Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Post »

No widzisz Krysiu nie będzie tak zle i materiały budowlane też sa w zasięgu ręki do powiększenia altanki . Forumku sypią projektami a Ty wybierzesz taki ,który będzie Ci najbliższy sercu . Oby była piękna złota jesien i sił i zdrowia starczyło ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu... działka nie jest taka zła :wink: ja też wyobrażałam sobie perzowisko, a tu ziemia uprawiana - będzie dobrze!
Wiesz... ona mi w kształcie przypomina działeczkę Grzesia: ta altanka pośrodku, drzewa owocowe... wiesz, co mam na myśli? :wink:
Wystarczy tylko posprzątać trochę pod drzewami :wink: ... prześwietlić je odrobinę, może coś wyciąć ( dobry pomysł z pniem do "opnączenia" ;:108 )...

A altankę odskrobać, pomalować... w przyszłości może z tyłu dobudować pomieszczenie "gospodarcze"...
No i Mariola w pobliżu :lol:
Życzymy, żeby się udało :D

Swoja drogą... po co Panu tyle bukszpanów nieciętych? Przed Wielkanocą na "zielone" sprzedawał w pęczkach? :;230
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aduś choć nie pisze to czytam i kibicuję Ci..
Jestem cały czas na bieżąco :)

Jak pierwszy raz pokazałaś to ustrojstwo do trawników to zapragnęłam go miec.
I udało sie .. kupiłam już dawno w LM.
Jestem bardzo zadowolona.
świetnie robi się tym brzegi rabat

