Agnieszko, bardzo się cieszę, że hosty tak ładnie rosną, wyglądają coraz ładniej.
Mój ogród - mariasen cz. 6
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - mariasen cz. 6
Polu, ja Twoje hosty też lubię oglądać.
Cegły są układane bez żadnej zaprawy i bardzo ułatwiają koszenie. Ten stoliczek w końcu udało mi się kupić, jest stary i trochę popękany ale bardzo mi się podoba.
Agnieszko, bardzo się cieszę, że hosty tak ładnie rosną, wyglądają coraz ładniej.
Majka twoje hosty mają tę zaletę, że pokazujesz całe kompozycje. One są cudne, jak zwykle po wizycie u ciebie czuje się jak naćpana. 
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, patrząc na Twoje hosty dochodzę do wniosku, że swoje za rzadko posadziłam
Czyli mam jeszcze miejsce na hosty
Stoliczek bardzo ładny, na pewno przyjemnie przy nim wypić kawę.
Czyli mam jeszcze miejsce na hosty
Stoliczek bardzo ładny, na pewno przyjemnie przy nim wypić kawę.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju czyżbyś była w moich okolicach
mam na myśli stary stoliczek
Trzeba go poświęcić 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Majka! Ja chyba też miejscami położę cegły, ale czekam aż bruk mi położą, bo teraz moje cegły służą za ścieżkę do drzwi wejściowych. Mój starszy syn ma już taką wprawę w układaniu tych cegieł, że mógłby dorabiać jako brukarz. Jeszcze mam trochę połamanego klinkieru z komina - to też mogę wykorzystać.
Stolik - odlot!
Stolik - odlot!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- mariasen

Lucy, lubię wymyślać kompozycje z host, one dobrze znoszą przesadzanie i można poeksperymentować.
Beatko, podobają mi się kompozycje z samych dosyć gęsto posadzonych host.
Olu, stoliczek właśnie z Twoich okolic. Nie chcieli go sprzedać ale w końcu udało się.
Miłka, zobaczysz jak te cegły ułatwiają koszenie.
Stolik po prostu mnie oczarował.
lilia tygrysia Flore Pleno

Beatko, podobają mi się kompozycje z samych dosyć gęsto posadzonych host.
Olu, stoliczek właśnie z Twoich okolic. Nie chcieli go sprzedać ale w końcu udało się.
Miłka, zobaczysz jak te cegły ułatwiają koszenie.
lilia tygrysia Flore Pleno

Majeczko - zerknij do mnie na moją nową funkię - chyba ustaliłem w końcu nr1 na liście ulubionych 
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Mariasen!!!
Zostałam nakierowana na Twój wątek, gdyż posiadasz wiedzę ogromną i przepiękne hosty.
Faktycznie, w głowie sie kręci od ilości tych host, masz przepiękną kolekcję i gdybym miała wybierać, to trudny byłby wybór... Ślicznie Ci sie porozrastały, wkomponowały między siebie i inne rośliny.Cudny widok. Jak długo trzeba czekać,żeby hosta rozrosła sie do szer. ok 30 cm? Czy może one wszystkie rosną w tym samym tempie?
Niektóre nazwy zapisałam, ale w sumie nie wiem czy wszystkie hosty są ogólnie dostępne w sklepach... pewnie nie...
Gdybyś mogła mi podpowiedzieć, które hosty najszybciej rosną i które polecasz hosty o wielkich liściach....Jestem początkującą hostomaniaczką, mam na razie 1 szt od ubiegłego roku i 2 szt. kupiłam niedawno. Mam rabatę,na której chcę posadzić te rośliny i nie bardzo wiem,na co zwracać uwagę kupując je...
Hortensje pięknie rosną, dużo chyba u Ciebie cienia w ogrodzie, wiec czują się tam wyśmienicie
Jak nazywa się hortensja o rózowych kwiatkach obok ławeczki? Śliczna.
Pozdrawiam i idę dalej buszować w Twoim ogrodzie.
Anna
Zostałam nakierowana na Twój wątek, gdyż posiadasz wiedzę ogromną i przepiękne hosty.
Niektóre nazwy zapisałam, ale w sumie nie wiem czy wszystkie hosty są ogólnie dostępne w sklepach... pewnie nie...
Gdybyś mogła mi podpowiedzieć, które hosty najszybciej rosną i które polecasz hosty o wielkich liściach....Jestem początkującą hostomaniaczką, mam na razie 1 szt od ubiegłego roku i 2 szt. kupiłam niedawno. Mam rabatę,na której chcę posadzić te rośliny i nie bardzo wiem,na co zwracać uwagę kupując je...
Hortensje pięknie rosną, dużo chyba u Ciebie cienia w ogrodzie, wiec czują się tam wyśmienicie
Jak nazywa się hortensja o rózowych kwiatkach obok ławeczki? Śliczna.
Pozdrawiam i idę dalej buszować w Twoim ogrodzie.
Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Dopisałam następną do listy chciejstw: Hosta Marrakech 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Majeczko, z przyjemnością pospacerowałam po hościanych zakątkach
Mam nadzieję, że te nasze obgryzione lilie są do uratowania...chociaż mam duże wątpliwości

