Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
A ja myślę, że mOnia jest perfekcjonistką. Ma wszystko zadbane i poukładane. Porządek, że hej. Nie to co ja. Posprzątałam wczoraj dokumentnie pokój łącznie z oknami, odsuwaniem mebli i takimi tam. Dzisiaj już prawie śladu nie ma. Nie umiem utrzymać porządku.
A rudbekia faktycznie cudna.
A rudbekia faktycznie cudna.
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację Gosiu .Monika jest skromna i dlatego nie przyznaje się do perfekcjonizmu.Ja już trochę odpuściłam a i w domu nikt nie bałagani bo jesteśmy tylko we dwoje.Za parę dni będę miała ofertę jesień 2010r z Rosarium.Planujesz Gosiu zakup róż jesienią,zaplanowałaś coś nowego 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj żebyście wiedziały jak ja szybko potrafię zrobić wokół siebie bałagan Mistrzyni . W czasach licealnych nazywałam to artystycznym nieładem. a to że lubię względny porządek to przez moją mamę , bo ciągle nas ganiała i teraz po wielu latach jakoś weszło mi w krew
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
Moniko z obserwacji wiem że porządek nie wchodzi w krew.Albo się lubi porządek albo się jest bałaganiarzem.Mogę się zgodzić jeszcze że jedni dorastają do tego że lubią porządek a drudzy niestety nie.To ma się w genach.Znam liczne przykłady. 

-
- 1000p
To ja w takim razie dorosłam bo wcześniej nie było to dla mnie istotne. Po drugie żyję z człowiekiem który ma wszystko poukładane. Kurz na półkach może być na centymetr ale każda rzecz musi być odłożona na swoje miejsce 

Pozdrawiam Monika
- Georginia
Monika. Dosypałam i wyrównałam tę rabatę z przodu domu i przymierzałam gdzie posadzić kupione hortensje.Muszę poczekać aż ziemia trochę osiądzie ale łapy swędzą mnie do przesadzania.Wykopałam ze skalniaka Pragnię syberyjską posadzę ją pod magnolią.To roślina jedna z niewielu która nadaje się do tego, bo bardzo płytko się korzeni i magnolii to nie przeszkadza.Jeśli chcesz to jeszcze mam.
- Georginia
Monisiu ideałów nie ma .No i dobrze bo raczej nie dałoby się z kimś takim żyć .A tak normalny człowiek i jest OK.On poukłada ty zetrzesz kurze i jest super.Zgrany duet. 

- Georginia
Zakwitła Języczka pomarańczowa,Galtonia i flosy.Wykopałam cebule zimowita część jest dla Ciebie.Machnę parę zdjęć a co mi tam .Skoro się napotrafiłam 

-
- 1000p
Właśnie miałam się zapytać co udało Ci się zdziałać z rabatą bo pisałaś mi że latasz z taczkami.
Dziś siostra kupiła mi dwie hortensje ogrodowe po 12 zł Nie kwitną ale krzaki są wielkości tych co są po 35zł. Sadzonki są gęste z etykietami, podpisane. Oprócz tego miał tez inne rosliny. Jadę w poniedziałek na zwiady i polowanie. Lubię okazje
A ziemowitki niech cierpliwie czekają , przyjadę po nie
Dziś siostra kupiła mi dwie hortensje ogrodowe po 12 zł Nie kwitną ale krzaki są wielkości tych co są po 35zł. Sadzonki są gęste z etykietami, podpisane. Oprócz tego miał tez inne rosliny. Jadę w poniedziałek na zwiady i polowanie. Lubię okazje
A ziemowitki niech cierpliwie czekają , przyjadę po nie

Pozdrawiam Monika
- Georginia
Języczka Pomarańczowa.
Wiele przeszła w te upały,kwalifikuje się do przesadzenia w bardziej cieniste miejsce.

Galtonia:

Floksy:

Liatra:

Ostróżki drugie kwitnienie.
Ostróżki:

Dzielżan

Wiele przeszła w te upały,kwalifikuje się do przesadzenia w bardziej cieniste miejsce.

Galtonia:

Floksy:

Liatra:

Ostróżki drugie kwitnienie.
Ostróżki:

Dzielżan

- Georginia
Tak jak pisałam rabata wyrównana i w tygodniu posadzę hortensje.Dzisiaj była ulewa to pewnie mi trochę przyklepało świeżo nawiezioną ziemię.Po 15 sierpnia można przesadzać iglaki.Mam nadzieję że ją skończę w tym roku.Bo inne czekają.Napisz co upolowałaś.Też lubię takie łowy
- Georginia
Widziałam u Szmita w ogrodzie hortensję tylko nie było etykiety i nie wiem jak się nazywa ale znajdę ją bo mam zdjęcie.Kwiaty miała jak motyle.Chyba miejsce dla niej też znajdę.Masz ochotę na tę Pragnię Syberyjską.
- Georginia
W takim razie nie wykopuję wszystkiej,czeka na ciebie.Myślę że niedługo będziesz musiała przyjechać po roślinki.Ziemowity też trzeba posadzić w sierpniu bo we wrześniu będą kwitły.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szmit to chyba ma kilka fajnych odmian hortensji.
U niego kupiłam Vanillę. Niestety coś jej u mnie nie podpasywało i w tym roku nie zakwitła. Już ją przesadziłam i może doczekam się kwiatów w przyszłym roku.
U niego kupiłam Vanillę. Niestety coś jej u mnie nie podpasywało i w tym roku nie zakwitła. Już ją przesadziłam i może doczekam się kwiatów w przyszłym roku.