Popatrzcie w LM.. ja kupiłam za dwadzieścia parę złotych ..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Krysiu, w Twoim wątku aż kipi. Jest o wiele lepiej niż można się było spodziewać na tej działce, bo jest w uprawie.
Masz wspaniałe pole do popisu. Będzie dobrze.
Oczywiście na wiosnę przesadzamy. Zastanawiałam się tylko, jak najlepiej przechować, bo muszę tę rabatę przerabiać. ;:167
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Możemy zadołować w doniczkach u mnie. Oddam Krysi co do sztuki :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Krysiu ja tez uważam, że ta nowa działka jest całkiem całkiem. Teraz może i wygląda jak busz - dużo zielonego, mało kolorów. Weź jednak pod uwagę, że pan jesienią powyrywa ogórki, pomidory, fasolę i co tam jeszcze ma innego. Zostanie Ci goła uprawna ziemia. Może zaszaleć i stworzyć wszystko od nowa łącznie ze ścieżkami i całym podziałem działeczki na sektory, zakątki itp. Część krzewów i drzew wytniesz całkiem, część prześwietlisz i będą zupełnie inne warunki świetlne na działce. Najważniejsze, że nie jest to zapuszczone chwastowisko. Altanka - no cóż. Pewnie większa byłaby lepsza, ale chyba nie zamierzasz w niej mieszkać. Przy tylu chętnych pomocnikach przeprowadzka i porządkowanie to będzie przyjemność. Cieszę się, że ją znalazłaś i mocno trzymam kciuki by wszystko poszło zgodnie z planem.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Porządkowanie tej działki, to jak nowa przygoda :wink: , będziesz zachwycona oglądając każdą małą zmianę na lepsze.
Przynajmniej ja tak mam, jak coś zrobię u siebie :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja daleko...pomóc nie da się....ale będę kibicowac i trzymac kciuki......też myślę ze źle nie jest....działka w miarę uprawiana....nie czyste chaszcze... ;:224
Powodzenia Ada :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam wszystkich odwiedzających moją działeczkę. Żyję teraz okrakiem na dwóch działkach - starej, której już mi nie bardzo chce się uprawiać i nowej której jeszcze nie mam, może po 15 października dopiero będzie. Myślę jak ma wyglądać nowa i jak pożegnać się ze starą, aby sprawnie przenieść roślinki. Trochę w związku z tym ogarnia mnie leń, lecz nie tak całkiem, gdyż dziś będę na pewno. Muszę pozbierać ogórki i co nieco zrobić przy roślinkach. Już bym chciała działać na nowej, ale dziś mam nadzieję, że uda mi się zrobić jakąś inwentaryzację drzewek i krzewów które tam się znajdują.
Jadziu - dziękuję - oby faktycznie była długa i ciepła jesień a zdrowia i sił starczyło.
Gorzatko. Ziemia jest uprawiana i wygląda, że jest niezła. Pan właśnie mi radził abym wiosną sprzedała bukszpan tym którzy robią dekoracje wielkanocne. :;230 Kto wie - może będzie na nowe roślinki. Krzaki się przytnie, przesadzi i będzie dobrze. :D
Izuniu. To tak jak ja. Też czytam i kibicuję. Mam nadzieję, że wreszcie kłopoty z zalewaniem ogrodu się skończą. Grzesiu mi przekazał i jeszcze raz dziękuję za życzenia. ;:196
Adrianko. Mam nadzieję, że jakoś da się przetrzymać te liliowce. Widzę wszyscy jakieś przeróbki jesienią szykują, czyżby to pod wpływem forum :;230
Daguniu. Dzięki za chęci. Jesteś kochana.
Izuniu, Aniu. Tak nowe działka to nowe wyzwanie i przygoda. Tylko ja jestem niecierpliwa i już bym chciała działać, a tu muszę czekać do jesieni. Na pewno będzie dobrze, tylko ja muszę ponarzekać. W dodatku będę miała niedaleko bardzo życzliwą koleżankę, więc liczę, że będzie dobrze.
Grażynko. Wsparcie duchowe też jest potrzebne. Dzięki. We Wrocławiu jest taka fajna ekipa, że liczę, że z przenosinami nie będzie kłopotu.
Lecę na działkę. Miłego weekendu wszystkim życzę
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU inwentaryzacja potrzebna a mały bukszpanowy zastrzyk też sie przyda ;:108 Miłej pracy ;:196 a u was słonko a u mnie leje od rana :twisted:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Krysiu wiem przez co przechodzisz :roll: .
Mąż zapowiedział budowę domu i sprzedaż działki (plan pewnie 5 letni) a ja przez sen swoim żurawkom nowych domów tymczasowych szukałam :;230.
Będzie dobrze i na pewno będziesz zadowolona :D .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguś. Jakby Ci brakowało domku tymczasowe na żurawki to służę. Może i dla mnie coś przy okazji się wykoci. :;230
Byłam dziś na działce - zabrałam się za wykopywanie cebulowych. Hiacynty wykopałam wcześniej, dziś wykopałam tulipany i narcyzy. Pozostały mi jeszcze czosnki i drobnica cebulowa - krokusy, śnieżniki i śnieżyce, cebulice itp. Dobrze, że mam wszystko w koszyczkach to łatwo znaleźć w ziemi i łatwo rozdzielić. Bardzo słabo poprzyrastały cebule tulipanów - w większości drobnica, która chyba za rok nie zakwitnie. Niektóre cebule są mniejsze niż w momencie sadzenia.
Kilka dzisiejszych fotek
Zakwitły ostróżki z własnego siewu
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ta ostatnia ma piękny fioletowy kolorek, aparat tego nie oddaje
Obrazek
Zaczął kwitnąć sadziec purpurowy
Obrazek

Obrazek
przebarwiająca się już hortensja Magic Fire
Obrazek
i Pinky Winky
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Krysiu oj żeby ten Wrocław był bliżej :roll: .

A o cebulach tulipanów słyszałam że niektórzy traktują je jako jednoroczne :roll: .
Też mnie czekają wykopki (nowe ogrodzenie) ale już teraz jak coś upycham to same malizny widzę.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja 'Magik Fire' też już się przebarwia, ale w końcu siedzimy w jednej strefie klimatycznej i razem je kupowaliśmy :D :D :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Już sobie wyobrażam jak "żyjesz okrakiem" :;230
A jakie piekne ostróżki masz! Ja też lubię robić własne siewy. Sasanki, goździki, firletki, lawendę siałam, bo nie interesowała mnie pojedyncza roślinka a cały ich łan! A ja nawet nie mam ostróżek, bedę musiała sobie sprawić, bo mi się podobają!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”