Kiedyś może będziesz miał więcejstarb pisze:Storczykowa, Na samym początku myślałem tylko o falkach, ale tak jak mówisz zobaczyłem i po prostu oczarował mnie ten kwiat - i do zakochania jeden krok - dosłownie
Niestety kupiłem już kwitnącą ale musze powiedzieć, że kwiaty trzyma do tej pory i ani jeden nie usycha. Korzenie były ciut w opłakanym stanie ale teraz widzę, że wypuszcza nowe, stare natomiast nie które trza było wyciąć, a nie które zaczęły odżywać. Moja kwiaciarka - Kasia - ostatnio się mnie pyta czy już mi kwiaty opadły, a ja, że niei była w szoku.
Fakt teraz mam dwa kwiaty poddane zapyleniu no i nie wyglądają za ciekawie :P ale to rzecz normalnaale reszta się trzyma
W przyszłości zamierzam mieć troche więcej Vand, ale póki co żona mi nie pozwala, bo zbytnio drogie, mam za drogie hobby
Kolekcja Storczyków - Starb
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolekcja Storczyków - Starb
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj na forum
Twoja vanda jest przepiękna. Gdyby nie to, że zajmują one zbyt wiele miejsca też pewnie bym na jakąś zapolowała.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa

Zawsze można Vandę powiesić w oknie na haczyku
.
- starb
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 lip 2010, o 20:07
To było w granicach 21-23 czerwca jak ją przejąłemStorczykowa pisze:A ile miesięcy temu kupiłeś swoją, że tak dluo ci się trzyma?

A polubiłem storczyki ze względu na to, że jestem alergikiem na wszystko co pyli (trawy, chwasty, drzewa, kwiaty itp.) a one takie kochane są, że nie pylą. Dlatego odpłacam im swoją troską :P
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Witaj Tomku - Vandzia prześliczna, też jestem ich ogromną wielbicielką.
Niestety bardzo wciągają...i pojawia się chęć kupowania coraz to nowych egzemplarzy
Niestety bardzo wciągają...i pojawia się chęć kupowania coraz to nowych egzemplarzy
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- starb
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 lip 2010, o 20:07
Strasznie podoba mi się i pasowała by mi do przyszłego wystroju pokoju VANDA SANDERIANA ALBA (Gatunek botaniczny) - biało-zielona - cudo. Już nie pamiętam w jakim wątku ale widziałem czarne (no prawie) paphiopedilum, które też stało się kolejnym wyzwaniem 
- Storczykowa

Bardzo duże ma kwiaty
. To jeden z powodów, dla ktorych tak uwielbiam Vandy - mają wieeeeelkie, oryginalne kwiaty. Pamiętam, jak ponad 5 lat temu wszędzie szukałam Vand, ale nigdzie ich nie było, w kwiaciarniach robili wielkie oczy (ale już przywykłam do tego, ze znam się na kwiatach lepiej niż kwiaciarni, więc nie było mi to dziwne), dopiero na wystawie w 2005 roku kupiłam swoją pierwszą, która nie przetrwała, bo udzielono mi złych wskazówek (że trzeba tylko pryskać i im to wystarcza, ale teraz już wiem, że trzeba kąpać).
-
gejzerka
Witaj Tomaszu
Jeszcze trochę i pozapełniasz doniczkami wszystkie wolne miejsca, łącznie z balkonem
Kolekcja super, a za rok będziesz myślał, gdzie jeszcze można ustawić kilka doniczek. Niech Ci przynoszą te piękności tyle samo kwiatów, ile Ty im dasz troski i uczucia
Jeszcze trochę i pozapełniasz doniczkami wszystkie wolne miejsca, łącznie z balkonem
Kolekcja super, a za rok będziesz myślał, gdzie jeszcze można ustawić kilka doniczek. Niech Ci przynoszą te piękności tyle samo kwiatów, ile Ty im dasz troski i uczucia
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Tomku śliczne storczyki
a vanda ..... bajeczna.
Pozdrawiam
Aśka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=39190
Pozdrawiam
Aśka