Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Witaj Ireno wreszcie i do mnie dotarły upragnione opady deszczu,pada własnie od 18,00 . Całe szczęscie że odbywa się to spokojnie bez gwałtownych burz i silnego wiatru, ziemia stopniowa nasiąka i chłonie upragnioną wodę.

Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Witaj  Igor  w naszym ogrodzie przewagę stanowią róże w kolorze czerwonym , gdyż doskonale kontrastują z zielenią  drzew i krzewów iglastych i ożywiaja ogród.

Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Igor fotorelację z Twojego ogrodu oglądam na bieżąco, lecz nie pozostawiam śladu aby nie zniszczyć trawnika.

Pozdrawiam Zenek

Zenku co to za roślinka na pierwszym zdjęciu? 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj ciekawa ta roślinka  na pierwszym zdjęciu ,dostałam też taką od kolegi forumowicza, szkoda tylko że nie jest wieloletnia . 
U mnie też w końcu deszczu sporo i cały czas pada .
Ale bez burzy nie obyło się poprzedniej nocy
Genia

U mnie też w końcu deszczu sporo i cały czas pada .
Ale bez burzy nie obyło się poprzedniej nocy
Genia
- ZENOBIUSZ
Aniu nie znam nazwy tej rośliny jest na pewno rośliną jednoroczną, kupioną przez moją M w jednym ze sklepów ogrodniczych.anka_ pisze:Zenku co to za roślinka na pierwszym zdjęciu?
 Pozdrawiam Zenek

- 
				Ann-ka72
- 1000p 
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Zenobiuszu  

Bardzo ładnie u Ciebie Piękna kolekcja host - ja ze swoimi dopiero zaczynam, wspaniała kolekcja róż,hortensji i żurawek.... Chyba wszystkie rośliny kolekcjonujesz
  Piękna kolekcja host - ja ze swoimi dopiero zaczynam, wspaniała kolekcja róż,hortensji i żurawek.... Chyba wszystkie rośliny kolekcjonujesz  Nie widać pojedynczych egzemplarzy. A skalniaczek jest boski,roślinki pięknie komponują sie wśród kamieni, tak naturalnie!!! Uwielbiam kamień w ogrodzie,gdybym mogła to miałabym wszędzie kamienie- chodniki, ścieżki, skalniaki, murki....
 Nie widać pojedynczych egzemplarzy. A skalniaczek jest boski,roślinki pięknie komponują sie wśród kamieni, tak naturalnie!!! Uwielbiam kamień w ogrodzie,gdybym mogła to miałabym wszędzie kamienie- chodniki, ścieżki, skalniaki, murki....  

Pozdrawiam.Anna
P.S. Ta szara roślinka, u nas wiosną na bazarku była sprzedawana pod potoczną nazwą "patyczak".Po raz kolejny nie zdążyłam kupić, miała bardzo duże branie wśród kupujących. Podobno na zimę  można też zasuszyć ją do bukietu. Wygląda tak jak na żywo...
  Podobno na zimę  można też zasuszyć ją do bukietu. Wygląda tak jak na żywo...

Bardzo ładnie u Ciebie
 Piękna kolekcja host - ja ze swoimi dopiero zaczynam, wspaniała kolekcja róż,hortensji i żurawek.... Chyba wszystkie rośliny kolekcjonujesz
  Piękna kolekcja host - ja ze swoimi dopiero zaczynam, wspaniała kolekcja róż,hortensji i żurawek.... Chyba wszystkie rośliny kolekcjonujesz  Nie widać pojedynczych egzemplarzy. A skalniaczek jest boski,roślinki pięknie komponują sie wśród kamieni, tak naturalnie!!! Uwielbiam kamień w ogrodzie,gdybym mogła to miałabym wszędzie kamienie- chodniki, ścieżki, skalniaki, murki....
 Nie widać pojedynczych egzemplarzy. A skalniaczek jest boski,roślinki pięknie komponują sie wśród kamieni, tak naturalnie!!! Uwielbiam kamień w ogrodzie,gdybym mogła to miałabym wszędzie kamienie- chodniki, ścieżki, skalniaki, murki....  
 Pozdrawiam.Anna
P.S. Ta szara roślinka, u nas wiosną na bazarku była sprzedawana pod potoczną nazwą "patyczak".Po raz kolejny nie zdążyłam kupić, miała bardzo duże branie wśród kupujących.
 Podobno na zimę  można też zasuszyć ją do bukietu. Wygląda tak jak na żywo...
  Podobno na zimę  można też zasuszyć ją do bukietu. Wygląda tak jak na żywo...Anna
Mój ogród...

