnienie w tym roku. Niektóre kwiatki wyrosły na pseudobulwach, które już u mnie urosły.

Dendrobium seledynowe zakwitło na nowej pseudobulwie i na starej

Lada dzień otworzą się kwiatki na keiki dendrobium wychodowane u mnie.

Henryku ja naprawdę mam małe doświadczenie w porównaniu do ilości kwiatów i ich rodzajów. Kiedy zaszalałam i nakupiłam to co sobie wypatrzyłam wtedy dopiero zaczełam szukać informacji na temat uprawy i po kilku dniach trafiłam na to forum. Nie wszystkie przeżyły. I tak jest teraz, bo chociaż dużo czytam to jednak teoria i praktyka daleko od siebie odbiegają.
Na przykład dopiero co zaczynam przygodę z Miltonią. Jak się skończy nie wiem. Do szaleństwa doprowadzają mnie Phalaenopsis. MM peloric nie dość, że stracił pędzik to odpadł mu liść sercowy. A dzisiaj wyrzuciłam 7 Pink Panther z belki i jak tu mówić o doświadczeniu.
Nie mam zamiaru nikogo urazić. Ale myślę, że mamy na uwadze zupełnie inne osoby. Większość wymiany dokonałam przez pocztę.Henrykbb pisze:I jeszcze te odwiedzone forumowiczki nazwać początkującymi!,takie doświadczone kolekcjonerki!
Celinko
Drugie Angraecum kształtuje już pączki na pędziku i keiki też ładnie rośnie.
Rozkwitło moje Dendrobium Nobile. Jest to moje drugie kwitnienie w tym roku. Niektóre kwiatki wyrosły na pseudobulwach, które już u mnie urosły.

Dendrobium seledynowe zakwitło na nowej pseudobulwie i na starej

Lada dzień otworzą się kwiatki na keiki dendrobium wychodowane u mnie.

- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale piękności... Bardzo mi się podoba ten biały z tymi wąsami, jest oryginalny i ciekawy.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Joasiu piękne zapowiedzi masz
ale i smutna wiadomość - co się stało z Pink Panter, że wyrzuciłaś

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
-
Joane

Aniu
Bardzo się cieszę z tych Dendrobiów.
Pink Panther sama wykończyłam. Poszłam na łatwiznę i w upały podlewałam z góry i nie dopatrzyłam. W ten sposób zalałam stożki wzrostu i zaczeły liście czernieć i gnić. Po powrocie z Polski zastałam tylko suche korzenie.
Ale sobie to odrobię.
Ciemny Sabotek urusł sporo i tak wygląda

Pink Panther sama wykończyłam. Poszłam na łatwiznę i w upały podlewałam z góry i nie dopatrzyłam. W ten sposób zalałam stożki wzrostu i zaczeły liście czernieć i gnić. Po powrocie z Polski zastałam tylko suche korzenie.
Ale sobie to odrobię.
Ciemny Sabotek urusł sporo i tak wygląda

- Storczykowa

Szkoda Phalaenopsisów pink panther, tak pięknie wyglądały na belce... A pak Paphiopedilum piękny
-
Joane

Dusia jeszcze 6 zostało i one kwitną dalej na belce. 
- Storczykowa

To dobrze, ze choć część zostało... Nie wiedziałam, że było ich aż tak dużo. Ja mam 3 pink panther, roślinę i jej 2 keiki.
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Asiu, wspaniałe nowości dostałaś od Justynki i Ani(swoich nie będę przecież zachwalać
)
Niech teraz się aklimatyzują i pokażą na co je stać ;)
Kwitnienia Dendrobiów cudowne, czekam z niecierpliwością na te niebieskie, to jedno z moich chciejstw, w sobotę widziałam takowe w Ikei ale przegrało z B. 'Nelly Isler' , M. stwierdził, ze tylko jednego storczyka mogę sobie wybrać
Bardzo mi przykro z powodu Twoich Pink Panther, dobrze, że część jeszcze została
Pozdrawiam cieplutko dodam, że moje nowości od Ciebie jak na razie czują się bardzo dobrze
Niech teraz się aklimatyzują i pokażą na co je stać ;)
Kwitnienia Dendrobiów cudowne, czekam z niecierpliwością na te niebieskie, to jedno z moich chciejstw, w sobotę widziałam takowe w Ikei ale przegrało z B. 'Nelly Isler' , M. stwierdził, ze tylko jednego storczyka mogę sobie wybrać
Bardzo mi przykro z powodu Twoich Pink Panther, dobrze, że część jeszcze została
Pozdrawiam cieplutko dodam, że moje nowości od Ciebie jak na razie czują się bardzo dobrze
Joane az Mnie w serduchu ścisnęło jak przeczytałam o Pink Panther, to na dzien dzisiejszy moje największe marzenie, MM od Ciebie ( za co jestem Ci dozgonnie wdzięczna) wypuścił po dwóch dniach dwa korzonki
( tak mi się wydaje ,że to korzonki bo nie wyszły z między liści tylko obok)
Pozdrawim i
Pozdrawim i
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Asiu,jeżeli tym co napisałem choć trochę Cię uraziłem,to przepraszam.Absolutnie nie miałem takiego zamiaru.Zbyt cenię Wasze doświadczenie i wiedzę o storczykach czego wyraz nieraz już dawałem na tym forum.A jeżeli raz za czas coś Wam się nie udaje to jest to najczęściej wynikiem jakichś przypadków losowych.
No to teraz już mogę spokojnie popodziwiać Twoje kwitnienia.A jest co,oj jest!
No to teraz już mogę spokojnie popodziwiać Twoje kwitnienia.A jest co,oj jest!
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asieńko ale kwitnienia i jeszcze zapowiedzi
będzie co podziwiać
Dendrobium uroczo kwitnie i ma masę kwiatów 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dendrobium nobile to i ja muszę sobie sprawić (tak myślę od kiedy miałam okazję je powąchać). A sabotek to moje marzenie!!!
Pięknie Asiu!
I mam nadzieję, że pozostałe Pink Panther będą pięknie rosnąć i kwitnąć, by wynagrodzić ci stratę swych "braci".
Pięknie Asiu!
I mam nadzieję, że pozostałe Pink Panther będą pięknie rosnąć i kwitnąć, by wynagrodzić ci stratę swych "braci".