Mój ogród - mariasen cz. 6
Re: Mój ogród - mariasen cz. 6
Majeczko, nie chcę się powtarzać, ale ta Twoja hostowa aleja wywołuje szybsze bicie serca! A portrety host sieją zamęt w mej głowie, coś mi się zmienia w moich upodobaniach...jednak... Już nie muszą być pstrokate
, te wielkie jeszcze piecrustowane, albo z wyraźnym żyłkowaniem mnie zaczynają zachwycać...Dobrze, niedobrze, sama nie wiem! 
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju, moje epifillum stoi na tarasie, słonko do 12, ale jest schowane za skrzydłokwiatem żeby sie nie przypaliło.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie jak zwykle same piękności.
Napatrzeć się nie idzie, a te hortensje, hosty...
Powiedz jak cedr radzi sobie zimą, bo mój troszkę przemarzł, było drastyczne cięcie i rośnie teraz na nodze
Powiedz jak cedr radzi sobie zimą, bo mój troszkę przemarzł, było drastyczne cięcie i rośnie teraz na nodze
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Melduję, że biorąc przykład jak najlepszy z Ciebie, posprzątałam wczoraj moje hostowisko. Stwierdziłam, że po wysypaniu środka na ślimaki, hosty zaczeły odżywać i kolejne liście są już zdrowe. Wyrzuciłam bergenię, która była piękna, ale zbytnio się rozrosła i zabierała zbyt dużo miejsca. poprzesadzalam pod płot, a żurawki poprzesadzałam w miejsce bergenii i... okazało się, ze hosty maja fajny luzik do rozrastania. Moja Patriot jest w opłakanym stanie, bo zimą zażarły ja nornice, a latem ślimaki. Ale jest na tyle żywotna, że odradza się z uporem 
Twoje hosty są najpiękniejsze, wiem ile to pracy, żeby mieć taki ogród. Nie byłabym w stanie ani tyloma roślinami się opiekować, ani tym bardziej pamietać ich nazw
Twoje hosty są najpiękniejsze, wiem ile to pracy, żeby mieć taki ogród. Nie byłabym w stanie ani tyloma roślinami się opiekować, ani tym bardziej pamietać ich nazw
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zapatrzyłam się... na obiemariasen pisze:Lakeside San Kao i Queen of the Seas
A mnie powalił jeszcze Earth Angel. Cudo.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Oj tak, 'Stitch in Time' jest bosssska!
Zawsze chciwie na nią łypię, czy to na fotkach czy na żywo
Zawsze chciwie na nią łypię, czy to na fotkach czy na żywo
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Maju, hosty u Ciebie wspaniałe, ale zachwyciłam się hortensją You & Me 
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Marto, myślę że za rok ta alejka będzie już wypełniona. Nie obędzie się bez przesadzania ale większość host zostanie na swoim miejscu. Ja tez lubię jednokolorowe hosty, najbardziej te z falbankami
Iwonko, moje epifillum stoi w pełnym słońcu ale było zahartowane. Jeszcze nigdy nie miało tyle kwiatów.
Kasiu, ten cedr zabezpieczyłam na zimę bo jest jeszcze mały. Odwdzięczył się i ma 17 szyszek. Mam jeszcze dwa kilkuletnie cedry, których nie zabezpieczam. Jeden rośnie w półcieniu i jak do tej pory nie było problemów z zimowaniem, a drugi na stanowisku słonecznym już dwa razy przemarzł i też jest podcięty.
Miłka, może pokaż zdjęcie tego hostowiska.
Cieszę się, że jesteś zadowolona z efektu. Hosty na szczęście są bardzo wytrzymałe, a ich nazw wcale nie musisz pamiętać.
Aniu, te duże hosty są cudowne, nie potrafię powiedzieć, która najbardziej mi się podoba. Lakeside San Kao ma coraz jaśniejsze liście.
Romku, ta cześć alejki gdzie rośnie Earth Angel i Amazing Grace przyciąga mnie jak magnes.
Piterku, Stitch in Time to bardzo ładna hosta, najbardziej podoba mi się budowa liścia, inna struktura środka. W naturze jest piękniejsza niż na zdjęciu.
Beatko, ta hortensja to po prostu cudo. Zdjęcia nie oddają koloru kwiatów.
hosta Silver Shadow

Iwonko, moje epifillum stoi w pełnym słońcu ale było zahartowane. Jeszcze nigdy nie miało tyle kwiatów.
Kasiu, ten cedr zabezpieczyłam na zimę bo jest jeszcze mały. Odwdzięczył się i ma 17 szyszek. Mam jeszcze dwa kilkuletnie cedry, których nie zabezpieczam. Jeden rośnie w półcieniu i jak do tej pory nie było problemów z zimowaniem, a drugi na stanowisku słonecznym już dwa razy przemarzł i też jest podcięty.
Miłka, może pokaż zdjęcie tego hostowiska.
Aniu, te duże hosty są cudowne, nie potrafię powiedzieć, która najbardziej mi się podoba. Lakeside San Kao ma coraz jaśniejsze liście.
Romku, ta cześć alejki gdzie rośnie Earth Angel i Amazing Grace przyciąga mnie jak magnes.
Piterku, Stitch in Time to bardzo ładna hosta, najbardziej podoba mi się budowa liścia, inna struktura środka. W naturze jest piękniejsza niż na zdjęciu.
Beatko, ta hortensja to po prostu cudo. Zdjęcia nie oddają koloru kwiatów.
hosta Silver Shadow

- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
A mnie się jednak podoba Pineapple Juice, wygląda na małą, może to moje kryterium
i Silver Shadow do towarzystwa ...
Majeczko

Majeczko
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
MAJU
Hosty cudo. Mnie podobają wszystkie bez wyjątku.
Hosty cudo. Mnie podobają wszystkie bez wyjątku.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Z powodu braku miejsca na działce coraz bardziej podobają mi się wszystkie maluszki.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Aniu, małe hosty mają dużo uroku
Krysiu,
Olu, maluszki są piękne ale duże są takie dostojne.

epifillum

stolik

Krysiu,
Olu, maluszki są piękne ale duże są takie dostojne.

epifillum

stolik

-
x_P-42
Majko, ależ piękne te Twoje hosty ! Mogłabym oglądać i oglądać.
Podoba mi się to obrzeże z cegieł.Tylko są układane, nie podlewane betonem? Muszę u siebie coś takiego zastosować, aby można było wjeżdżać kosiarką, bo nie lubię wycinać trawy przy murkach.
Widzę też nowy stoliczek ? Czy się mylę?
Podoba mi się to obrzeże z cegieł.Tylko są układane, nie podlewane betonem? Muszę u siebie coś takiego zastosować, aby można było wjeżdżać kosiarką, bo nie lubię wycinać trawy przy murkach.
Widzę też nowy stoliczek ? Czy się mylę?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Majeczko hosty prześliczne i tak wspaniale porozrastane, świetnie komponują się ze sobą , podkreślając nawzajem swoją inność i wyjątkowość