Więc masz wszystkie żółte pięciorniki
Ogródek AGNESS cz. 5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Grzesiu ja kiedyś bardzo dużo roślinek wysiewałam, a teraz jakaś taka leniwa się zrobiłam
ja już teraz staram się kupować roślin jak kwitną, bo wiele razy się nacięłam , nawet w tym roku z clematisami 
- AGNESS

Grzesiu to podobnie jak ja , jeden z moich jest jeszcze taki różowo-żółty, ale też jaśniutki. Mi się marzą takie mocne intensywne kolory. Mój brat ma maleńki krzaczek takiego intensywnie pomarańczowego, jak zobaczyłam to zakochałam się w nim, ale nigdzie nie mogę trafić 
- AGNESS

Grzesiu pięciornika mam już zaproponowanego przez Ewunię
tak więc bardzo się cieszę 
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga , ale udane zakupy!
Ja też uwielbiam rozwarki , i nawet powiem więcej , dziś zdobyłam pełne!
A nawet nie miałam pojęcia , że takie też są!

Ja też uwielbiam rozwarki , i nawet powiem więcej , dziś zdobyłam pełne!
A nawet nie miałam pojęcia , że takie też są!
-
Grzegorz B
A widziszAGNESS pisze:Grzesiu pięciornika mam już zaproponowanego przez Ewuniętak więc bardzo się cieszę
- AGNESS

Igorku, wydaje mi się, że te różowe są tak jakby rzadziej spotykane. Zawsze trafiałam białe i niebieskie, różowego nigdy. A w tym ogrodniczym do którego trafiłam był tylko ten różowiutki- jeden jedyny
Nie mogłam nie skorzystać z okazji
Śpiochu jedź po jeżówkę
ona jest taka śliczna, już rośnie w ogródku, posadziłam ją naprzeciwko tarasu i ciągle się w nią wpatruję
Dorotko to miałaś fuksika z tym pełnym rozwarem
Jaki kolorek kupiłaś
Grzesiu widzę, widzę i bardzo się cieszę
Śpiochu jedź po jeżówkę
Dorotko to miałaś fuksika z tym pełnym rozwarem
Grzesiu widzę, widzę i bardzo się cieszę
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne zakupy!
Szczerze mówiąc za mną też chodzą pięciorniki. Tym bardziej, że w mieście jest ich sporo nasadzonych i radzą sobie świetnie. Nawet na głównej ulicy.
A ja gapa też widziałam ostatnio na rynku rozwary i nie kupiłam
Wstyd się przyznać, ale dotąd jeszcze "nie dorobiłam się" jeżówki...
Żurawki masz cudne! Czy na skalniaku masz dużo słońca? Ja musiałam ostatnio jedną przesadzić, bo słońce ją mocno przypiekało. Choć tam było tylko do południa.
Szczerze mówiąc za mną też chodzą pięciorniki. Tym bardziej, że w mieście jest ich sporo nasadzonych i radzą sobie świetnie. Nawet na głównej ulicy.
A ja gapa też widziałam ostatnio na rynku rozwary i nie kupiłam
Wstyd się przyznać, ale dotąd jeszcze "nie dorobiłam się" jeżówki...
Żurawki masz cudne! Czy na skalniaku masz dużo słońca? Ja musiałam ostatnio jedną przesadzić, bo słońce ją mocno przypiekało. Choć tam było tylko do południa.
- AGNESS

Dorotko Ty szczęściaro
i wszystkie pełne
Izuś mój skalniak jest dosłownie na patelni, ale te wszystkie żuraweczki w ciemnych odcieniach mogą rosnąć na słońcu, tylko potrzebują dużo wody. A z jasnymi listkami w odcieniach zieleni i żółci koniecznie muszą być w cieniu, bo słoneczko je pali.
Co do jeżówki to już dawno miałam na nią wielką ochotę , a dopiero teraz kupiłam, ale udało mi się wyhaczyć wielką , piękna kępę
Siedzę i na nią patrzę
Pomalutku dosadzisz sobie i rozwary i jeżówki
Co by to było gdyby wszystkie roślinki były już w ogrodzie, o czym byśmy marzyli

Izuś mój skalniak jest dosłownie na patelni, ale te wszystkie żuraweczki w ciemnych odcieniach mogą rosnąć na słońcu, tylko potrzebują dużo wody. A z jasnymi listkami w odcieniach zieleni i żółci koniecznie muszą być w cieniu, bo słoneczko je pali.
Co do jeżówki to już dawno miałam na nią wielką ochotę , a dopiero teraz kupiłam, ale udało mi się wyhaczyć wielką , piękna kępę
Pomalutku dosadzisz sobie i rozwary i jeżówki
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agieszko/tak ma na imię też moja młodsza córa/ faktycznie piękne te żurawki.Rożne kolory liści , o pięknych palczastych kształtach , bardzo zdobnych.Podobają mi się.Jest się czym zachwycać.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Aga, mój różowy rozwar był najstarszy, był, bo go już nie mam (nie wypieliłam - nornice
).
Ale ja nie o tym chciałam, w ubiegłym roku dokupiłam rozwar biały i niebieski (niebieski też zjedzony),
ten biały kwitnie w tym roku w dwu kolorach, część pędów na biało część na niebiesko, może tam dwie rośliny były?
Jak lubisz rozwary, to wysiej nasionka, ja mam młode rośliny z ubiegłorocznego siewu, trochę rozdałam
Ale ja nie o tym chciałam, w ubiegłym roku dokupiłam rozwar biały i niebieski (niebieski też zjedzony),
ten biały kwitnie w tym roku w dwu kolorach, część pędów na biało część na niebiesko, może tam dwie rośliny były?
Jak lubisz rozwary, to wysiej nasionka, ja mam młode rośliny z ubiegłorocznego siewu, trochę rozdałam
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Też bardzo lubię rozwary, bo są podobne do - dzwonków
Ostatnio dostałem białego, karłowego w dodatku i tak się mu przyglądam a on coś zaczyna różowieć
Na białej rabacie
Muszę się zainteresować pięciornikami krzewiastymi, bo jak na razie mam same bylinowe.
Muszę się zainteresować pięciornikami krzewiastymi, bo jak na razie mam same bylinowe.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Agnieszko, chciałaś zdjęcia, to zobacz do mojego wątku