Mikroogródek - Ankha
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha
A ja kretów nie mam
za mam ślimory taaaaakie wielkie
,a głodne w tym roku ,że aż strach .Witam ponownie ,powoli nadrabiam zaległości ale z problemami bo nie dość ,ze masa stron to i komputer coś leniwy
zawiesza się w najmniej odpowiednim momencie.Co to Aniu za roślinka pod daliami ?Taka delikatna 
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stasiu, to są pułapki z rury pcv kanalizacyjnej piątki, sprzedają w ogrodniczych, ale trzeba je założyć w czynne, przelotowe najlepiej nory... obserwacja, i metoda prób i błędów
Marzanko, witaj po wakacjach, o którą roślinkę ci chodzi, bo ja nie mam dalii
Po kolei są kosmos, kuklik, maczek, przetacznik, kocanka, rumian (pewnikiem karpacki) i zawilec japoński...
Marzanko, witaj po wakacjach, o którą roślinkę ci chodzi, bo ja nie mam dalii
Po kolei są kosmos, kuklik, maczek, przetacznik, kocanka, rumian (pewnikiem karpacki) i zawilec japoński...
- marzanka

Masz rację ale ja z rozpędu dalia napisałam ,chodzi mi o zawilec czemu Twój kwitnie a mój nic 
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Witam . Natknąłem się na Twój wątek nie pamiętam u kogo. Nieważne ,warto było zajrzeć.I to od pierwszych stron. Podziwiam ogrom pracy włożonej by doprowadzić to miejsce do tak ładnego mikroogródka jaki obecnie prezentujesz .Wspaniała kolekcja żurawek oraz mnóstwo innych roślinek .Zaznacz gdzie rośnie Miłek wiosenny bo niedługo zniknie i coś wsadzisz w wolne miejsce jak ja to zrobiłem.Szkoda że nie ma zdjęcia porównawczego z pierwszej strony i wygląd obecny .Wsadzaj ,przesadzaj ,udanych nowych roślin i pokazuj efekty Twoich poczynań bo warto .Pozdrawiam.
- ankha

Marzanko, nie mam pojęcia, może Twój czeka na normalną porę kwitnienia zawilców japońskich, a mój się pospieszył
Aleksandrze, bardzo dziękuję za pochlebną opinię, ale jeszcze dużo mnie czeka, żeby wszystko doprowadzić do... nie wiem, może ta praca nie ma końca
Miłka mam zaznaczonego, tak jak rannika, który zniknął już dawno, i bożykwiat, niedawno stracił ostatnie liście, zawilce też już powoli znikają... Dopiero teraz sobie uświadamiam, jak dużo z moich roślin jeszcze wcale nie kwitło, jak młody jeszcze jest mój Ogródeczek

Aleksandrze, bardzo dziękuję za pochlebną opinię, ale jeszcze dużo mnie czeka, żeby wszystko doprowadzić do... nie wiem, może ta praca nie ma końca
Miłka mam zaznaczonego, tak jak rannika, który zniknął już dawno, i bożykwiat, niedawno stracił ostatnie liście, zawilce też już powoli znikają... Dopiero teraz sobie uświadamiam, jak dużo z moich roślin jeszcze wcale nie kwitło, jak młody jeszcze jest mój Ogródeczek
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Mnie też wpadł w oko zawilec japoński, do twarzy mu z kamieniami, hostą i goździkami
chyba rośnie w cieniu?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- ankha

Ten zawilec ma słoneczko rano, a potem troszkę późnym popołudniem, chyba mu to pasuje...
Mój drugi, różowy półpełny ma mniej słońca, ale też gorzej rośnie ...

Mój drugi, różowy półpełny ma mniej słońca, ale też gorzej rośnie ...
- marzanka

A mój ma tylko liście...no niech tylko nie zakwitnie to ja mu 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mam te rury ale krety cwańsze się zrobiły.ankha pisze:Stasiu, to są pułapki z rury pcv kanalizacyjnej piątki, sprzedają w ogrodniczych, ale trzeba je założyć w czynne, przelotowe najlepiej nory... obserwacja, i metoda prób i błędów![]()
![]()
Marzanko, witaj po wakacjach, o którą roślinkę ci chodzi, bo ja nie mam dalii![]()
Gdzieś wyczytałam na forum że wsypują
kocie kuwety do dziur krecich i że to działa
aż sama to sprawdzę
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Aniu, tak oglądam i się zastanawiam czy u Ciebie coś kwitnie w normalnym terminie? Bo co rusz masz jakieś wytrwałe byliny, co kwitną i przestać nie mogą 
- ankha

Marzanko, mogą nawet we wrześniu dopiero kwitnąć, a od sierpnia teoretycznie dopiero powinny zacząć, mają jeszcze dużo czasu, chyba, że bardzo młode
U mnie na początku też zakopywały, bo w miejscach, gdzie żerują, tak robią - zaczęłam je łapać dopiero w starych tunelach, głównie pod płotem. Jeśli masz dojście do świeżej, kociej kuwety, to korzystaj, ja nie mam, i muszę sobie radzić inaczej
Aneczko, zadziwiająco dużo roślin kwitnie w terminie, bardzo duża część nie kwitła jeszcze wcale, a o tych "wybrykach " jest po prostu głośno. Być może stymuluje niektóre rośliny do ponownego kwitnięcia moje cięcie?

U mnie na początku też zakopywały, bo w miejscach, gdzie żerują, tak robią - zaczęłam je łapać dopiero w starych tunelach, głównie pod płotem. Jeśli masz dojście do świeżej, kociej kuwety, to korzystaj, ja nie mam, i muszę sobie radzić inaczej
Aneczko, zadziwiająco dużo roślin kwitnie w terminie, bardzo duża część nie kwitła jeszcze wcale, a o tych "wybrykach " jest po prostu głośno. Być może stymuluje niektóre rośliny do ponownego kwitnięcia moje cięcie?
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Aniu,brawo za śliczny ogródeczek,nowe zakupy no i za schwytanie kreta
.Dziś wysłałam nasionka.
.Dziś wysłałam nasionka.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- ankha

Małgoś, ja już wszystko mam, tylko na driakiew czekam, żeby dojrzały...
Dwa dni mnie nie będzie, mam pogrzeb w rodzinie
Dwa dni mnie nie będzie, mam pogrzeb w rodzinie