Zofijkowe kaktusy
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zofijkowe kaktusy
Kurcze macie dobrze .Wrocław,Poznań słysze co jakiś czas jakies wystawy ,a to w kwiaciarniach ,to w LM lub w OBI u mnie w Toruniu to bida z nędza!Już nie mówiąc o cenach za 3,50 to takie jak naparstek chyba mogę kupic.I nie słyszłam o żadnych kaktusiarzach.A jak zorganizowali wystawę ogrodniczą to było pełno mięsnych stoisk hahaha z wyrobami 

- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
3,50?!   U mnie małe za 5. Średnicy ok.7cm za 10zł. Większe, kępy kaktusów i Pleispilos nelli za 16zł. Za 3,50 to bym co najmniej 10 wziął.
  U mnie małe za 5. Średnicy ok.7cm za 10zł. Większe, kępy kaktusów i Pleispilos nelli za 16zł. Za 3,50 to bym co najmniej 10 wziął.  

U mnie małe za 5. Średnicy ok.7cm za 10zł. Większe, kępy kaktusów i Pleispilos nelli za 16zł. Za 3,50 to bym co najmniej 10 wziął.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce

Kaktusy... / Doniczkowce
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Na All są podobnie niskie cenny roślin chyba, że trafisz na jakiś rarytas to już musisz wybulić więcej. Rośliny sa oznaczone i ze sprawdzonego źródła 

tak, to prawda, i ja czasem robię zakupy na All, ale powoli mam dosyć niespodzianek w postaci wełnowców, które nie są widoczne na pierwszy rzut oka, a ujawniają się w najmniej fajnym momencieArtur89 pisze:Na All są podobnie niskie cenny roślin chyba, że trafisz na jakiś rarytas to już musisz wybulić więcej. Rośliny sa oznaczone i ze sprawdzonego źródła
 dlatego zanim kupie jakąkolwiek roślinę, wolę sama rzucić na nią okiem i co najwyżej mieć żal do siebie, że nie zauważyłam defektu...
 dlatego zanim kupie jakąkolwiek roślinę, wolę sama rzucić na nią okiem i co najwyżej mieć żal do siebie, że nie zauważyłam defektu...kochajmy zielone 
pozdrawiam serdecznie Kasia

- Artur89
A to zależy u kogo zamawiasz rośliny. Ja u agwładka i na dwa zamówienia do żadnego nie mam zastrzeżeń.

- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
To prawda ja też zamawiałam tam gdzie Artur i bez niespodzianek.

i ja zamawiam u tego samego sprzedawcy  jest godny polecenia. I oprócz niego jeszcze u 2 innych sprawdzonych
 jest godny polecenia. I oprócz niego jeszcze u 2 innych sprawdzonych  ale zdarzyło mi się zamówić u innych dostać i pakiet wełnowców, ale nie będę tu publicznie robić antyreklamy
 ale zdarzyło mi się zamówić u innych dostać i pakiet wełnowców, ale nie będę tu publicznie robić antyreklamy  

jest godny polecenia. I oprócz niego jeszcze u 2 innych sprawdzonych
 jest godny polecenia. I oprócz niego jeszcze u 2 innych sprawdzonych  ale zdarzyło mi się zamówić u innych dostać i pakiet wełnowców, ale nie będę tu publicznie robić antyreklamy
 ale zdarzyło mi się zamówić u innych dostać i pakiet wełnowców, ale nie będę tu publicznie robić antyreklamy  
kochajmy zielone 

Pozwoliłam sobie przejrzeć cały wątek i kolekcja imponująca, żeby chociaż mieć 1/4 takich piękności  Kolekcja Astrophytum cudo
 Kolekcja Astrophytum cudo 

Pozdrawiam serdecznie, Iza
Moja mini-kolekcja kaktusów

Moja mini-kolekcja kaktusów
- Artur89
Kilka razy już widziałem wełnowce na zdjęciach oferowanych kaktusów na All. To się nazywa paranoja lub wybitna szczerość sprzedającego   , a potem się dziwisz, że zaciągniesz takiego delikwenta (kaktusa) to kolekcji i w niedalekiej przyszłości masz plage tego białego badziewia
, a potem się dziwisz, że zaciągniesz takiego delikwenta (kaktusa) to kolekcji i w niedalekiej przyszłości masz plage tego białego badziewia  Lepiej trzymać się sprawdzonych źródeł. Ja jak na razie mam 2 takie
 Lepiej trzymać się sprawdzonych źródeł. Ja jak na razie mam 2 takie 

