Ogród Agnieszki
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszki
Dorotko wyjazd udany. Napisałam PW 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Aga.
.....byłam juz kiedyś w Twoim ogrodzie....ale nic nie napisałam,a też na oczy nasunęło mi się to....
poszukam tych imprez na YT moze coś bedzie
A Twój ogród śliczny....dużo w nim zmieniłaś,a tyle pracy włożyłaś że szok
pozdrówki
ponieważ w Makowie też to chyba było albo córka źle mi powiedziała....bo że była na tym w niedzielę właśnie w Makowie,szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo byłam tylko 30 km od niej,a w Krakowie też byłam(ztamtąd w niedz. jechałam do Inwałdu) może mijałysmy się na drodzeMam jutro zaplanowany wyjazd do Wisły na Tydzień Kultury Beskidzkiej. Piękna sprawa- pochód zespołów folklorystycznych z całego świata nie mogę się doczekać na zespół z Kenii
poszukam tych imprez na YT moze coś bedzie
A Twój ogród śliczny....dużo w nim zmieniłaś,a tyle pracy włożyłaś że szok
pozdrówki
- aage

Grażynko zawsze otwarcie Tygodnia Kultury Beskidzkiej jest w Wiśle. Występy odbywają się równocześnie w rożnych innych miastach- harmonogramu niestety nie znam
Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej do mnie.
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, bardzo sympatycznie rozwija się Twój ogródek, gratuluję 
Co do wierzby- tez sądzę, że to iwa. Jeśli się nie mylę to tego typu wierzby przycina się wiosną, po przekwitnięciu kotków, zostawiając 5 oczek od góry.
Clematisy lubią mieć "głowę w słońcu, a nogi w cieniu". U Ciebie cienia na nogi brak- dobrze byłoby czymś ocienić ziemię, np. jakieś niskie rośliny, pamiętając, żeby tak jak clematis lubiły wapienna glebę.
Co do wierzby- tez sądzę, że to iwa. Jeśli się nie mylę to tego typu wierzby przycina się wiosną, po przekwitnięciu kotków, zostawiając 5 oczek od góry.
Clematisy lubią mieć "głowę w słońcu, a nogi w cieniu". U Ciebie cienia na nogi brak- dobrze byłoby czymś ocienić ziemię, np. jakieś niskie rośliny, pamiętając, żeby tak jak clematis lubiły wapienna glebę.
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
zastanawiam się czy na wiosnę tak drastycznie nie przyciąć moich wierzb , choć boję się ...... 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
W tym roku strasznie ogoliłam moją Iwę na wiosnę po przekwitnięciu.
Jakiś czas straszyła swoją łysiną, ale teraz ma całkiem bujną i dosyć już długą czuprynkę i do tego całkiem zgrabną fryzurkę.
Też w poprzednich latach bałam się ją ciąć i robiłam to bardzo nieśmiało. I rosły jej niezgrabne badyle w różnych kierunkach.

Jakiś czas straszyła swoją łysiną, ale teraz ma całkiem bujną i dosyć już długą czuprynkę i do tego całkiem zgrabną fryzurkę.
Też w poprzednich latach bałam się ją ciąć i robiłam to bardzo nieśmiało. I rosły jej niezgrabne badyle w różnych kierunkach.
- aage

Violu cień dla clematisa jest tylko jeszcze zbyt mała trzmielinka
Co do wierzby poczekam aż na wiosnę przekwitną kotki i będę ciąć. Dziękuję z wizytę i zapraszam częściej do mojego ogrodu.
markonix też się boją moją wierzbę tak drastycznie opciąć ale może faktycznie to konieczne aby nabrała odpowiednich kształtów
Krystynko czyli mówisz, że mogę radykalnie ją ciąć na wiosnę??
markonix też się boją moją wierzbę tak drastycznie opciąć ale może faktycznie to konieczne aby nabrała odpowiednich kształtów
Krystynko czyli mówisz, że mogę radykalnie ją ciąć na wiosnę??
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
wiem , że to nie wątek o wierzbach , ale faktycznie nowe odrosty są zielone natomiast pozostałe szaro-żółte , nieciekawe...
- aage

Dzisiejsze po południe spędziłam intensywnie w ogrodzie. Wygrabiłam suchą trawę- nie wiedziałam, że tej porze roku może być na trawniku tyle filcu :x ciekawe z czego
czy ja coś robię nie tak jak trzeba?? Wieczorkiem pognałam na spacer z moim przyszłym M i psiaczkiem.
Dzisiaj wkońcu znalazłam chwilkę czasu aby wkleić obiecane zdjęcia. Zapraszam na spacer po
ogrodach do zwiedzania obok szkółki Państwa Kapias. Czułam się jak w raju spacerując.
Przywitał mnie ogród na dachu

Idąc dalej w głąb piękny widok na oczko wodne. Tak pięknej aranżacji oczka jeszcze nie widziałam

Za nim ogród ciszy- szum traw

Obok ogród wiejski- taki jak się widzi dzisiaj niestety tylko w skansenach a szkoda bo naprawdę ma urok

Podziwiałam kompozycje z różnorodnych hebe, wrzosów, wrzośców- widok cudowny- oglądałam z zapartych tchem.

W oddali ogród zachodzącego słońca...

Ogród Angielski

Grecki

żurawkowy zawrót głowy

Urzekła mnie również jedna kompozycja- ślicznie

A na
niebo nad Koniakowem....dobranoc

Dzisiaj wkońcu znalazłam chwilkę czasu aby wkleić obiecane zdjęcia. Zapraszam na spacer po
ogrodach do zwiedzania obok szkółki Państwa Kapias. Czułam się jak w raju spacerując.
Przywitał mnie ogród na dachu

Idąc dalej w głąb piękny widok na oczko wodne. Tak pięknej aranżacji oczka jeszcze nie widziałam

Za nim ogród ciszy- szum traw

Obok ogród wiejski- taki jak się widzi dzisiaj niestety tylko w skansenach a szkoda bo naprawdę ma urok

Podziwiałam kompozycje z różnorodnych hebe, wrzosów, wrzośców- widok cudowny- oglądałam z zapartych tchem.

W oddali ogród zachodzącego słońca...

Ogród Angielski

Grecki

żurawkowy zawrót głowy

Urzekła mnie również jedna kompozycja- ślicznie

A na

- aage

markonix też to zauważyłam i jak tniemy radykalnie na wiosnę?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
AGUŚ wiesz jak miło się spacerowało przed snem po tych pięknych zakątkach . Jestem pod wrażeniem nie wiem czy zasnę a może będę śnic o którymś miejscu
- aage

Jadziu ja cały czas jak patrzę na te zdjęcia i przywołuję wspomnienia moje
bije mocniej naprawdę tam jest pięknie 
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga a ja mam ten raj zaraz pod nosem...
Rzeczywiście mają p.Kapiasowie ciekawe pomysły na zagospodarowanie terenu...Bywam tam na dniach otwartych ,wtedy udostępniają swój prywatny ogród do zwiedzania ,gdzie zakątków romantycznych,ogrodu japońskiego i różanecznikowego ,nie dość oglądania... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- aage

Nelu to ty gdzieś blisko nich mieszkasz?? Od teraz będę już tam stałym gościem 
-
Monia68