Mam nadzieję, że te nasze obgryzione lilie są do uratowania...chociaż mam duże wątpliwości
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maju jak ja dawno u Ciebie nie byłam
Bardzo tego żałuję.
Za każdym razem pokazujesz cuda. Hosty cudne. Już parę spisałam, choć powiedziałam, że na razie wystarczy i zapisałam sobie trawkę Naomi. Bardzo mi się podoba.
Bardzo tego żałuję.
Za każdym razem pokazujesz cuda. Hosty cudne. Już parę spisałam, choć powiedziałam, że na razie wystarczy i zapisałam sobie trawkę Naomi. Bardzo mi się podoba.
Maju, czuję jakby wieki cię nie było... 
- mariasen

Piterku, widziałam Twoją hostę, bardzo ładna
Aniu,
hosty są tak różne. Niektóre bardzo szybko osiągają średnicę 30 cm i więcej, a inne nigdy takiej nie osiągną. To rośliny numer 1 w moim ogrodzie. Musze się zastanowić zanim odpowiem na Twoje pytania. Dużo informacji o hostach znajdziesz http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=40
Największa hortensja przy ławeczce to Aspera a pozostałe to nn.
Beatko, Marrakech też bardzo mi się podoba.
Moniko, prawie nie mam nadziei na przetrwanie tych lilii. Nie mogę się napatrzeć na hosty, jak nie mam na nic czasu to chociaż muszę przejść się po ogrodzie i je pooglądać.
Gosiu, ja też mam duże zaległości na forum ale już niedługo powinnam mieć więcej czasu i postaram się nadrobić. Ciekawa jestem jak Naomi będzie wyglądała jesienią, powinna się przebarwić.
Lucy, nie miałam czasu, jeszcze jeden wyjazd i poprawię się.
Falbanki

Yellow River

Miss Saigon

Deep Blue Sea

Metallica

Elvis Livies

Floksy

Aniu,
Największa hortensja przy ławeczce to Aspera a pozostałe to nn.
Beatko, Marrakech też bardzo mi się podoba.
Moniko, prawie nie mam nadziei na przetrwanie tych lilii. Nie mogę się napatrzeć na hosty, jak nie mam na nic czasu to chociaż muszę przejść się po ogrodzie i je pooglądać.
Gosiu, ja też mam duże zaległości na forum ale już niedługo powinnam mieć więcej czasu i postaram się nadrobić. Ciekawa jestem jak Naomi będzie wyglądała jesienią, powinna się przebarwić.
Lucy, nie miałam czasu, jeszcze jeden wyjazd i poprawię się.
Falbanki

Yellow River

Miss Saigon

Deep Blue Sea

Metallica

Elvis Livies

Floksy

Majeczko, a te takie niebieskie falbanki w centralnym miejscu pierwszego zdjęcia to co?
Nadziwić się nie mogę, jak na początku sierpnia można mieć tak zdrowe i nie przypalone hosty...
Ach...
Nadziwić się nie mogę, jak na początku sierpnia można mieć tak zdrowe i nie przypalone hosty...
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Znów dostałam oczopląsu! To ma znamiona choroby.... umysłowej. Ale po porządkach wokół hostowiska jestem z siebie zadowolona i obiecałam sobie, że bedę dbała o to miejsce ze szczególnością. Pod warunkiem, ze mi nornice wszystkiego nie zeżrą.
Piękne floksy!
Piękne floksy!
Miłka