, a potem się dziwisz, że zaciągniesz takiego delikwenta (kaktusa) to kolekcji i w niedalekiej przyszłości masz plage tego białego badziewia
, a potem się dziwisz, że zaciągniesz takiego delikwenta (kaktusa) to kolekcji i w niedalekiej przyszłości masz plage tego białego badziewia  Lepiej trzymać się sprawdzonych źródeł. Ja jak na razie mam 2 takie
ech, dokładnie i tak bywaArtur89 pisze:Kilka razy już widziałem wełnowce na zdjęciach oferowanych kaktusów na All. To się nazywa paranoja lub wybitna szczerość sprzedającego, a potem się dziwisz, że zaciągniesz takiego delikwenta (kaktusa) to kolekcji i w niedalekiej przyszłości masz plage tego białego badziewia
 mnie niestety trafiły się wełnowce korzeniowe, także to dopiero była ''niespodzianka''
 mnie niestety trafiły się wełnowce korzeniowe, także to dopiero była ''niespodzianka''   
 a właśnie, mam pytanko. widziałam, że do swojej kolekcji dołączyłeś Chamaelobivia x cv Rita. Chciałam tak z ciekawości spytać jakiej wielkości jest Twoja roślina? bo nawet jestem zainteresowana kupnem jednak na All wydają się takie maluteńkie

kochajmy zielone 

- Artur89
Roślinka ma z 3-4cm wysokości 

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
ja przez te all i beya to z torbami pójdę , nie mówiąc już o miejscu na kaktusy w domu , ale szczerze mówiąc to wolę zakupy przez neta niż w marketach, można ciekawe rośliny dostać. Wliczam w to że można dostać czasami gratisa, chociaż nigdy nie dostałem. Najwiecej zamawiam od Maryśki i zawsze jest ok.

o to całkiem inaczej niż mi się wydawało po tych zdjęciachArtur89 pisze:Roślinka ma z 3-4cm wysokości
 w takim razie pewnie się skuszę
 w takim razie pewnie się skuszę  
 skąd ja to znambanditoo pisze:ja przez te all i beya to z torbami pójdę , nie mówiąc już o miejscu na kaktusy w domu , ale szczerze mówiąc to wolę zakupy przez neta niż w marketach, można ciekawe rośliny dostać. Wliczam w to że można dostać czasami gratisa, chociaż nigdy nie dostałem. Najwiecej zamawiam od Maryśki i zawsze jest ok.
 czasem jak się te wszystkie wydatki na kaktusy policzy to ładna sumka wychodzi
 czasem jak się te wszystkie wydatki na kaktusy policzy to ładna sumka wychodzi   no ale cóż, żyje się tylko raz
 no ale cóż, żyje się tylko raz   
 i to prawda Marysia ma całkiem ciekawe okazy i dwa razy też sprezentowałam sobie u niej kaktusy. Mile zaskoczyły mnie rozmiary roślin, całkiem pokaźne

kochajmy zielone 

- phoebs
- Od: 20 wrz 2008, o 01:20
Zofijka pisze:Śmierdziuszki to takie moje oczko w głowieprzynajmniej one kwitną u mnie bez problemu
czekam aż w końcu przestaną, żeby je trochę przerzedzić, bo rozrosły się niemiłosiernie w tych doniczkach

a oto zdjęcia Stapelianthusa, pierwszy raz zaszczycił mnie kwiatkiem

a tu czerwone kwiaty Aylostery

i na koniec małe nowości po długim okresie odmawiania sobie zakupów
także to tyle u mnie jak na raziemoże i ja pokuszę się o zrobienie listy swoich kaktusów, ale pewnie będzie to lista ''zdjęciowa'', ponieważ jak już mówiłam nie znam dokładnych nazw niektórych z moich podopiecznych

najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania

Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
- 
				ana777
- 200p 
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie ma to tamto.. zakupy bardzo udane! A do tego nie bardzo kosztowne i z dobrego źródła (skoro od osoby samej hodującej kaktusy)! Pogratulować  

Pozdrawiam, Ania.