Mój ogród na wsi
Re: Mój ogród na wsi
Marylka
tak właśnie się cieszę .
Dzisiaj byłam na grzybkach , uzbierałem z 6 litrów kurek , innych grzybów nie ma.

Na wsi zakwitły malwy z siewu

Lilia dopiero kwitnie a jeszcze 2 są w pączkach w rzeczywistości jest piękniejsza niż na zdjęciu

Lilia dopiero kwitnie a jeszcze 2 są w pączkach w rzeczywistości jest piękniejsza niż na zdjęciu
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anno czemu mnie nie zabrałaś na grzyby ? ... to moje ulubione bo reszta jakoś nie przypada mi do gustu.
Cudny kwiat malwy, szczególnie tej różowej - taki delikatny. Dużo ładniejsze niz te pojedyncze.
Tez posiałam w ub roku malwy - kilka dni temu zakwitła pierwsza i w różowym kolorze takim jak u Ciebie ale jakby mniej pełna...
Może następne będą pełniejsze i czekam na inne kolory.
Ty jakie masz ?
Cudny kwiat malwy, szczególnie tej różowej - taki delikatny. Dużo ładniejsze niz te pojedyncze.
Tez posiałam w ub roku malwy - kilka dni temu zakwitła pierwsza i w różowym kolorze takim jak u Ciebie ale jakby mniej pełna...
Może następne będą pełniejsze i czekam na inne kolory.
Ty jakie masz ?
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu róże piękne, zdolniacha
lilie i malwy cudo
a kurkami to mi narobiłaś smaku, jęzor na podłodze

lilie i malwy cudo
a kurkami to mi narobiłaś smaku, jęzor na podłodze
Krysiu pełne malwy są z siewu ubiegłorocznego .Mam dwa kolory bordowy i różowy.Puste malwy sieją mi się same ale nie mam serca wyrywać więc tylko przesadzam pod płot ponieważ wylegają.
Dzidziu ja też bardzo lubię te róże ponieważ nie są kupowane tylko wyhodowane przeze mnie .....osobiście.Najbardziej to mnie cieszy ta pusta czerwona jest już większa ode mnie i nadal rośnie , gdzie tam rośnie ona zasuwa jak na drożdżach.
Z kurek też się bardzo ucieszyłam jak je nazbierałam co prawda łaziłam po lesie chyba ze 4 godziny ale było warto .I zdarzyło się tak , że idę z grzybami z lasu jedzie jakiś panoczek "mercem" i prosi mnie bym te kurki sprzedała a ja na to , że nie a on mówi że one takie śliczne , a ja że mnie się też podobają i nie sprzedam.
Z kurek też się bardzo ucieszyłam jak je nazbierałam co prawda łaziłam po lesie chyba ze 4 godziny ale było warto .I zdarzyło się tak , że idę z grzybami z lasu jedzie jakiś panoczek "mercem" i prosi mnie bym te kurki sprzedała a ja na to , że nie a on mówi że one takie śliczne , a ja że mnie się też podobają i nie sprzedam.
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam .wybacz zapomniałem podziękować za nazwanie wiesiołka missouryjskiego ,a przy okazji trochę podejrzałem .Mam sporo bylin ale pierwszy raz widzę tak obficie kwitnące dzwonki ,gratulacje . A jak tam kurki ,zamarnowane w occie czy smażone ,na pewno pycha. Pozdrawiam.
Aleksandrze kurki zamrożone i czekają na zjedzenie.Tylko troszkę usmażyłam na maśle.W niedzielę przyjeżdżają dzieci więc niech trochę sobie pojedzą.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja kupiłam żółte i czerwone, jedna wcale nie wzeszła , a druga jeszcze w tym roku nie zakwitła więc nie wiem jaki kolor mam , ale Twoje Aniu malwy śliczne , a grzyby nie kuś nas , bo dostaniemy ślinotoku
pozdrawiam

pozdrawiam
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
A u nas tylko robaczywe borowikiAnna Guba pisze:Dzisiaj byłam na grzybkach , uzbierałem z 6 litrów kurek , innych grzybów nie ma.
Beatko , ja na kurki chodzę co tydzień ponieważ mam swoje miejsca na wsi i przynoszę po wiaderku w tę niedzielę też idę i nazbieram , bo zostawiłam dużo maciupcich.
Uwielbiam zbierać grzyby aż mój mąż już zaczyna marudzić " po co ci te grzyby" a ja choćbym miała oddać to i tak chodzę bo mi to sprawia przyjemność.W tamtym tygodniu były dzieci to im dałam nasuszonych prawdziwków i zamrożonych kurek no i oczywiście pojadły sobie smażonych na masełku.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
ale grzybków kurek to prawie u nas nie ma, u mnie pokazują się prawdziwki , może po tych deszczach będą mniej robaczywe ..
tez pierwszy raz widzę cymbalarię jest śliczna , może mi też dołożyć do paczki .
tez pierwszy raz widzę cymbalarię jest śliczna , może mi też dołożyć do paczki .
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Aniu- ja zawsze urlop biorę na grzyby- ale w tym roku to co zaplanowane zebrałam w jeden dzień(mama i ojciec oddali mi swoje też) nasuszone pełne wiaderka
jednak kurek u nas jak na lekarstwo i marzą mi się rydze- które jadłam........ już nie pamiętam kiedy 
Beatko mam miejsce też na rydze ale jest ich tam niewiele.zebrane rydze kiszę na surowo a potem do jedzenia należy wymoczyć i robić z cebulką i śmietaną .........pycha
.
Janeczko dołożę cymbalarii.
Janeczko dołożę cymbalarii.