Mój ogród...
- kogra
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Zenku.  

Wspaniała ta fotka z tymi świerkami.
A w tle chyba pola ze zbożami.
Bardzo uroczy zakątek.

Wspaniała ta fotka z tymi świerkami.
A w tle chyba pola ze zbożami.
Bardzo uroczy zakątek.

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- ZENOBIUSZ
Witaj Aniu /Ann-ka72/
Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa . Kolekcjonerem roślin to ja nie jestem, a to z powodu ograniczonej powierzchni ogrodu. Zapewne zauważyłaś że w większości porastaja go drzewa i krzewy przeważnie iglaste , natomiast drobnymi roślinami rabatowymi i skalniakowymi zajmuje się moja M. Roślinność ta to jej hobby zajmująca znikomą część ogrodu wnoszać do niego piękne kolory.
Przemku te dwa świerki to jedne z pierwszych drzew posadzonych w ogrodzie, w początkowym okresie rosły w znacznej odległości od siebie . A teraz się połączyły i tworzą jak by jedno drzewo.
Witaj Grażynko dziękuje za odwiedziny, rzeczywiście ogród nasz położony jest z dala od miejskiego chałasu w enklawie ciszy i spokoju. Na obrzeżu lasu i otaczajacych go pól i ogrodów, jest to miejsce gdzie można naprawdę odpocząć.
  Grażynko dziękuje za odwiedziny, rzeczywiście ogród nasz położony jest z dala od miejskiego chałasu w enklawie ciszy i spokoju. Na obrzeżu lasu i otaczajacych go pól i ogrodów, jest to miejsce gdzie można naprawdę odpocząć.

Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa . Kolekcjonerem roślin to ja nie jestem, a to z powodu ograniczonej powierzchni ogrodu. Zapewne zauważyłaś że w większości porastaja go drzewa i krzewy przeważnie iglaste , natomiast drobnymi roślinami rabatowymi i skalniakowymi zajmuje się moja M. Roślinność ta to jej hobby zajmująca znikomą część ogrodu wnoszać do niego piękne kolory.
Przemku te dwa świerki to jedne z pierwszych drzew posadzonych w ogrodzie, w początkowym okresie rosły w znacznej odległości od siebie . A teraz się połączyły i tworzą jak by jedno drzewo.
Witaj
 Grażynko dziękuje za odwiedziny, rzeczywiście ogród nasz położony jest z dala od miejskiego chałasu w enklawie ciszy i spokoju. Na obrzeżu lasu i otaczajacych go pól i ogrodów, jest to miejsce gdzie można naprawdę odpocząć.
  Grażynko dziękuje za odwiedziny, rzeczywiście ogród nasz położony jest z dala od miejskiego chałasu w enklawie ciszy i spokoju. Na obrzeżu lasu i otaczajacych go pól i ogrodów, jest to miejsce gdzie można naprawdę odpocząć. Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
 Pozdrawiam Zenek

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Witaj Zenku, po pierwsze przyszłam Ci podziękować za życzenia   , bardzo mi miło
 , bardzo mi miło   

Po drugie przejrzałam Twoja wizytówkę i kilka ostatnich stron, ale masz zadbany ogród 

Spory chyba?

, bardzo mi miło
 , bardzo mi miło   
 Po drugie przejrzałam Twoja wizytówkę i kilka ostatnich stron, ale masz zadbany ogród

Spory chyba?
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
przy następnych odwiedzinkach napisze bo
  mnie zatkało
  mnie zatkało
i to ukryłeś gdzieś w Lublinie?!

mnie zatkało
  mnie zatkałoi to ukryłeś gdzieś w Lublinie?!
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga

"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga