Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Aneczko ale te 10 to już w przyszłym roku, teraz siedzę z nosem w hortensjach na allegro i już wybrałam sobie 3 , które właśnie przed chwilką kupiłam. A, że marzy mi się więcej hortensji, a już finansowo w tym roku nie podołam więc następne w przyszłym roku. W tym jeszcze zaplanowałam kilkanaście różyczek, trochę lilii , tulipanów i krokusów, ze 2 clematisy , kilka iglaczków i to KONIEC na ten rok :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, bardzo podoba mi się Twoja języczka!!
Planujesz ciekawe zakupy :) Jestem ciekawa, jakie hortensje wybrałaś. Clematisy chyba rzeczywiście trzeba kupować kwitnące- ostatnio żaden mnie nie zachwycił, a i nie był zgodny ze zdjęciem na etykiecie.
W tym sezonie kupię tylko wiosenne cebulowe, nie wiem jeszcze, jak z liliami. W tym roku nasadziłam juz tak duzo, że po prostu więcej mi się nie chce :lol: :lol: Pozostaje oczywiście margines błędu dla czegoś wyjątkowego :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Jakie hortensje kupiłaś i u kogo ? :P
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Skalniaczek się zagęszcza tak jak u mnie,żurawki języczki zdobią niesamowicie...planowane zakupy to nie takie małe,kilkanaście róż,iglaczki,cebulowe i inne to całkiem sporo...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś mam nadzieję :) Widzę że plany zakupowe konkretne. Jakie hortensje kupiłaś?? u kogo?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś , Wiolu , Marylu, Aga kupiłam 4 hortensje- PINKY WINKY, LIMELIGHT, RENHY i DĘBOLISTNĄ a kupiłam je u sprzedwacy- akex-Albamar. Podoba mi się o wiele więcej, ale niestety nie moge poszaleć, bo już jestem niewydolna finansowo na roślinki w tym roku , bo było naprawdę dużo zakupów, a jeszcze sporo planów, tak jak wcześniej już pisałam. Ale hortensje tak bardzo mi się podobają, że w przyszłym roku dokupię sobie kolejne . Ja tylko mam kilka krzaczków ogrodowej i uwielbiam je, a teraz będą miały towarzystwo :D
Moniś , co do clematisów, to chyba mam pecha, w tym roku kupiłam 2 i jeden okazał się zupełnie inny niż miał być, zamiast pieknego dwukolorowego z falbanką na brzegach płatków mam zwykłego jasnoróżowego o niedużych kwiatach :evil: A drugi to się dopiero okaże, ale jakoś nie jestem dobrej wiary :roll: teraz postanowiłam nie kupować wiosną , tylko poczekać aż będą kwitły, wtedy obędzie się bez przykrych niespodzianek :roll:
A lilijki mi się jeszcze marzą, bo nie mam ich dużo, może około 20 odmian, a je kocham od lat i na nie miejsce zawsze się znajdzie :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Aguś. Znów zakupy, ale szczególnie hortensjom to się nie dziwię. W dodatku te które zamówiłaś są tak niekłopotliwe w uprawie. Mnie z Twoich wymienionych brakuje jeszcze Renhy, ale to już w następnym roku planuję kupić na nową działkę, chyba że trafi się jakaś okazja na kiermaszu wrześniowym we Wrocławiu. W tym roku przystopowałam trochę z zakupami mając w perspektywie przenosiny, jedynie od Igi żurawki były kupowane. Ale takiej okazji i to tylu odmian trudno było przepuścić. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Bardzo dobry wybór Agnieszko ;:63
Wszystkie z wyjątkiem dębolistnej mogą rosnąć na słońcu.
A jak będziesz kupować w przyszłym roku, to polecam Ci Le Vasterival - śliczna jest.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysieńko zgadza się, tym żurawkom to i ja nie mogłam się oprzeć :wink: :lol:
Z tymi przenosinami czeka Cię ogrom pracy, ale później jaka będzie radość z posiadania bezpiecznej działeczki, gdzie można cieszyć się swoimi pięknymi kwiatami, a masz ich mnóstwo :D

Wiolu , podziwiałam już u Ciebie Le Vasterival, jest śliczna, a jak w pełni pokaże swoją urodę, to już w ogóle szok. Strasznie też podoba mi się Twoja Tardiva - bajka dosłownie :shock: Na przyszły rok będę się za obiema rozglądała :D
Grzegorz B

Post »

Piękne widoki, wciąż mam wiosenne kwitnienie tulipanów przed oczami, ale masz odmian :shock: :shock: :shock: , bardzo lubię takie klimaty, tak jak rośliny skalne, których u Ciebie również nie brakuje ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Grzesiu w moim ogródku :wit
Tulipanów mam faktycznie sporo, bardzo je lubię i jesienią planuję dokupić jeszcze troszkę odmian.
Skalniaczki to moja pierwsza , najdawniejsza miłość ....i chyba nieprzemijająca :wink: :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu u Ciebie jak zwykle miło i przytulnie ;:196
W tym roku nie doczekałam się kwiatów języczki...podobnie jak Ty Agniesiu je bardzo lubię :lol:
a nie doczekałam się za sprawą ślimaków ech :(
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 języczka pomarańczowa pięknie się u Ciebie prezentuje ;:138 Też mam, ale w tym roku jeszcze nie zakwitła :oops:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Joluniu ;:196
Współczuję tych przebrzydłych ślimorów, u mnie też są , ale na szczęście w rozsądnych ilościach. Ale za to mrówek mam roje, nawet łażą mi na tarasie, już drugi raz sypałam, proszek bardzo pomaga, na drugi dzień już nie ma po nich śladu, ale za jakieś czas znów się pojawiają :roll: W ogrodzie mam bardzo dużo kamieni i dosłownie prawie pod każdym korytarze i pełno tego rojącego się paskudztwa :evil:

Witaj Halinko ;:196
Moje języczki też przeważnie jeszcze w pąkach, zakwitła mi tylko największa, ale już lada chwila i kolejne pokażą swoje kwiatuszki :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Agniesiu :wit

Różyczki znów cudnie zaczynają swój festiwal ;:138 , mnie najbardziej lubia pienne i dzisiaj znowu kupiłem..
Języczka bardzo ladna , a żurawki też piekne , tomoja nowa choroba , masz kilka takich co ja ich nigdzie spotkać nie mogę , mam 2 gatunki brązowej , zwykłe zielone , kremową i bordową w czerwone ciapki tylko :roll:
Te są super :roll: :cry: :
AGNESS pisze:Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam :wit
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”