Ale co jest tanie jak jest ładne....
Ogród Orinoko
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Orinoko
To płoteczek wcale nie taki tani
....... 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Marku, piękne te aspery. Myślałam w pierwszej chwili, że to hortensja piłkowana. Nie znam tych pierwszych. 
Mareczku , jak to zobaczyłam , rzuciłam robotę i przyleciałam powiedzieć Ci ,że kielichowiec od Ciebie wypuścił świeże liście!Całe 6 szt!
.Mogę odetchnąć z ulgą - przyjął się!
Ale się cieszę!Sporo czasu mu to zajęło , ale jest ok. 
Azalia zresztą też wypuszcza listki z pąków śpiących! Cóż więcej do szczęścia potrzeba?Nic!!!!!!
Azalia zresztą też wypuszcza listki z pąków śpiących! Cóż więcej do szczęścia potrzeba?Nic!!!!!!
Pozdrawiam,Małgorzata
A to się rozumie samo przez się (lilie i inne cebulowe)!
Ale wiesz , Madzik , przy okazji kielichowca okazało się ,że nie jest ze mnie ogrodnik do du.....
Ale wiesz , Madzik , przy okazji kielichowca okazało się ,że nie jest ze mnie ogrodnik do du.....
Pozdrawiam,Małgorzata
- orinoko01
- 200p

- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Witaski!!
Ewo, płotek jeszcze nie dokończony, ale wygląda całkiem, całkiem. Trawy panoszą się na całego. Miskant Kleine Fontäne' rozpoczyna już wydawać kłosy. Pozdrawiam Cię milutko i za niedługo się odezwę
Jolu, z tym strumieniem to była trafiona decyzja. Dziś pada deszcz i właśnie obserwowałem jak z rynien spływa woda do sadzawki. Chociaż były upalne dni to jednak mam ją wypełnioną po brzegi. Dzięki temu, że jest spora powierzchnia dachu to nawet krótkotrwały deszczyk szybko mi ją napełnia.
Olu, noo tani to on nie jest, chociaż udało mi się kupić tyczki dość niedrogo?to ogólna suma jest spora. Początkowo chciałem zastosować tyczki co 25 cm. a za nimi dać matę również z bambusa. Ale suma sumarum nie wiem czy by wyszło taniej.
Adrianno, Aspera jest piękna. Trochę marnie rośnie u mnie bo koło niej jest konkurencja w postaci sosen, ale powolutku przyrasta i jest coraz ładniejsza.
Małgosiu, tylko patrzeć jak zakwitnie hihii. Cieszę się razem z Tobą. Moich azalii dni są już policzone ..wiec szykuj miejsce.
Madziu, to, że Małgosi lilie dają szczęście to jest oczywista oczywistość hihihii.
Pell, heheh ale nas podrasowałaś na tej foci.
I ja dziękuje za fajnie spędzony czas.

Ewo, płotek jeszcze nie dokończony, ale wygląda całkiem, całkiem. Trawy panoszą się na całego. Miskant Kleine Fontäne' rozpoczyna już wydawać kłosy. Pozdrawiam Cię milutko i za niedługo się odezwę
Jolu, z tym strumieniem to była trafiona decyzja. Dziś pada deszcz i właśnie obserwowałem jak z rynien spływa woda do sadzawki. Chociaż były upalne dni to jednak mam ją wypełnioną po brzegi. Dzięki temu, że jest spora powierzchnia dachu to nawet krótkotrwały deszczyk szybko mi ją napełnia.
Olu, noo tani to on nie jest, chociaż udało mi się kupić tyczki dość niedrogo?to ogólna suma jest spora. Początkowo chciałem zastosować tyczki co 25 cm. a za nimi dać matę również z bambusa. Ale suma sumarum nie wiem czy by wyszło taniej.
Adrianno, Aspera jest piękna. Trochę marnie rośnie u mnie bo koło niej jest konkurencja w postaci sosen, ale powolutku przyrasta i jest coraz ładniejsza.
Małgosiu, tylko patrzeć jak zakwitnie hihii. Cieszę się razem z Tobą. Moich azalii dni są już policzone ..wiec szykuj miejsce.
Madziu, to, że Małgosi lilie dają szczęście to jest oczywista oczywistość hihihii.
Pell, heheh ale nas podrasowałaś na tej foci.
I ja dziękuje za fajnie spędzony czas.

- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Marek, kurczeee muszę to zobaczyć na własne oczy, bo widzę, że od ostatniej wizyty sceneria uległa zmianie 
- orinoko01
- 200p

Madziu, jesteś mile widziana...więc zapraszam.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marku
ślicznie wyglądacie na tej fotce Agi .
Czemu policzone są dni Twoich azalii ?
Śliczny strumyk .
Genia
Czemu policzone są dni Twoich azalii ?
Śliczny strumyk .
Genia
- orinoko01
- 200p

Geniu, definitywnie rozstaje się z azaliami i różanecznikami. Chociaż bardzo mi się podobają to jednak nie mam dla nich dobrych warunków i słabo rosną. Nie chcę patrzeć jak się meczą.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Marku wyrzucisz je?
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Marku a ja tak się cieszę że je mam , choć nie wiem jak będzie w przyszłym roku bo wczoraj Marian wykopał czereśnie która dawała cień , ale wkurzały mnie te robaczki w owocach .
Genia
Genia
Marku , z największą przyjemnością przygotuję im miejsce.
Już ja się postaram ,żeby miały u mnie dobrze , obiecuję
.
Pozdrawiam,Małgorzata
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31