Ogród Agnieszki
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszki
Jadziu odkąd jestem na forum wiele chciałabym zmienić u siebie. Na to niestety potrzeba czasu i pieniążku. Może kiedyś będzie inaczej, piękniej
bardzo bym chciała
Chciałem jeszcze dodać to , co doradzali ci już inni forumowicze , a mianowicie sadź krzewy ozdobne z liści . Są piękne tak z pokroju jak i koloru liści , wiele z nich kwitnie . Unikaj sadzenia w małym ogrodzie iglaków , które wyrastają na duże drzewa , a szczególnie świerków czy sosen .Tym ostatnim można uszczykiwać nowe przyrosty ale po kilku latach , gdy drzewo jest duże , jest to bardzo kłopotliwe i pracochłonne.
Poniżej rabata mojego kolegi , założona cztery lata temu . Może coś skopiujesz np. kącik traw.

Poniżej rabata mojego kolegi , założona cztery lata temu . Może coś skopiujesz np. kącik traw.

- aage

Andrzeju rabata z traw śliczna taka mi się marzy tylko gdzie taka umieścić w moim ogrodzie. Krzewy-tak są piekne i już o nich intensywnie myślę tylko gdzie i w jakim zestawieniu. Iglaków raczej unikam. Mam tylko tuje- wzdłuż płotu z sąsiadem.
Muszę widzieć teren w realu . Kiedyś odwiedzę osobiście twój ogród to się zobaczy . Przynajmniej raz w miesiącu jestem w Zabrzu (urodziłem się w tym mieście ) .
- aage

Zapraszam 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, widzę, że intensywnie planujesz nowe nasadzenia
Miłego tygodnia
Miłego tygodnia
- aage

Moni planuję muszę zmodernizować rabaty. Chyba na razie wstrzymam się z zakupami i po prostu wyrysuję sobie wszystko i będę planować 
- aage

Nic mi się u siebie już nie podoba jak patrzę na Wasze rabaty 
- aage

Igorze ja dopiero będę pierwszy raz zmieniać i mam nadzieję że to tak wszystko dobrze przemyślę, że będzie to pierwszy i ostatni raz 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, nie cierpię przesadzania, dlatego długo zastanawiam się nad każdą rośliną
Z tego też powodu tak bardzo irytują mnie liliowe pomyłki, bo lubię kolorystyczny ład.
- aage

Moni ja tam przesadzać lubię
Ale co to tego kolorystycznego ładu zgadzam się. Ty sobie ładnie wszystko zaplanujesz a tutaj niespodzianka odmianowa nie w tym kolorze co trzeba.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Aga życzę Ci tego ale i tak pózniej będziesz przesadzała lub dosadzała. Ja jeszcze rok temu myslałam że pewne zakątki mojego ogrodu są dopracowane i nic już nie będę zmieniać i co ? Własnie wymyśliłam powiększenie rabaty bo jeszcze hortensji nie mam 
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- aage

Moniu o powiększeniu nie było mowy i dosadzaniu
sądzę że to jest nieuniknione 
age Agnieszko, zagląasz często do Igora, więc dzięki niemu zajrzałam do ciebie. Znalazłam u ciebie kilka zdjęc z twojego ogrodu i jest bardzo ładny. Pokazuj częściej jak zmieniają się u ciebie roślinki. Podejrzewam, że nie jedna z nas nie dogoni Igora. Rośliny to jego pasja. Ma więcej sił fizycznych by ciagle coś upiększać, zmieniać.